středa 2. srpna 2017

Moët party na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech


 photo moet-kviff-2017_01_zpszhdrg4xu.jpg

První červencový týden už po dvaapadesáté patřil Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových varech a já jsem se tam na skok vydal nasát atmosféru festivalu. Protože však bylo hrozné horko a všude byly davy lidí, skončilo to tak, že jsem většinu dne nasával pivo před Thermalem a večer Möeta.


 photo moet-kviff-2017_10_zpsj75eojtp.jpg

 photo moet-kviff-2017_04_zpsxwq0vgjz.jpg

 photo moet-kviff-2017_08_zps27qojg5l.jpg

Večírek se každoročně koná v nádherné, leč chátrající budově císařských lázní hned naproti Grand hotelu Pupp. Neoficiálně je Moët party přehlídkou různých celebrit a celebritek, které tam přicházejí předvést svoje večerní róby, oficiální poslání Möet party je však charitativní - přispívají na dobrou věc.

„Přípitek pro dobrou věc“ (Toast for a Cause) je tradiční rituál hollywoodských hvězd, známý z udílení cen Zlatý glóbus v Los Angeles. Jedná se o oblíbenou filantropickou iniciativu, kterou do festivalového života přineslo oficiální šampaňské festivalu, Moët & Chandon. Rituál Přípitku pro dobrou věc zahájila modelka Daniela Peštová a prezident festivalu Jiří Bartoška a za každou slavnou osobnost, která se jej zúčastnila, putovala finanční částka pro spolek Alsa, který pomáhá lidem s nevyléčitelným onemocněním mozku (Amyotrofická laterální skleróza).


 photo moet-kviff-2017_09_zpsezkl6sky.jpg

Připojit se mohli ale všichni návštěvníci festivalu během celého týdně, kteří si vychutnali šampaňské Moët & Chandon v Moët Lounge na spodní terase hotelu Thermal – z každé lahvičky Moët Mini putovala částkou 52 Kč (jako je festivalu let) na dobrou věc. Celková částka se vyšplhala na 250.000 Kč a slavná podpisová lahev Moët & Chandon se prodala za neuvěřitelných 400.000 Kč. Šťastným majitelem a štědrým donátorem se stala společnost BNG group, která na Moët party předala symbolickou filmovou klapku s touto částkou spolku Alsa.


 photo moet-kviff-2017_05_zpsb7ir6fww.jpg

Na Möet party se chodí ve smokingu a každý rok se navíc mění "téma" večírku. Letos to bylo velkorysé "Light up the now", podle mě vybízející k extravaganci. Myslím, že nejextravagantnější byl však můj bílý smoking. Na druhou stranu, většině účastníků, myslím pány, bylo asi 30 - 50 let, tedy byli v letech, kdy už má muž svůj styl, ví co mu sluší - nebo je stejný buran jako ve dvaceti, protože na to kašle :D Musím ale uznat, že většina pánů tady vypadala dobře, měli smoking nebo alespoň černý oblek, a samozřejmě se tam našli různí exoti.


 photo moet-kviff-2017-outfit_02_zps5dzlng8v.jpg

 photo moet-kviff-2017-outfit_01_zpsqq6lgxan.jpg

 photo moet-kviff-2017_07_zpselzguhkm.jpg

Je mně jasné, že jistí lidé chodí v Karlových Varech na premiéry a večírky od rána do večera, se nebudou na každou akci převlékat, ale řekněme, že na večerní akci si snad smoking vezme, a že si jej ponechá také na Moët party, která začíná v deset večer. Dobře oblečení pánově vypadali takto. Elegantní, klasické smokingy. Většinou černé, občas modré, já jediný jsem měl bílý... až na toho muže v černé košili s bílým motýlkem - k tomu se vyjadřuji níže.


