čtvrtek 17. srpna 2017

Lehká kosmetika pro letní hydrataci


 photo hydratace-kosmetika-leto_01_zpstnhndfal.jpg

Protože mám mastnější pleť, v létě se úplně vyhýbám krémům, protože v tom vedru se po nich lesknu, krém obličej "ucpe" a dělají se mně pupínky. Kdybych ale nepoužíval žádný krém, bude pleť vysušená. Clinique Moisture Surge Maximum Hydrator Water Gel je lehký vodový gel, kterého stačí nanést trochu na celý obličej, lehce se rozetře, rychle se vsákne, a nezanechává mastný povlak ani nelepí, takže po chvilce ani nemáte pocit, že byste něco použili. Pleť však ihned po aplikaci zůstane viditelně hladší, vláčnější a hydratovaná. A hydratace je důležitá. Vrásky se dělají na suché pleti ;)

 photo hydratace-kosmetika-leto_02_zpsehwzodub.jpg

Dalším mým novým oblíbeným produktem pro hydrataci a osvěžení je SOS Hydra Mask od Clarins, která okamžitě hydratuje pleť. Díky obsahu kyseliny hyaluronové a výtažku z kolopejky posiluje přirozený proces hydratace, osvěžuje, navrací pružnost a redukuje pocit pnutí a dehydratace. Má krémově-gelovou texturu a jemně voní po citrusech. Naneste tenkou vrstvu masky na vyčištěnou pleť, nechte 10 minut vstřebat, a poté její zbytky odstraňte vatovým tamponem napuštěným tonizační vodou. Já ji používám večer, tampon do ničeho nenamáčím a jen z obličeje setřu její zbytky, a nechám ji přes noc působit.

 photo hydratace-kosmetika-leto_03_zpswgn6nwiq.jpg

 photo hydratace-kosmetika-leto_04_zps0ycz4hcc.jpg

Poslední mojí novinkou je Clarins Pore Minimizing Serum - sérum na stažení pórů a zmatnění pleti. Ideální je pro ty, kteří mají mastnou a smíšenou pleť a rozšířené póry. Po celý den zmatňuje, osvěžuje a hydratuje, stahuje póry a zjemňuje strukturu pokožky.

Sérum obsahuje různé účinné látky: extrakt z ibišku a kyselina salicylovou uvolňují póry, ultra jemný pudr absorbuje přebytečný kožní maz , a výtažek z hluchavky a pšeničné proteiny tónují a stahují póry. Používejte jej ráno a večer před krémem (či gelem :) na místa, kde vás rozšířené póry trápí.

1 komentář: