úterý 15. prosince 2015

Co nosím ve své tašce?


 photo obsah-moji-tasky_01_zpsmwv3js5b.jpg

 photo obsah-moji-tasky_02_zps0ua1136i.jpg

 photo obsah-moji-tasky_03_zps92yzkacq.jpg

Pánové, nosíte svoje denní potřeby v elegantní tašce nebo po kapsách? Taška má tu výhodu, že se do ní vejde hodně věcí. Což se také může změnit v nevýhodu - najednou zjistíte, že s sebou taháte spoustu nepotřebných krámů. Což se často stává mně. Mám totiž tuto skvělou tašku Matt & Nat, do které se vejde všechno, co během dne potřebuji, ale unese také třeba laptop nebo menší nákup či několik lahví vína :)

Ze začátku jsem dlouho váhal, jestli si ji mám pořídit nebo ne. Je totiž docela drahá, i když je vyrobena jen z "veganské kůže", což jsem vždycky bral jako eufemismus pro hnusnou umělou hmotu. Ale musím říct, že jsem byl příjemně překvapený - umělá kůže v případě Matt & Nat vypadá velice dobře, žádný laciný vzhled jako u tašek z řetězců. Imitace kůže je velice dobrá, a hlavně - je velice odolná, rozhodě ji nešetřím. Nosím ji ze všech tašek nejvíce, právě proto, že se do ní toho tolik vejde, má popruh na rameno, a je velice odolná. Pořád vypadá jako nová!

 photo obsah-moji-tasky_04_zpswz2cxeqw.jpg

 photo obsah-moji-tasky_05_zps0cb7yw1r.jpg
DIÁŘ A ZÁPISNÍK
Jsem typ člověka, který co si nezapíše, to ihned zapomene. A to ještě musím myslet na to, abych si to svoje zápisky přečetl a věděl, co mám udělat :D Rád si všechno zapisuji, píšu termíny do kalendáře, dělám tabulky a seznamy, programy a úkoly na příští dny, ... A protože jsem si vždycky potrpěl na papírnické zboží, musím mít krásné zápisníky. Diář Louis Vuitton mám už pět let, pořád dobře slouží, a pořád si do něj poznamenávám důležitá data, schůzky, narozeniny a podobné.

Do toho černého zápisníku Leuchtturm si pak zapisuji denní programy, co nesmím zapomenout nebo třeba nákupní seznam vánočních dárků. Má kvalitní papír, kterým nepropíjí ani plnicí pero, a je na něm vyražen název mého blogu. Takový personifikovaný zápisník pořídíte na Penshop.cz (který má teď novou pobočku v Pánské pasáži), kde si můžete nechat vyrazit vlastní text na zápisníky Leuchtturm a Moleskine. U Moleskine je ražba dražší (musí se vyrobit drahé razidlo), takže se vyplatí spíše u většího množství kusů. Leuchtturm má ale stejně kvalitnější papír, na začátku sešitu je obsah, který si můžete vyplnit (stránky jsou číslované!) a můžete si na něj nechat vyrazit co chcete už od jednoho kusu :)

Světle modrý zápisník s mým monogramem je zatím nepopsaný, dostal jsem jej darem, a můžete jej pořídit na Monogramyshop.cz. Za hubičku dostanete sešit s tvrdými plátěnými deskami, na kterých je namalovaný monogram dle vlastního výběru.

 photo obsah-moji-tasky_06_zpsforvejaw.jpg

NĚCO NA ČTENÍ
Vždycky u sebe nosím něco na čtení. Zpravidla nějaký časopis, většinou ForMen nebo ČiliChili magazín, které pravidelně odebírám, a knihu. Miluji romány Elinor Glynové (haha :), zrovna jsem dočetl Svůdné "něco" a jiné povídky, a teď čtu Sagen des klassischen Altertums, Báje klasického starověku od Gustava Schwaba, který převyprávěl klasické antické báje v letech 1838-1840 a je to něco jako Staré řecké báje a pověsti Eduarda Petišky u nás, ale mnohem lepší! :) Moje vydání pochází z doby někdy kolem roku 1900, kdy byly knihy ještě krásně vázané.

 photo obsah-moji-tasky_07_zpsmx9whi2w.jpg

BRÝLE
Vždy s sebou nosím sluneční brýle, většinou klasické Ray-Bany, a dioptrické brýle, protože špatně zaostřuji, a i když je nenosím neustále, občas se mně hodí. Proto mám vždy při ruce ty z Opti24.

 photo obsah-moji-tasky_08_zpsehta8jt8.jpg

 photo obsah-moji-tasky_09_zpsnmi8vcc3.jpg

LÁHEV NA VODU
Nosím u sebe láhev s kohoutkovou vodou, protože mně připadá šílené neustále si kupovat předraženou balenou vodu, kde platíte hlavně za obal, který stejně hned vyhodíte. Dříve jsem k opětovnému používal lahve od minerálek jako Evian, protože u nás většinou dostanete vodu v lahvi o objemu půl litru nebo celý litr. Půl litru je málo a litrová láhev je zase velká a těžká na to, abyste ji celý den tahali s sebou v tašce. A pak jsem konečně objevil Slimbottle. Placatou láhev z tvrzeného plastu, která svým formátem A5 a tloušťkou asi dva centimetry pojme tři čtvrtě litru! Je neuvěřitelně skladná a praktická, vejde se i do malé a tenké tašky a je pevná a odolná. A tím, jak je hranatá a placatá si ji lehko zařadíte mezi zápisníky nebo složky, takže vám v tašce nebude stále padat. Za 350,- korun získáte krásný designový kousek. Mají také menší Slimbottle (0,5 litr), která se vejde i do psaníčka a větší (1,5 litr) do velkých tašek nebo do batohu.

 photo obsah-moji-tasky_10_zpsrecaawwm.jpg

TOALETNÍ POTŘEBY
Vždy u sebe nosím deodorant a parfém, které střídám, zrovna je to Balmain Carbone. Pak něco na osvěžení dechu - žvýkačky Orbit, Antiperle a lékořicové bonbóny z Francie, kdybych chtěl něco jiné chuti.

