pondělí 26. května 2014

Letní Chef Time Fest začíná (a soutěž)


 photo letni-chef-time-fest-2014_5_zps90837feb.jpg

Pro velký úspěch Chef Time Festu, který se poprvé konal letos v lednu, je tady i letní Chef Time Fest, který spojí ty nejlepší české kuchaře "v jeden čas na jednom místě". V rámci zimního Chef Time Festu jsem se účastnil opening party a školy vaření, kde jsme se pod vedením Patrika Havlíčka učili připravovat krevety a byly to skvělé zážitky, tak už se těším na letní festival.

Minulý týden se konala tisková konference a Letní Chef Time Fest začíná dnešním dnem a po dobu dvou týdnů (tedy do 8. června) se můžete těšit na spoustu skvělých gastronomických zážitků. Kromě oblíbeného chef's table, tedy pětichodového menu od pěti různých šéfkuchařů, se můžete těšit na sedmichodové menu se soubojem vín v hotel Mandarin Oriental, cestu po Asii v pražském Buddha Baru, Barbecue, ochutnávky vína a mnohem více. Oproti zimnímu festivalu ale přináší jednu zásadní změnu: jednotlivé akce se budou konat na více místech a vzhledem k ročnímu období budou zapojeny především venkovní prostory, ať už jsou to zahrady nebo terasy.

 photo letni-chef-time-fest-2014_1_zps44d973b8.jpg

 photo letni-chef-time-fest-2014_2_zps3b8b25ef.jpg

Karolína Kocincová, šéfcukrářka restaurace hotelu Kempinski a jediná růže v trní Chef Time Festu baví kuchaře svými teniskami - každá bota měla jinou barvu :) Mimochodem, ten skvělý desert, který jsem tam měl k večeři, připravila právě ona :)

 photo letni-chef-time-fest-2014_4_zps8d555c7c.jpg

 photo letni-chef-time-fest-2014_6_zpsdfabad50.jpg

 photo letni-chef-time-fest-2014_8_zpsf3607995.jpg

 photo letni-chef-time-fest-2014_7_zps596367de.jpg

Mě nejvíce zaujalo to sedmichodové menu v Mandarinu. Ke každému chodu se mají podávat dvě vína - pokaždé jedno od výborného moravského vinaře, pana Michlovského, a jedno ze slovenského vinařství Elesko (znám jen jejich sekty, ale předpokládám, že jejich vína nebudou o nic horší ;). Pokud po jedné skleničce padáte pod stůl, pak si takovou akci asi neužijete naplno. Ale pokud si rádi vychutnáte skvělé jídlo doplněné vhodnými víny, myslím, že to bude ta pravá hostina pro vás :) Veškeré informace najdete na stránkách Chef Time Festu, včetně menu, takže přesně víte, co vás čeká. Anebo takhle večer sedíte doma, píšete o tom článek a slintáte do klávesnice.

A na závěr pro vás mám soutěž o voucher pro dvě osoby na brunch v restauraci AvantGarde. Stačí lajkovat facebookovou stránku Chef Time Festu a facebookovou stránku mého bloguodpovědět na jednoduchou otázku: Který den bude na Chef Time Festu připravovat desert Karolína Kocincová? A pošlete mi to e-mailem na vivicic (zavináč) gmail.com s předmětem Chef Time Fest soutěž. Za dva týdny vylosuju výherce, který se pak může těšit na sobotní brunch v restauraci AvantGarde, který má pokaždé jiné téma... :)

7 komentářů:

  1. Mmm, to zni dobre! Jak moc je to financne narocny? I kdyz je to jina liga, mne se ted treba libil Chefparade (http://vzdystylove.cz/cs/blog/article/733-jamie-oliver-ve-skolni-jidelne/), tak bych rada vyzkousela neco dalsiho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se na stránky Chef Time Festu, u každé akce je kompletní menu i cena. Ale myslím, že poměr cena - výkon je dobrý, a že ty akce nejsou nijak předražené, když si vezmeš úroveň kuchyně, kvalitu jídla a to, že k menu jsou i nápoje... ;)

      Vymazat
    2. Tak jsem si udelala radost a jeden listek si koupila, tak uvidime! ;-)

      Vymazat
    3. Na jakou akci, jestli se smím zeptat? :)

      Vymazat
  2. Konečně mohu přispět nějakým plnohodnotným komentářem, protože hotel Mandarin je mi víc než bližší! :) V prádelně, kam chodím na brigádu totiž pereme a žehlíme právě Mandarinové stolní a ložní prádlo! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, škoda že nemám fakelook a nemůžu nic lajkovat...

    OdpovědětVymazat