pondělí 7. srpna 2017

Duhová kolekce Levi's Pride


 photo levis-pride-collection-2017_01_zpsziubgxqv.jpg

Levi's letos už počtvrté představuje limitovanou kolekci Pride na podporu LGBTQ komunity. Inspirací je heslo Fight Stigma (Proti stigmatu), které už několik desítek let ovlivňuje celý svět a věrně odráží dlouhodobé hodnoty společnosti Levi Strauss & Co.

 photo levis-pride-collection-2017_02_zps6ei2zeop.jpg

Levi's je dlouholetým a hlasitým podporovatelem rovnosti a boje proti diskriminaci. Už v roce 1982 vystoupil tehdejší generální ředitel Bob Haas před zaměstnanci v hale společnosti, kde jim rozdal informační letáky o HIV, a ještě téhož roku se Levi Strauss Foundation stala prvním firemním dárcem první kliniky pro léčbu AIDS na celém světě. V roce 1992 byla společnost LS & Co. první společností z žebříčku Fortune 500, nabízející výhody pro páry stejného pohlaví, a v roce 2007 jedinou společností v Kalifornii, která předložila kalifornskému Nejvyššímu soudu svůj právní pohled na podporu manželství osob stejného pohlaví. V Levi's není rovnost něco, co se momentálně nosí, ale něco, kvůli čemu by nikdo neměl být diskriminován.

 photo levis-pride-collection-2017_03_zpsrkimjxf6.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_04_zpsz84wtjaq.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_05_zps43tf0x4z.jpg

Kolekce Pride 2017 a její poselství Fight Stigma je připomínka toho, že za rovnost je nezbytné bojovat za každou cenu. „Levi's šel vždy touto cestou: bojuje za rovnost, lidská práva a dává každému možnost vyjádřit se,“ uvedl Grant Barth, zodpovědný za merchandising.

 photo levis-pride-collection-2017_06_zps56awfywp.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_07_zps0pin9diy.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_08_zpsruta3tls.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_09_zpsua80bsko.jpg

 photo levis-pride-collection-2017_10_zps4z6c12au.jpeg

V kolekci najdete džíny a džínové kraťasy, trička a nátělníky, kšiltovku a šátky, ponožky, trenýrky či džínovou vestu. Jsou to klasické kousky Levi's, které na sobě mají někde decentní duhu nebo hesla jako Fight Stigma či Silence = death. Líbí se mně, že to není prvoplánové oblečení s "reklamou na kampaň proti homofobii", ale stylové kousky, jako je u Levi's zvykem, kterými můžete dát najevo svůj postoj. Protože v Česku pořád ještě není samozřejmostí, že všichni jsou si rovni.

Kolekce bude v prodeji exkluzivně v Levi’s Storu v Praze na Václavském náměstí 10 od dnešního dne a můžete si ji prohlédnout on-line tady.

5 komentářů:

  1. Skvělý post, díky za něj...

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Asi ses spletl a napsal svoje jméno do pole pro komentář a komentář jsi vynechal úplně.

      Vymazat
  3. Dekuji za pekny clanek.
    Rad bych se zeptal, jestli byste mi nemohl doporucit i nektere jine blogy nebo weby zamerene na panskou modu, zejmena takovou mene formalni. V praci nemame zadny dresscode, takze (hlavne z vlastni pohodlnosti) nechodim v obleku. Samozrejme mi to nikdo nezakazuje :o), ale jine obleceni byva pohodlnejsi. Obcas mivam problemy s takovymi otazkami jako treba "zastrcit neformalni kosili do kalhot nebo ne" nebo "jak vysoko ohrnout nohavice u dzin" apod. Nejcasteji bych se radeji podival do nejake fotogalerie a proste se jen inspiroval peknymi outfity, protoze vyhledavani na internetu je casto dost slozite. Budu rad za kazde doporuceni. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, takový blog neznám, ale zkus sledovat GQ a Fashin Beans, na facebooku často sdílejí odkazy na různé tipy k oblékání a kombinace, které by tě mohli zaujmout a věnují se i tvým otázkám ;)

      Vymazat