pátek 31. července 2015

Bistro'OS(trovní). Chutný rychlý oběd u Národky


 photo bistro-OS_02_zpsdurm0oqa.jpg

Už jsme dlouho nenapsal o žádné restauraci a v poslední době jsme si oblíbil Bistro'OS na rohu Ostrovní a Opatovické. Vlastně chodívám kolem a zajímalo mě, co v tom rohovém, dlouho zabedněném prostoru vznikne, už když jej začali opravovat.

 photo bistro-OS_03_zpsw8ngcle9.jpg

 photo bistro-OS_04_zpskswqsjpd.jpg

Před nějakou dobou bistro otevřeli a do jedenácti hodin podávají snídaně, do čtyř hodin obědy a večer chlebíčky a jednohubky. Já tam občas chodívám na oběd nebo jen tak na kávu a zákusek. 

 photo bistro-OS_05_zpsxoaavlgb.jpg

 photo bistro-OS_06_zpstocik4cf.jpg

Líbí se mně, že v těchto vedrech nabízí i studené polévky. Tady jsem si dal hustou studenou polévku z mrkve a zázvoru, potom těstoviny s houbami a smetanou.

 photo bistro-OS_07_zpsndy6uvix.jpg

 photo bistro-OS_08_zpspaorlbmq.jpg


 photo bistro-OS_09_zpsablpilfu.jpg

Jindy jsem si dal zase gazpacho, salát Caesar a domácí limonádu. Výborné! Tak dobrý Caesar - a přesně takový, jaký má být! - jsem už dlouho neměl. A na závěr jogurtový koláč s ovocem a espresso.

Každý den nabízí několik různých jídel (maso/rybu/salát/něco lehkého/něco pořádného), takže si vyberete, ať už máte malý hlad, nebo se chcete pořádně nadlábnout nebo jste snad vegetarián. Polední menu (které najdete denně na facebooku) s polévkou, hlavním chodem a minerálkou nebo malým pivem Bakalář vyjde na 150 korun, což je fajn cena, a hlavní porce jsou dost velké, aby vás zasytily. Obsluha je milá a nemám tam pocit jako v některých bistrech - že bych se měl rychle najíst a pak rychle vypadnout.

P.S.: Protože se mně nechtělo tahat zrcadlovku, fotil jsem telefonem Huawei P8 Lite. Dost dobré, ne? :)

7 komentářů: