sobota 23. března 2019

Jan Černý F/W 2019 na MBPFW


 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_01_zpsey4m487s.jpg

Jan Černý, student Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a nadějný talent české módní scény otevřel letošní Mercedes-Benz Prague Fashion Week svojí přehlídkou, která byla na zvláštní pozvánky a následnou prezentací v DUP 39. Osobně mám prezentace raději protože si můžete oblečení lépe prohlédnout než při přehlídce, kdy modelové chodí čím dá rychleji, ale zase se nemůžete venku nahlas bavit o tom, že jste seděli v přední řadě tak, aby to slyšeli ti, co seděli vzadu. :D Modelové byli rozestavěni uprostřed sálu na stupních, po kterých popocházeli a otáčeli se, aby si diváci mohli novou kolekci prohlédnout.

Asi není potřeba představovat jeho styl - výrazné kousky pánského oblečení, které tvoří rozložením a znovuposkládáním klasických věcí, hodně pracuje s denimem, a jeho oblečení si můžete prohlédnout a koupit v The Room by Basmatee, kde je už několikátou sezónu prodává.

Upřimně, není to můj styl a zlí jazykové už mě kritizovali, že o jeho kolekcích píšu (mimochodem, asi nebudu psát o přehlídce, na kterou mě nikdo nepozval, a kterou jsem neviděl, že?) a přitom podobné oblečení u jiných návrhářů hejtuji, protože je v nich patrný styl devadesátých let, na který se teď dala spousta značek, třeba Louis Vuitton, kterou jsem bral vždycky jako výrobce luxusních zavazadel a oblečení, a ne jako replikátora toho, co vídám v sekáči za deset korun.

Nikdy mě neuvidíte v tom fialovém klobouku, obří péřovce či "rybářské vestě", ale některé kousky se mně líbí a dovedu si představit, že bych je nosil. Tak mě zaujaly třeba džíny oranžovo-černo-bílé džíny s bundou ze stejné látky, ten černý plášť s oranžovým batikovaným vzorem, vždycky se mě líbily Honzovy náramky, řetězy a podobně, a už nějakou dobu přemýšlím nad jeho interpretací Prestižek, které zažívají návrat. Nespornou výhodou je, že je vyrábějí i v mojí velikosti 48 nebo 49, což je naprosto nevídané, takže pokud chci nové tenisky, jinou volbu stejně nemám, protože moje Adidas Stan Smith mě tlačí i ve velikosti 49 a 3/4. :D 

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_02_zpsjlnlh4lh.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_03_zps2bll359e.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_04_zpsd1bevyz6.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_05_zpsxdn1q7u2.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_06_zpsukhexky2.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_07_zpszrzz25zo.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_08_zpsdnezsoxh.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_09_zpskamj9rme.jpg

 photo jan-cerny-MBPFW-jaro-2019_11_zpsmoobmxty.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat