pondělí 26. června 2017

Modrý oblek a košile na míru


 photo modry-oblek-galard_01_zpsoytfqidt.jpg

 photo modry-oblek-galard_02_zpshrusapoz.jpg

 photo modry-oblek-galard_03_zpszy244lbu.jpg

 photo modry-oblek-galard_05_zpsgd6hj5ih.jpg

 photo modry-oblek-galard_06_zps8hecyhvz.jpg

 photo modry-oblek-galard_07_zpsesy4tfp2.jpg

Modrý oblek Galard už mám nějaký ten pátek, vesta a manžetové knoflíčky jsou ze sekáče, kravatu Hermès jsem dostal darem od kamarádky, rámové boty jsou od české značky F. L. Popper a košile na míru je šitá u brněnské značky uty.

Líbí se mně proužkované košile s bílými límečky a manžetami - připomínají mně doby, kde se škrobené manžety a košilové límečky odepínaly, aby se nemusela prát celá košile, ale jen její části, které se nejvíce ušpiní. Obvykle byly bílé, aby se mohly vyvařovat a škrobit, aniž by se poškodila barva. Podobnou košili jsem už měl, ale dnes je mně malá, tak jsem si nechal ušít tuto. Opět jsem chtěl košili s dvojitými manžetami a kulatým límečkem. A také jsem chtěl zase košili, která mně dobře padne, protože konfekce je sice fajn, ale ne vždy dobře sedí, a dát si ušít košili není o tolik dražší než si ji koupit kvalitní kousek v obchodě.

Nechal jsem si ušít na míru tuto od uty. Na stránkách mají skvělý konfigurátor, kde si vyberete střih košile, látku, typ límečku a manžet, barvy, knoflíky, barvy obšití a další detaily, můžete si na ni nechat vyšít monogram, a košile s z látky a s detaily podle vaší volby se vám ihned ukazuje, takže máte představu, jak bude vypadat. Dávat si šít na míru svádí k různým zvěrstvům a prohřeškům proti dobrému vkusu, a tak na stránkách píší: "Kapsičky na košili nebo krátký rukáv není ok. Proto nic podobného v naší nabídce nenajdete." Soustředí se tady spíše na klasické košile na každodenní nošení do práce, na volný čas nebo ke slavnostním příležitostem. Šílenosti, kde má každý knoflík jinou barvu vám neudělají :) 

Nakonec zadáte míry. Je to celkem snadné. Lepší je požádat někoho jiného, ať vás změří podle přiloženého návodu a instruktážního videa. Ušití trvalo asi tři týdny a stejně jako všechny košile od uty. stála 2.290 korun bez ohledu na velikost, použitý materiál a zvolenou specifikaci, a v ceně je i poštovné.

S výsledkem jsem velice spokojený. Košile je dost dlouhá, aby nevylézala z kalhot (i když na to už také existuje pomoc), trochu zúžená, ale poskytuje dost volnosti - nechtěl jsem ani slim střih, ani "noční košili", ale něco mezi tím, v čem se budu cítit pohodlně. Manžety a rukávy jsou dost tuhé na to, aby držely tvar, ale dost měkké na to, aby byly pohodlné, a knoflíček u krku se zapíná bezproblémově. Látka je příjemná, z čisté bavlny, a také se dobře žehlí ;)

Nosíte košile na míru nebo si kupujete konfekční? A co další oblečení, obleky či kabáty? Dáváte si něco šít nebo vám konfekce padne a jste s ní spokojeni?

7 komentářů:

  1. Dnes ti to náramně sekne, Víťo! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný oblek i košile, úplný elegán.

    OdpovědětVymazat
  3. ten oblek vam opravdu moc dobre sedi
    h.

    OdpovědětVymazat
  4. Siji u Janka kosile :-) Zatim jsem v CR nikoho kvalitnejsiho nenasel. I chinos.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě kapesníček a bylo by to dokonalé. Ale i takhle je to velmi pěkný outfit.

    OdpovědětVymazat
  6. Koľko máš rokov?

    OdpovědětVymazat