středa 2. května 2018

Zahrady zámku Mikulov


 photo zamek-mikulov-zahrada_01_zpsbw5fh2xm.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_02_zpsqkshkqtb.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_03_zps3ymtqymt.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_04_zps62rdvxf0.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_05_zpss4stkeoy.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_06_zpsehxmmr9g.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_07_zpsccnlwold.jpg
 photo zamek-mikulov-zahrada_08_zpswzetf31s.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_09_zpscxrlgxi7.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_10_zps8ajj0lk2.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_11_zpspbbs5qcg.jpg

 photo zamek-mikulov-zahrada_12_zpswcdognb2.jpg

S Katkou z blogu Malá štěstí, která ráda fotí, jsme si udělali výlet do Mikulova a nafotili už skoro letní outfit. Sice je pořád jaro, ale slunečné počasí a teploty kolem pětadvaceti stupňů říkají něco jiného. Vlastně je škoda, že jaro jako roční období zmizelo. Před měsícem jsem ještě nosil kožich, a teď je venku počasí na šortky a krátký rukáv.

Vzal jsem si světlý lněný oblek. Len je prodyšný - ideální látka pro letní oblečení. Bohužel se však mačká, ale zase se neobléká ke společenským událostem, takže to nevadí. Košile je značky Smart Men., odkud mám také hedvábnou kravatu a bavlněný kapesníček v kapse saka. Objednal jsem si ji naslepo a příjemně překvapila. Velice příjemně. Ze všech konfekčních košilí, které mám, mně sedí nejlépe. Límec i manžety jsou tuhé, jak to má být u společenské košile, a látka, ze které je ušita, vypadá moc dobře. Slaměný žirarďák Stetson mám už dva roky, a protože se mě často ptáte, odkud jej mám, měli byste jej sehnat v obchodě Bella Hats na Národní třídě. Ponožky jsou z Ponožkovic, a rámové polobotky Loake z Le Premier.

Obzvláště nadšený jsem z manžetových knoflíčků Yabloglass, které jsem nedávno objevil. Jistě jste slyšeli o jablonecké bižuterii a skleněných knoflících. Kdo také ne, že? Yabloglass je sice mladá firma, ale používá původní jablonecký skleněný knoflík jako hlavní součást klasického manžetového knoflíčku na pánské (a dámské) košile. Firma sídlí v Jablonci nad Nisou, jejich předkové se živili mačkáním knoflíků v jedné z posledních továren na Hraničné a rodinné driketě (= dílně pro výrobu mačkaných skleněných knoflíků) na Horním Maxově. K výrobě skleněných knoflíků ještě dnes používají původní postupy, ale také nástroje – kleště, razidla a vzorníky dochované z meziválečného období, které pamatují poslední světovou slávu jabloneckého knoflíku. Jsou nádherné. Pokud mě sledujete často, víte, že mám rád klasiku a staré doby. A tady se snoubí obojí - tradiční zpracování v designu, který sice vypadá jako art déco, ale zároveň je nadčasově elegantní. No nejsou úchvatné? :)

2 komentáře:

  1. Vypadáš skvěle! A ty knoflíčky jsou super.

    OdpovědětVymazat
  2. Ak mali byť najvýraznejšou časťou odevu ponožky, tak sa to podarilo. :)

    OdpovědětVymazat