pondělí 11. července 2016

Tak trochu jiná snídaně v Café la Crème


 photo snidane-cafe-la-creme-praha_01_zpsftw0oyol.jpg

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_02_zpsjokhdwjq.jpg

Kamarádka mě jednou pozvala do Café la Crème. Na první pohled mě zaujalo krásné prostředí elegantní kavárny, a to, že si v centru Prahy můžete odpočinout od ruchu velkoměsta na krásném vnitřním dvoře, který vypadá jako na zámku. Ještě aby ne, kavárna leží v Pachtově paláci v ulici Karolíny Světlé, hned u nábřeží. Čokoládový dort byl výborný, obsluha příjemná a profesionální, snídani podávají až do šesti do večera (ach!), a fotky na jejich facebookové stránce vypadaly skvěle, tak bylo jasné, že se tam vrátím.

Mám totiž rád "snídaňová jídla", ale ráno moc nejím, protože je na mně příliš brzy, nejsem ranní ptáče a nemám takový hlad, abych před osmou ráno zvládl sníst anglickou snídani, a pak opět neusnul, natož tak něco dělal. Ve většině podniků vám ale k pozdnímu obědu ve tři odpoledne neudělají hemenex či ztracená vejce. Naštěstí se začala objevovat místa, kde dělají snídaně po celý den.

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_03_zpseorulrzm.jpg

Takto jsem trávil neděle na Erasmu v Berlíně. Byl jsem tam v zimě, v neděli bylo všude zavřeno, a ze sobotní party v Berghainu se vrací až v neděli odpoledne, tak všude dělali snídaně až do večera. To bylo super, přijít do baru na brunch v pět večer, když zrovna měli happy hour na cocktaily! :D Naposledy jsem takto navštívil karlínský Můjšálekkávy, kde dělají v neděli nebo o víkendech snídaně po celý den, ale Karlín je pro mě z ruky, necítím se dobře, když mně ještě před snídaní nadávají cikáni, a řekněme hipsterské prostředí kavárny není úplně můj styl.


 photo snidane-cafe-la-creme-praha_07_zpswjbpdp4c.jpg

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_08_zps1hjq3zbn.jpg

Café la Crème je něco jiného. Z davu turistů na nábřeží odbočíte a ocitnete se v elegantně zařízené kavárně, kterou zdobí starožitné kusy nábytku z někdejšího slavného francouzského hotelu Lutetia, nebo si sednete na "zámecký" dvůr, který je oázou klidu uprostřed rušného města, a profesionální a milá obsluha vám naservíruje výborné jídlo.

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_04_zps3rrqaw7v.jpg

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_05_zpsilomkltu.jpg

 photo snidane-cafe-la-creme-praha_06_zpswdup2tsx.jpg

Předem jsem měl jasno, že si dám jejich vejce Benedikt s lososem Gravlax a šunkou, které mě zaujaly už na fotce. Na křupavém toastu s máslem leží výborná šunka, špenát a cibulka, na tom losos, pak skvěle připravená ztracená vejce (žloutek udělaný přesně jak má být), a to celé je přelité holandskou omáčkou. Ach! Bylo to božské. K tomu jsem si dal cappuccino a osvěžující domácí limonádu.

Mají místní dodavatele, suroviny berou přímo z farem a už se těším na příště, až ochutnám krůtí párky s čerstvým křenem a medovou hořčicí, jejichž způsob servírování jsem nedávno obdivoval na facebookové stránce.

Takže pokud rádi snídáte odpoledne, máte rádi hezké interiéry, výborné jídlo a ochotnou obsluhu tak jako já, toto je další z mých tipů na místo, kam zajít. Nebo jen tak na kávu, víno a lahodný dortík na tom jejich krásném nádvoří :) Kavárna je nekuřácká, venku na dvoře se kouřit smí.

P.S. Fotky jsem pořídil svým Huawei P9. Myslím, že zrcadlovku už nemusím všude tahat, když Pé devítka má takový foťák :)

9 komentářů:

  1. Díky za tip, vypadá to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsou tedy pořádná vejce Benedikt! Ani se ti nedivím, že na takovou snídani chodíš místo oběda, toto bych ráno také nedala :D

    OdpovědětVymazat
  3. 3 vejce za stovku, to ovšem není snídaně na každý den :-D Navíc když si někdo dělá těch vajec obyčejně 6 jako já :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to reklama , není to reklama ? Je to myšleno vážně , není to myšleno vážně ? Chvílemi mám pocit , že si autor blogu nechává od firem za tyhle recenze platit a chvílemi se mi zdá , že se jen chce pochlubit , případně , že si dělá srandu.
    Snídaně odpoledne ? To je jako myšleno vážně ? U nás se tomu říká spíše svačina. Medovou hořčici mají v kdejakém marketu . Nechápu nač se autor tak těší. A srovnávat sebelepší mobil se zrcadlovkou ? No dobře no . Snad dle smajlíka jde jen o jakousi snahu o srandu.
    Nezpochybňuju , že mohla být ta vajíčka i dobrá , ale čiší mi z toho totální snobárna , stejně jako s prominutím z autora samotného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych byl placený za všechny články, které mně haters přisuzují, žil bych si velice pohodlně :D
      Píšu, že mám rád snídaňová jidla, ale že ráno nemám čas nebo chuť, abych si je vychutnal. Pokud si myslíte, že je to snobárna, tak asi nevíte, co to slovo znamená. A o restauraci nebo kavárně nepíšu poprvé, a berte to - stejně jako ostatní čtenáři - jako tip, kam zajít. Anebo ne, ro už je na Vás.
      Jako blogger s sebou obvykle nosím zrcadlovku,, abych s ní mohl fotit fotky ke článkům. Ale s takto dobrým telefonem (respektive jeho foťákem) si také vystačím, a myslím, že fotky jsou toho důkazem...

      Vymazat
  5. "necítím se dobře, když mně ještě před snídaní nadávají cikáni" pobavilo :-D Tenhle typ článků mě moc baví a i když nebydlím v Praze, třeba si při nějakém výletu vzpomenu a poslouží mi to jako dobrý tip :-) Deni

    OdpovědětVymazat
  6. I když zrcadlovka by měla taky něco do sebe, třeba odrazy předmětů/budov na ploše stolku jsou hezké. Dobře Ti to fotí :)

    OdpovědětVymazat
  7. jojo, za dobrý jídlo si fakt stojí za to připlatit:) Spousta lidí by řekla ,,ale dyť si uděláš doma míchaný vejce a nemusíš někam chodit", ale ono fakt dobrý jídlo je zážitek, co je prostě úplně někde jinde...

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to hodně dobře, ale stránky pouze v angličtině mi jsou silně proti srsti. Chápu, že se předpokládá, že drtivá většina potenciálních návštěvníků ovládá angličtinu, ale snaha o univerzální světovost na úkor češtiny je přihlouplá a myslela jsem, že i překonaná.

    OdpovědětVymazat