úterý 25. listopadu 2014

Aésop


 photo aesop_01_zps5188afed.jpg

Myslím, že australskou kosmetiku Aésop není třeba dlouze představovat. Od března ji seženete v pražském obchodě Ingredients a je opravdu skvělá. Neobsahuje žádné parabeny, silikony ani umělá barviva, ale za to je plná rostlinných výtažků. A vyrábí ji v Austrálii.

Filosofií značky Aésop je zdravý životní styl. Kromě používání kvalitní kosmetiky doporučuje pohyb, vyváženou stravu a dobré víno a literaturu. Já se držím hlavně toho vína a knih ;)

A má krásné, jednoduché obaly, které mi připomínají staré lékárny. Co mě vždycky dokáže otrávit jsou křiklavě barevné, růžové a převoněné výrobky. A ty, které cílí vyloženě na muže zase často vypadají jako lahve od motorového oleje.

 photo aesop_02_zps5f5abbd4.jpg

 photo aesop_03_zpsd6273368.jpg

Nechal jsem se zlákat krásnou, dřevitou vůní Baume Aromatique Révérence pour les Mainskrému na ruce. Nádherně voní bergamotem, vetiverem a petitgrain. A nejen krásně voní, ale také hydratuje a rychle se vsakuje, takže jeje teď nosím pořád v tašce, abych si jím mazal suché ruce.

 photo aesop_04_zps4124e594.jpg

 photo aesop_05_zpsd874566d.jpg

K tomu, abych Aésop vyzkoušel, mě ale nalákala jejich úžasná ústní voda. Bain de bouche neobsahuje alkohol, takže po použití nepálí. Obsahuje osvěžující mátu a má příjemnou chuť hřebíčku a anýzu. Díky tomu chutná skoro jako Pastis :) Každopádně v ústech vyrovnává pH a zanechává příjemnou osvěžující chuť a díky krásné lahvi z hnědého skla s malou odměrkou na dávkování vypadá vedle mé zubní pasty Marvis a dalších toaletních potřeb v mé koupelně tak krásně :)

4 komentáře:

  1. Vítku, nakolik vyjde ten krém na ruce prosím? Já mám sprchový gel od Aesopu, ale až na vůni mi moc neuhranul. Příště od nich zkusím nějaký krém :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta ústní voda je nádherná, úplně by mi bylo líto jí použít.

    OdpovědětVymazat
  3. Získala jsem k parfému od Ingrediets úžasné vzorky Aésopu...jsem unešená!

    OdpovědětVymazat