úterý 7. června 2016

Jak jsme zahajovali Euro 2016


 photo garden-party-vive-la-france_01_zpsfshizdek.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_02_zpsb1iupx8j.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_03_zpsbbqjlfrs.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_04_zpsaskxn0sa.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_05_zpsrnkrdp46.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_06_zpsnlf4lsok.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_07_zpsuae5otmr.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_09_zpsa6xpskxp.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_10_zpskdjagzjg.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_11_zpsqx0iwlqz.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_12_zpstovmxhps.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_13_zpsg4ecvqxz.jpg

 photo garden-party-vive-la-france_14_zpsoldnveh3.jpg

Na konci května se v zahradách Buquoyského paláce uskutečnila garden party Vive la France, konaná pod záštitou francouzského velvyslance Jean-Pierra Asvazadouriana u příležitosti zahájení mistrovství Evropy ve fotbale. V rámci akce proběl oficiální křest knihy Jana Šmída, ve které svým osobitým způsobem představuje všechna pořádající francouzská města a jejich okolí a to nejen pro fanoušky fotbalu.

Mě přilákala hlavně možnost ochutnat různé francouzské speciality a vína, protože mám rád dobré jídlo a víno, a především francouzskou kuchyni :) V zahradách byl ve dvou stanech zastoupen každý ze šesti regionů, ve kterých se Euro 2016 bude odehrávat, a my jsme si tak mohli vychutnat tradiční francouzské speciality, vína a šampaňské. K poslechu překrásně hrál big band Blue Star Václava Marka a večerem provázel Michal Jančařík.

Paříž se představila v podobě pařížské kavárny a šampaňského, Lille a Lens s výběrem zdejších sýrů, Bordeaux s božskými ústřicemi z Arcachonu s víny Entre-deux-Mer a pečeným jehněčím s červenými víny z Bordeaux, Toulouse s foie gras a teriny s víny Madiran a Jurançon, Marseille s tradiční Boullabaissou s bílými víny z Provence, Nice s grilovanými rybami, ratatouille a salátem niçoise s růžovými víny z Provence a Lyon a St. Etienne s lahodnými šneky a žabími stehýnky s víny z Burgundska.

Až teď jsem si uvědomil, že jsem byl vlastně úplně náhodou oblečený (skoro) v barvách francouzské trikolóry :) Na sobě jsem měl vínové sako Galard, modré kalhoty H&M, košili Corneliani, lněný kapesníček do klopy z prodejny s nádhernými látkami z přírodních materiálů a historickými brokáty Sartor, a polobotky Loake a úžasné zmrzlinové Happy Socks, které můžete vidět na mém Instagramu. 

Všechny fotky jsem pořídil svým novým telefonem Huawei P9, který má skvělý foťák se dvěma čočkami, díky kterým si můžete pohrát s hloubkou fotky. Některé nejsou úplně dokonalé, protože jsem jej měl tehdy jen krátce a teprve jsem se s ním učil. Ale na to, že většinu z nich jsem pořídil mezi osmou a devátou večer nebo později, když už bylo celkem šero (nebo tma), tak vypadají skvěle, co říkáte? Díky tak dokonalému foťáku v telefonu už s sebou nebudu možná muset vůbec nosit zrcadlovku :)

7 komentářů:

  1. Vypadáš úžasně, to sako je boží!

    OdpovědětVymazat
  2. Velice povedený outfit.

    OdpovědětVymazat
  3. škoda, že na žádné z fotek nejsou vidět boty. Zajímalo by mě, jakou barvu jsi zvolil a jak to celkově vyznělo s tou francouzskou "trikolorou".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkovou fotku nemám, ale už jsem přidal fotku na Instagram, v článku už je i odkaz :)

      Vymazat
  4. To sako je perfektní! Neuvěřitelně Ti sedí - jak střihem, tak barvou, doufám, že ho na Tobě ještě uvidíme - vážně palec nahoru!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Víťo tvůj styl se mi líbí, i to jak jsi odlišný od ostatních, ale myslím si, že tě ten knír dělá zbytečně starším a nehezkým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, a já jsem takový knír z dob Rakouska-Uherska zase vždycky chtěl... :)

      Vymazat