Protože mám suché ruce, nosím s sebou krém, zrovna teď je to Aésop, který u nás seženete výhradně v Ingredients Store, a který skvěle hydratuje, rychle se vstřebává a nemastí, a nádherné noví bergamotem a vetiverem. Také s sebou nosím antibakteriální gel L'Occitane s vůní levandule, který jsem omylem koupil na letišti v Bruselu - myslel jsem, že je to ten krém na ruce, se kterým jsem byl tak spokojený, ale nakonec jsem byl spokojený, i když to bylo něco jiného! :) Od L'Occitane mám i balzám na rty, který má skvělý poměr ceny a výkonu.

Dále u sebe nosím skládací hřeben Kent, vosk na knír, kdybych jej potřeboval upravit, pudr Clinique (na zakrytí náhle vyrostlého pupínku nebo pokud zrudnete, třeba když toho příliš vypijete) a kondomy - ty se hodí vždycky ;)

 photo obsah-moji-tasky_15_zpsywlrffhe.jpg
 photo obsah-moji-tasky_11_zpstqsoznq8.jpg

 photo obsah-moji-tasky_13_zpsqezr3y1x.jpg

PENĚŽENKA
Samozřejmě, tu potřebuje každý. A já jsem si ke své tenké černé peněžence Bellroy vybral nádhernou hnědou alternativu od české značky Danny P., která je známá spíše v zahraničí, ale začíná se prosazovat i u nás. Je tenká, elegantní, z krásné voňavé italské kůže a kromě jedné dostatečně velké přihrádky na bankovky a kapsičky na mince má několik přihrádek na karty. I když ji naplníte kartami, moc neztloustne, takže v kapse nebude dělat nehezkou vybouleninu. A protože je z kůže dostatečně tuhé, časem získá patinu!

 photo obsah-moji-tasky_14_zpstfcyjz7u.jpg

CIGARETY
Protože kouřím, nosím u sebe několik krabiček cigaret - abych je nemusel kupovat až mně dojde ta načatá... A k tomu popelníček, ať ty nedopalky nemusím házet na zem!

Bez čeho se neobejdete vy? :)

13 komentářů:

  1. Ahoj, jednoznačně bych k tomu doplnil malý zavírací nůž a vizitky - obě věci mohou být opět skvělými designovými doplňky a obvzláště vizitky je škoda u sebe nemít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsem zapomněl vyfotit, ale také je u sebe nosím :)

      Vymazat
    2. Myslím, že významu vizitek, jejich designu a porovnání jejich funkce pár desítek let zpět a dnes by jsi mohl věnovat článek. Respektive napsáno tebou by to mohlo být velice zajímavé čtení :)

      Vymazat
    3. No... moje vizitky vypadají velice jednoduše... Asi jako ty hodně desítek let zpět :D

      Vymazat
    4. No já na nich nemám ani kontakt, jen celé jméno, ale to je přesně to...
      - je tu hned několik extrémních dezignů
      - jaký má vizitka smysl dnes, v době sociálních médií
      - v čem a jak nosit vizitky
      - jak slušně předávat vizitky
      - jak se popsat několika větami tak, aby mě ten člověk nezaložil mezi další desítky vizitek a nezapomněl na mě
      - originální designy

      atd... jak říkám, věřím, že v tvém podání by to mohl být dost zajímavý článek... a jeslti ne, napíšu ho později ve svém drzém vydání na můj blog. :D

      Vymazat
    5. Popřemýšlím o tom ;) Ale musím říct, že jsme zastáncem jednoduchých vizitek; hezký font na vkusném papíru. I když dnes se nosí spíše extravagantní a křiklavé designy, aby vizitka zaujala.

      Vymazat
    6. 4 hodiny ráno - parádní komentářová debata - snad se článku dočkáme! :)

      V Londýně se živím brandingovým designem a na tohle téma se dá mluvit desítky hodin - kdyby jsi měl sám o něco z mé tvorby zájem, otázky pro nějaký tvůj článek, nebo chtěl pokecat - stačí napsat na mail, nebo si mě přidat na facebooku.

      Hezký den!

      Vymazat
  2. Je zvláštní nahlédnout do tasky chlapa :) je to super změna oproti všem těm holčičím videím a článkům typu: what´s in my bag .))

    OdpovědětVymazat
  3. tá taška sa mi páči, tú by som nosila aj ja :!!

    OdpovědětVymazat
  4. Až na ty ohavné smrtonosné cigarety a popelník dobré! Dokonce máš vkus na vůně, tos mě překvapil ;) Žádný stádní parfém :)

    OdpovědětVymazat
  5. neustále si kupovat předraženou balenou vodu, kde platíte hlavně za obal, který stejně hned vyhodíte. Dříve jsem k opětovnému používal lahve od minerálek jako Evian
    "tesat do kamene"

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Vítku ! Na tvé doporučení jsem si objednala Slimbottle. Za jak dlouho ti po objednání přišla? Já zaplatila před 10ti dny, lahev nikde a nikdo neodpovídá na e-maily.
    Hezký den :)

    OdpovědětVymazat