pátek 30. června 2017

Marvis - Wonders of the World


 photo marvis-wonders-of-the-world_01_zpsbdxisw3r.jpg 

 photo marvis-wonders-of-the-world_02_zpspwkb5dc7.jpg

Někdo říká, že pasty Marvis jsou Prada zubních past, někdo zase říká, že se od obyčejných past složením příliš neliší. Faktem je, že má neobvyklé (a velmi lahodné) příchutě bez chemické pachuti jako u běžných past, díky mátě zanechává krásně svěží dech, při dlouhodobém používání má bělící účinky, a ty tuby, které připomínají zašlou slávu starých časů, kdy vše bylo lepší a krásnější, jsou prostě nádherné. Jo, a také neobsahují fluoridy.

O zubních pastách Marvis jsem na svém blogu poprvé psal před čtyřmi lety, když se konečně začaly prodávat u nás. Teď už je u nás v dobrých obchodech seženete celkem běžně, a jejich barevné tuby připomínající tuby olejových barev, už zná kdekdo.

Když jsem si byl v Gentleportu pro vosk na knír, všiml jsem si nových past. Marvis teď předvedl tři nové exotické příchutě v limitované edici Wonders of the world - Divy světa. Dlouho jsem je v obchodě očichával a už jsme si skoro vybral příchuť Royal, až jsem sáhl po sadě všech tří v malém balení. Když už jsem vyzkoušel všechny ostatní, chtěl jsem vyzkoušet i tyto. A jaké jsou?

 photo marvis-wonders-of-the-world_03_zpsfq6r4r2y.jpg

Tato speciální edice se inspirovala různými kouty světa. První je Čínou a Persií inspirovaná příchuť Karakum ve fialové tubě, která má jemnou mátovou chuť, která se snoubí se sladkostí pomerančové šťávy a kardamomem. Je kořenitě mátová a ovocně nasládlá.

 photo marvis-wonders-of-the-world_04_zpsuipeawnu.jpg

Druhou je Rambas ve žluté tubě, kterou inspirovaly písčité pláže a tropické ostrovy. Z těchto tří past chutná nejsladčeji - krásně po broskvích a ananasu, ale ne uměle a chemicky. Stejně jako ostatní má jemnou mátovou dochuť, která v ústech zanechává příjemnou svěžest a svěží dech.

 photo marvis-wonders-of-the-world_05_zpsxqgc4wxz.jpg

A na závěr pasta s příchutí Royal. Nádherně voní a chutná po růžích, citrusech a muškátovém oříšku. Nejvíc v ní cítím ty růže. Ne, nějaké umělé, přeslazené aroma, ale jako když si přivoníte ke skutečné růži, jaká vám (nebo třeba babičce) kvete v zahradě. Doufám, že se z této limitované edice Marvis stane běžná součást sortimentu, protože toto je moje nová oblíbená příchuť :)

Zubní pasty a kartáček Marvis (a další pánské kosmetické a toaletní přípravky a pomůcky) si kupuji v Gentleportu v Pánské pasáži.

P.S. Starožitný atlas světa při focení neutrpěl žádnou újmu.

10 komentářů:

  1. Ty fotky jsou boží! :)

    OdpovědětVymazat
  2. to mě přesně napadlo, že bych ten pěkný atlas určitě umazal od pasty :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pasta s vůní růží? Tak to zní skvěle :-) Jediné, co mě odrazuje, je to, že neobsahuje fluorid :-( Já naopak věřím, že je prospěšný. Jinak jsem věrná Elmexu, občas hřeším se Sensodyne. :-)

    P.S.: Kdyby chtěl někdo vanilkovou, tak prodává DM za cca 30 Kč. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prospěšný asi je, ale asi jen v určité míře... V poslední době jsem četl, že není dobře, že jej obsahují pasty, protože když je někdo polyká, mohlo by to škodit... Ale člověk už neví, čemu má dnes věřit.

      Conse příchutí týče, nikdy jsem neměl nic lepšího než Marvis, protože na rozdíl od ostatních past, které jsem kdy ochutnal, nechutná chemicky a uměle ;)

      Vymazat
  4. Pardon, ale to jsou vážně neskutečný slinty. Typický pro snoby, kteří se rádi vyžívají v závoji nicneříkajících a prázdných slov.
    Prý příchuť kardamomu je inspirace Čínou a Persií :) no LOL :). Kardamom je tropické koření pocházející z Indie a tropické Asie. V obasti Persie se nikdy nepěstovalo a nepěstuje, potože by v těch pouštních a polopuštních podmínkách nemělo šanci !!! Asi jste Kardamom nikdy jako rostlinu neviděl. Já narozdíl od Vás v Indii ano. Potřebuje hodně vlhké prostředí a proto se pěstuje na farmách uprostřed deštných lesů.
    Stejně tak ta broskev údajně inspirovaná tropickými ostrovy . Tak broskev je taky typicky tropické ovoce, že ? Jsem ani nevěděl, že u nás na moravě kde se brokve pěstují máme tropy :))) No comment Ale co, hlavně, že Vám to chutná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že zdroje něčí inspirace jsou diskutabilní, proto budu komentovat jen poslední větu: Ano, chutná mě to, stejně jako ostatní příchuti past Marvis.

      Vymazat
    2. V Indii jste mozna videl rostouci kardamom, ale uz jste evidentne nedorazil do Iranu, abyste prisel na to, ze predstavuje podstatnou soucast mistni kuchyne. Ve vlastni omezenosti a samolibosti, s jakou kritizujete tento clanek, naprosto ucelove pomijite, ze kardamom byl a je vyznamnou obchodni komoditou, ktera davno prekrocila hranice domovske Indie. No LOL! Zase napiste.

      Vymazat
    3. La Lavande - tak jasně , kardamom se používá i v české kuchyni. Tak proč ne rovnou inspirace Českým středhořím, že ? :-)

      Vymazat
  5. Asi pro to, ze kdyz si v Ceskem stredohori uvarite napr. biryani, neznamena to, ze varite ceskou kuchyni. Mozna byste mohl specifikovat, kde v Cesku se kardamom pouziva napr. ve svickove.

    OdpovědětVymazat