čtvrtek 3. října 2013

Nedělní Brunch v Marriottu



 photo brunch-marriott_01_zpse14a662c.jpg
Ústřice se šalotkovým vinaigrettem

 photo brunch-marriott_10_zpsf7526fbb.jpg

 photo brunch-marriott_09_zps14333be9.jpg

Znáte to: v sobotu jste byli dlouho vzhůru, v neděli vstanete před polednem, máte hlad a na hnusnou restauraci nemáte náladu... Také proto tak rád chodím na brunche. A protože jsem zmlsaný, tak jen do "těch lepších" restaurací. Moje kamarádka Edita, která je také tak zmlsaná říká, že v Hiltonu mají výborný brunch (ale prý tam "nějaká ženská příšerně zpívá"), ale nejvíce si stejně chválila ten v Mandarinu a v Midtown Grillu v hotelu Marriott. Tak jsme se rozhodli pro Marriott.

 photo brunch-marriott_02_zps9aa7f2b1.jpg
Ceviche z mušlí sv. Jakuba a salát s chobotnicí

 photo brunch-marriott_03_zpsbc442a57.jpg
Krevety

 photo brunch-marriott_04_zps9bc76db3.jpg
Tuňák, trocha caprese a trocha salátu Caesar

Milá obsluha nás usadila a nabídla sklenku Prosecca na uvítanou, na stole stála láhev perlivé a neperlivé vody a po chvilce nám číšnice přišla nabídnout víno (a pak stále dolévala). Vydali jsme se k buffetu a hned jsem si dal ústřice se šalotkovým vinaigrettem. Měl jsem na ně ohromnou chuť (ústřice přece jen nejíte každý den, tak se na ně pak o to víc těšíte, ne?) a také mě to příjemně překvapilo, protože jsem nevěděl, jaké pokrmy tam na nás budou čekat.

Chtěl jsem si dát krevety. Mají je klasicky vařené s různými omáčkami, ale také uzené, což jsem nikdy nejedl. A byly skvělé. Jako další jsem si dal ceviche z mušlí svatého Jakuba a k tomu trochu salátu s chobotnicí. To ceviche bylo božské. Tenké plátky mušlí se rozplývaly na jazyku. I když jsem se tolik třásl na ústřice, toto mi z předkrmů chutnalo nejvíce. Než jsem se vrhl na hlavní chod, dal jsem si ještě trochu tuňáka, který byl uprostřed krásně růžový, jak to má být, s trochou zeleniny.

 photo brunch-marriott_05_zps349f532e.jpg

 photo brunch-marriott_06_zps866122b3.jpg

Výběr hlavních (teplých) jídel byl stejně tak lákavý jako u předkrmů. A spousta masa. Nejprve jsem ochutnal dušené telecí a jehněčí v omáčce s pečenými brambory na rozmarýnu a risotem s houbami a parmesanovými hoblinami. Výborné. A připomnělo mi to léta, která jsem trávil na francouzském venkově. Tam jsme jedli často jehněčí a chutnalo úplně stejně. Mais où sont les neiges d'antan... Pak jsem si od kuchaře nechal představit výběr grilovaných mas a nechal si ukrojit dva plátky hovězího, které bylo propečené přesně podle mého gusta a tak jemné, že se v ústech rozpouštělo, a nechal si je polít omáčkou s kousky husích jater.

Už ani nevím, jaké přesně maso to bylo, protože číšníci nám neustále dolévali víno. A to je asi jediný problém brunche - ve tři hodiny zjistíte, že jste ovíněni a máte největší chuť okamžitě se někde natáhnout. To my jsme se museli spokojit s tím, že jsme se ve foyeru usadili v měkkých křeslech, zapálili si, a já jsem se rozplýval nad tím, že ještě existují veřejné místnosti, kde se smí kouřit.

 photo brunch-marriott_07_zps457e5283.jpg

Opulentní oběd (tedy brunch!) jsem zakončil desertem. Zlákala mě palačinka zalita čokoládovou omáčkou. Nemohl jsem neochutnat crème brûlée (a vzpomněl jsem si přitom na Amélii z Montmartru :) Chutnal stejně lahodně jako čokoládový dortík. Toho jsem si dal ještě jeden kousek, jak mi chutnal.

