pátek 30. října 2015

Nová restaurace v Pánské pasáži


 photo restaurace-adore_01_zpsn24pc3hu.jpg

Naposledy jsem v Pánské pasáži jedl, když tam ještě bývalo Kobe (o kterém si můžete přečíst zde). Byl jsem překvapen, jak se prostor změnil k nepoznání, když mě kamarád vzal na oběd do nové restaurace Adore, která v Pánské pasáži nedávno otevřela a zatím je v testovacím provozu.

 photo restaurace-adore_06_zpszevcec8a.jpg

 photo restaurace-adore_07_zpsf8ru1ma7.jpg

 photo restaurace-adore_08_zpsoniash7k.jpg

Každý den nabízí polední menu o třech chodech (a dáte si dva nebo tři), a u každého chodu máte na výběr ze dvou pokrmů. Kromě toho si můžete vybrat à la carte. Zlákaly mě zvěřinová terina s brusinkovou pěnou, filet z halibuta s grilovanou zeleninou a povidlové taštičky se zakysanou smetanou a brusinkovou zmrzlinou. Nechali jsme si doporučit víno; vybral jsem si Sauvignon, který chutnal přesně tak, jak jsem očekával (skvěle! :).

Menu bylo výborné. Zvěřinová terinka se rozplývala na jazyku a brusinková pěna, kterou jsem ochutnal poprvé, se k ní skvěle hodila. Filet z halibuta byl jemný, rozpadal se, a jedinou přílohou byla skvělá grilovaná zelenina, ze které mně nejvíce chutnaly žampióny. Na závěr nám přinesli povidlové taštičky. Mám je rád už kvůli té kombinaci vlažných taštiček se studenou zakysanou smetanou a zmrzlinou, zalité horkým máslem.

 photo restaurace-adore_02_zpsfufmisdz.jpg

 photo restaurace-adore_03_zpsb7aseozn.jpg

 photo restaurace-adore_04_zpsxka6pxap.jpg

 photo restaurace-adore_05_zpsiy91tioq.jpg

Milovníky moderního designu jistě zaujme interiér. Při vstupu (z Ovocného trhu) máte pocit, že jste spíše v zázemí personálu než ve foyeru restaurace – na zdi je docházková tabule a seznam zaměstnanců, kovové šatní skříňky, vše je v bílé a šedé, a naproti pultu pro přijímání reservací stojí velká kožená pohovka. Zdi samotné restaurace zdobí 1.044 rýčů, které trčí ze stěn nad červenými polstrovanými sedačkami podél stěn. Ze starobylého, krásně zrekonstruovaného trámového stropu s původní malbou visí svítidla v podobě starodávných žárovek, jejichž svit se zrcadlí na kovových deskách stolů a na nádherných příborech.

Doporučuji, pokud si chcete užít výborný oběd za rozumnou cenu. Pánská pasáž je v centru Prahy, dostupná jak z Příkop tak z Ovocného trhu.

13 komentářů:

  1. wow tie trámy s kvetami sú nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dík za tip! Ta jídla vypadají (a podle popisu určitě i chutnají) báječně..snad tam nějakou dobu restaurace vydrží..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Víťo, doposud jsem si myslel, že jsi v pohodě kluk se zájmem o módu, jídlo a historii, ale můžeš mi vysvětlit, co prosimtě furt máš proti těm holkám z Vývařovny? Co jim tam furt píšeš za komenty ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jim tam nic nepíšu. Pokud sis nevšiml(a), když komentuji, není tam "Anonymní", ale moje jméno s proklikem na blog. Prostě se za mě někdo vydává, aby mě pošpinil.

      Vymazat
    2. A kdo to je? Víš o někom? Ale má tě nastudovaného precizně!

      Vymazat
    3. Podle těch "hošanů" tuším, už mně kdysi spamoval na blogu...

      Vymazat
  4. Co to tu je za diskuzi? Očekávala bych něco k článku a ne komenty k Víťovým komentům na Vývařovně. To je snad jeho věc ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinu podobných komentářů mažu, ale chtěl jsem to vysvětlit, když už se někdo ptá.

      Vymazat
    2. Nechápu souvislost s tvými komentáři na Vývařovně a touto recenzí? Co si kde komentuješ mě opravdu nezajímá :) Spíše více k článku

      Vymazat
    3. Ty komentáře na Vývařovně jsem nepsal já, někdo se za mě vydává.

      Vymazat
    4. Počkej Víťo, on ti někdo hacknul účet?

      Vymazat
    5. Ne, ty komentáře přidává nějaký anonym, který se tam podepisuje mým jménem s odkazem na můj blog. Pokud bych komentoval já, vypadalo by to jako tady - nestálo by tam Anonymní, ale Vítězslav, byla by tam moje fotka a proklik na blog...

      Vymazat