sobota 29. března 2014

Nedělní brunch v Hiltonu


 photo brunch-hilton_01_zpsf836546b.jpg

 photo brunch-hilton_13_zpsb8d66bfa.jpg

V neděli se v restauraci Zinc hotelu Hilton Prague Old Town podává brunch. A musím říct, že zatím ten nejlepší, na jakém jsem byl. Dáte za něj tisícovku včetně nápojů, ale stojí to za to a za vaše peníze dostanete odpovídající protihodnotu. Obsluha nás uvedla ke stolu, nabídla nám sklenku Prosecca a víno (měli výborný Sauvignon Blanc, který jsem pil po celou dobu, jak mi zachutnal!) a vysvětlila nám, co na bufetu najdeme. Nádherný je už interiér restaurace připomínající Art Deco, který bysch ve strohé budově Hiltonu nečekal. A ostatní hosté byli hezky oblečeni - žádní Američané v teplákovkách jako jsem viděl na brunchi v Marriottu :)

 photo brunch-hilton_02_zps76847cf3.jpg

 photo brunch-hilton_03_zpsf8bb493c.jpg

 photo brunch-hilton_04_zpsdf4781fe.jpg

Začal jsem sushi, které nejen skvěle vypadalo, ale také tak chutnalo. V salátu byly velké kousky křehké chobotnice a pak jsem si dal výběr lehce zauzených ryb a kousek roast beefu.

 photo brunch-hilton_05_zps97f11ed8.jpg

 photo brunch-hilton_06_zps20fe189e.jpg

 photo brunch-hilton_07_zpsae129bcd.jpg

Humra jsem se nemohl dočkat! Podávají jej vařeného s různými omáčkami a pečivem. Asijský salát s kachním masem byl také moc dobrý, stejně jako smažené krevety s nudlemi a šťavnatý losos v páře se sezamovými semínky. Ale nejvíce z celého brunche mně chutnal thermidor z mořských plodů - kousky humra, ryb a krevety v lahodné hutné omáčce. Musel jsem si přidat!

 photo brunch-hilton_09_zps5701a309.jpg

 photo brunch-hilton_08_zps2629558c.jpg

Těšil jsem se, jak ochutnám jehněčí s mátovým želé, pokrm velmi oblíbený v Anglii v době asi před sto lety (tedy v době, která se mi tolik líbí :), který se mimochodem podával v jídelně první třídy na Titanicu ten večer, co se potopil. Nejsem zrovna fanoušek máty, ale kombinace jemného jehněčího masíčka a nasládlého želé je zajímavá a chutná. Pak jsem si od anglického kuchaře obsluhující stanici s masy nechal ukrojit kousek hovězího, ke kterému jsem si dal zeleninu vařenou v páře. Hovězí bylo krásně krvavé a pepřová omáčka boží.

 photo brunch-hilton_10_zps80ec5d7e.jpg
A ten výběr desertů? Obrovský! Nevěděl jsem, co si dát dříve. Dortík z bílé čokolády, malinový dortík a citronový koláč s meringue. 

 photo brunch-hilton_11_zps1f10e4be.jpg
Ostružinová pěna byla lehká a osvěžující, vedle je jahodový trifle a crème brûllée 

 photo brunch-hilton_12_zpsd89a3aa7.jpg
Teplé čokoládové knedlíčky v ovocné omáčce

 photo brunch-hilton_14_zps45196b95.jpg
Moje nové nejoblíbenější hodinky, nosím je teď skoro pořád :)

Brunch trvá od dvanácti hodin do tří a pokud se nechcete jen najíst, ale také si užít skvělé jídlo, pití a živou hudbu, doporučuji restauraci Zinc v Hiltonu :)

16 komentářů:

  1. Všechno vypadá úžasně! Hned bych si tam zašla!

    OdpovědětVymazat
  2. Och, toto je skvelé! Krásne fotky a aj popis :) Tisícka sa mi na začiatku článku zdala ako veľká suma, ale potom som videla to množstvo a hlavne delikatesy, ktoré rozhodne stoja za to.

    OdpovědětVymazat
  3. A to tam nikomu nevadí, že to tak intenzivně fotíte? Musíte se dopředu zeptat, jestli je možné fotit? Nedávno jsem někde četla, že tomu v některých podnicích nejsou zrovna moc nakloněni. Ale fotky jsou to opravdu parádní a jejich obsah ještě víc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četl jsem, že některým restauracím to vadí v tom ohledu, že blikají blesky, stoupají na židle, aby vyfotili jídlo shora a podobně. Ale sám jsem byl překvapen, kolik lidí v Hiltonu fotilo - sebe navzájem, jídlo, bufet, stojící skupinky... Zrovna v Hiltonu jsem čekal, že si budu připadat trapně, ale spíše naopak :D

      Vymazat
    2. cywe borec se mi to smazalo ten koment. Hochu libovka chálec, klidně to blejskej to já bych za litra cywe si vychlastával držku na teknu tak 3dny - počitam vodce, kuřivo, sakle, chálec - no jo za litr tak tři dny borec. A to bych se zkriplil jak mrdka. Maj se pic peace Pejst

      Vymazat
  4. Super článek a nejvíc oceňuji, že ho tak skvěle doplňuje tolik fotek. (y)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejni nad to si doma vykrmit, majznout, stáhnout, vyvrhnout a upéct králika. 1000 bych v tom Hiltenu nedal ani za oběd

    OdpovědětVymazat
  6. Po takovej chalce si musel polozit radnej kabel, co? :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky by mě docela zajímalo, kolikrát si potom byl na velký? To za tebou snad museli běhat s nůžkami, aby ti ten nekončící kabel pořád stříhali.

    OdpovědětVymazat
  8. Michael Kors....no Vítězslave zlobím se

    Prorsum

    OdpovědětVymazat