Na Lime & Tonic jsem na tento brunch našel voucher. Mají tam širokou nabídku podobných zážitků ve skvělých restauracích, barech nebo třeba lázních, tak se mrkněte. Minule jsem tak byl v Hiltonu na cocktailech a skvěle jsem se najedl, napil a i cena byla příznivá. Na jedničku mají zvládnutou organizaci - voucher si koupíte, on-line přímo na stránkách Lime & Tonic reservujete datum a čas, a když přijdete, hned o vás ví a nemusíte ani nosit voucher nebo nějaký kód - všechno už je zařízeno.

 photo brunch-marriott_08_zpsd7ff6cdd.jpg

A na závěr ještě moje fotka, abych potěšil své drahé haters. Jistě si najdou něco jako že je mi svetr malý, že mám pokrčenou košili, špatně držím sklenku nebo vypadám opile a jsem tlustý. Ale všimněte si toho motýlka. Je ze dřeva a měl jsem jej sobě poprvé. Co na něj říkáte? Vyrábí jej (a spoustu dalších) BeWooden.

31 komentářů:

  1. Vítězslave vy nemáte haters
    máte buď skalní fanynky,trolly a nebo kritiky
    Haters měl Abrahim al hasme nebo jak se jmenoval ten prefabrikát tureckého cheesburgeru v Jeremy Sco(a)tt oděvech

    Tentokrát potěšen článkem
    i když sám bych to měl v krabičkách na 14 dní,to je ten muj nezdravý přístup k jídlu

    Prorsum
    ps schvalujte mé články nejsou útočné jen podávají pravdivé svědectví např u masky glam glow,chci ve vás vidět posun a ne patnáctou recenzi na týž produkt co obletěl blogerýnový svět

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řeknu Vám to tak - nesleduji všechny blogy (což ani není možné) a o této masce jsem četl na jednom blogu a pak na nějaké zahraniční stránce o kosmetice. Různé blogy mají různé čtenáře a jistě je tu spousta lidí, která se o té masce dočetla třeba jen na mém blogu. Mimochodem, recenzovali ji i muži? Aha. Rozumíme si?

      Vymazat
  2. Tohle číst, když se člověk nestihl ani nasnídat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte štěstí, vidět takové obrázky po obědě, člověk se rovnou pozvrací. Kromě dortíku bych vrhla všechny chody a mnohdy by stačilo jen se dívat :))) To není vtip, ale čeho je moc, toho je příliš.

      Vymazat
  3. Oceňuji pokus o sebereflexi v posledním odstavci, ale nejhorší mi stejně přijde ten účes. To se neumíš ani učesat, když jdeš do restaurace?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem myslel, že uhlazený účes, ze kterého nikde netrčí ani vlásek byl in za první republiky. Pokud vím, dnes je naprosto přijatelné nosit rozcuchané vlasy. To samé platí u žen.

      Vymazat
    2. Upravené vlásky jako za první republiky konkrétně Tobě zrovna sluší víc než rozcuch ;-)

      Vymazat
  4. Motylek je skvely. Jo, a dostala jsem hlad!:))L.

    OdpovědětVymazat
  5. Mořský breberky nemusím, ale zbytek vypadá k nakousnutí. Díky za tip, až bude víc peněz určitě taky takhle někam zaskočim. Hateři se najdou vždycky. Všimla jsem is že nejvíc jim vadívá délka tvých kalhot (ženy) a posty o tom že se staráš o svou pleť(muži). Tady není ani jedno, tak se nemáš čeho bát. Btw dřevěný motýlek je naprosto perfektní a skvělé oživení, které se svou výstředností hodí na něco takového jako brunch nebo piknik. Občas lituju že nejsem chlap přesně kuli takovým drobnostem

    OdpovědětVymazat
  6. Na takové hédonistické radosti bych chtěla mít peníze i čas...

    OdpovědětVymazat
  7. Článok zaujal, dobrá inšpirácia na víkend, ale ja to dám skôr v Bratislave =) Napadla ma jedna (dosť banálna =) ) otázka pri čítaní - názvy jedál a hlavne slová ako ceviche alebo vinaigrett si si vyhladával (ako sa správne píšu) alebo si už tak "gastronomicky zbehlý", že to patrí do tvojho, takpovediac, normálneho slovníka? ...mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umím francouzsky a jak jsem psal, trávil jsem tam pět let (myslím roční období, ne roky), takže jak se píše vinaigrette a podobně vím.

      Vymazat
    2. Proč nenapíšeš pět "lét"?

      Vymazat
    3. Protože pokud se nemýlím, v genitivu existuje jen podoba "let", ne "lét". Alespoň tak to stojí ve slovníku a tak to Google Chrome automaticky opravuje, když zkusíš napsat "lét".

      Vymazat
  8. Tento post som si určite nemala prečítať neskoro večer o pol jedenástej..pretože mám silné nutkanie navštíviť chladničku a vyjesť z nej celý obsah :) Vyzerá to naozaj super, niekedy keď budem v Prahe tam možno pôjdem pozrieť. Ďakujem za inšpiráciu :)

    www.bluechicberry.piligin.com

    OdpovědětVymazat
  9. U nás u posh podniků není nutností sako? Ó, jak zaostalá země to jsme.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsem tam byl jeden z nejlépe oblečených. Bohužel, čekal jsem, že to nebude nijak valné, ale ten pán v šusťákách a botách na běhání mě dostal...

      Vymazat
  10. nikdy nejim v hotelovych restauracich...i kdyz je hotel petihvezdickovy, protoze jejich jidlo mi prijde takove nejake gumove, a to ve vsech zemich...a navic, ve vsech zemich stejne

    OdpovědětVymazat
  11. Vítku, jen jsem se ptala, kde děláte? vim, že v kanclu- tak jsem se ptala, co za obor Vaše firma dělá? Proto mě musíte mazat? nebo proto, že tu někdo psal, že pracujete u OVB? To že si přivyděláváte jako číšník v bufetu? panebože a co je na tom? taky jsem to dělala.Dee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co je OVB a neznám bufet, kde by mi platili tolik, abych dokázal vést život, jaký vedu. Smazal jsem to kvůli těm trollům a jejich vulgárním komentářům. To je také jeden z důvodů, proč tady nechci rozebírat svůj soukromý život.

      Vymazat
    2. Tak neni pochyb o tom, že vedeš velice nákladnej život. To je na tobě i vidět. Jinak dík za odpověd. A neznáš OVB jo? Dee

      Vymazat
  12. Zdravím a Marriotte mohu vřele doporučit všem milovníkům dobrého jídla, i když je to taková střední třída restaurantů. Vítězslave, zkuste vyzkoušet brunch ve Zlaté Praze v Continentálu, nebo hotel Alcron restaurace La Rotonde. Oba dva brunche jsou super a myslím, že změníte názor i na Marriott. Mnoho příjemných zážitků přeje Marcus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Alcronu se chystám. Ale nemůžete přece tyto dva podniky srovnávat, když brunch v Alcronu stojí téměř dvakrát tolik co v Marritou. To už pak člověk očekává něco jiného ;)

      Vymazat
    2. Zdravím. Máte pravdu, že cena je úplně někde jinde, Ono i prostředí a celková atmosféra je na jiné úrovni. Marritte je fajn, ale okem odborníka se spíše jedná o takovou "závodní kuchyni", kam našlapou co nejvíce lidí za "rozumnou" cenu. :-) V sobotu 18.1. budu obědvat v Alcronu, tak se stavte, můžeme pohovořit a doporučit opravdu ty nejlepší restaurace. Drahá, neznamená nejlepší, ale mám hodně vyzkoušených typů. Hezký den. Marcus.

      Vymazat
    3. Ano, nepopírám, že jsou lepší restaurace, ale jako příjemný nedělní oběd je to velmi dobré. Alcron je vyhlášený, ale možná už jste četl můj nový příspěvek o AvantGarde a nedávno jsem večeřel v Le Grill v Marriottu, kde to bylo skvělé, kromě jídla i velmi vysoká úroveň obsluhy. Příspěvek o tom chystám. V sobotu budu, bohužel, mimo Prahu.

      Vymazat
    4. Dobrý de Vítězslave. Sobotní brunch v La Rotonde byl, jako vždy úžasný. Škoda, že jste byl mimo Prahu, ale třeba se někdy na podobné akci setkáme. Děkuji za typ do Avant Garde v Dejvicích, díval jsem se před několika dny na webové stránky, tak se rozhoduji, kdy vyrazím. Le Grill není v Marriottu, ale v hotelu Kempinski. V loni v létě jsem tam večeřel na zahradě a byl jsem nadšený, že taková oáza klidu je přímo v centru Prahy. Taky mohu doporučit hotel Kempinski na Štrbském plesu. Jezdím do Tater, skoro pravidelně a Kempinski je můj favorit číslo 1. Bydlíte, jako v pohádce, personál je milý a vstřícný, jídlo úžasné a taky báječné wellness s výhledem na jezero. Vřele doporučuji, tady se člověk opravdu nenudí. Těším se opět na Vaše články. Hezký den. Marcus.

      Vymazat