 photo moet-kviff-2017-outfit_03_zps6me89a0s.jpg

Toto sice není smoking, ale asi jediný případ toho, kdy si můžete do společenského obleku vzít černou košili a zkombinovat to s kravatou . jedině černou, aby to vypadalo dobře. Je to elegantní, večerní, a pokud vás vaše společenské povinnosti během večera vedou po více akcích, kde se pokaždé zdržíte jen chvíli a nemusíte mít na každé nutně smoking, proč ne. Když v něčem takovém přijdete na ples v Praze, na nějž máte vstupenky už půl roku předem a stojí na nich "black tie", pak si nafackujte a požádejte někoho, ať vás kopne do zadku. Hlavně si pamatujte, že k černé košili se hodí jen černá kravata, jinak musí být košile vždycky světlejší barvy než kravata. Takže bílá vázanka na černé košili je peklo. Jediný, kdo v tom vypadá dobře, jsou členové kapely The Hives. Tak před deseti lety.


 photo moet-kviff-2017-outfit_04_zps4hfrrvuz.jpg

Modrý oblek s večerními šaty vypadá tak blbě, že nemusíte mít ani kdovíjaký cit pro módy, abyste to viděli. Nebo ne? Dlouhé šaty = smoking. Nebo frak. Šaty ke kolenům? Oblek.  Ale pak nechoďte na večírek, kde je předepsaný smoking. To je jako kdyby vás někdo pozval k bazénu, zaplavat si (třeba pool party), a vy tam přišli v lyžařské kombinéze. Prostě budete vypadat jako blbec. Modrý oblek se nosí na denní akce, nebo na svatby, pokud na pozvánce nestojí nic jiného. Na v deset večer na akci, kam máte přijít ve smokingu. Jinak oblek vypadá hezky, dobře padne, a boty vypadají kvalitně a jsou perfektně vyleštěné. Tak by to mělo být - ale ne na black tie.


 photo moet-kviff-2017-outfit_05_zpsfg2qz3tz.jpg

Toto je hezký outfit na party, ale ne na black tie. Vypadá to jako nějaký omyl. Večerní šaty a oblek s vyhrnutými rukávy a ohrnutými nohavicemi, tenisky. Hezké a mohli bychom být rádi, kdyby se muži oblékali takto. Ale sem se to nehodí. A už vůbec ne jako doprovod ženy ve večerních šatech. Řekněme, že je to jako když vás nějaká dívka pozve na brusle, ona myslí kolečkové, a vy přijdete v hokejové výstroji. Je mně jasné, že tak to nechodí, a že je to nepravděpodobné. Ale přesně tak to vypadá. Oblek není oblek. Jsou různé styly a barvy a způsoby nošení, které se hodí k různým příležitostem.


 photo moet-kviff-2017_03_zpssu0vth9d.jpg

 photo moet-kviff-2017_02_zpsok3jfr9a.jpg

V jiné části Císařských lázní byl bar, jehož jméno jsem si nezapamatoval, a kam se někteří po skončení večírku přesouvali. Tam jsem potkal milý pár, se kterým jsem si dlouho povídal, a až z bulváru jsem zjistil, že to byl basketbalista Tomáš Satoranský se svojí přítelkyní Annou. Je osvěžující vidět sportovce, který umí mluvit v souvislých větách, má větší rozhled než jen hřiště, a nepůsobí dojmem, že je zaostalý :)

A pak tam byl nějaký mladý herec, který vypadal jako mladý Severus Snape - přesně tak vypadal! Ten nos, mastné černé vlasy po ramena, bledá, nezdravě nazelenalá pleť, a měl na sobě také poněkud staromódní žaket (to nemyslím nijak zabarveně, takové věci já dokáži ocenit!). Se slečnou, která jej doprovázela, se mně snažili sebrat moji zlatou skleničku Möet, protože asi usoudili, že jsem příliš opilý na to, abych si toho všiml. Já jsem byl však bdělý a nedal jsem se, až to Severus nakonec vzdal.

Čepovali tam Matušku a dělali skvělé cocktaily, kterými jsem se po proudech skvělého šampaňského dorazil. Co vám budu povídat? Byl jsem moc!


 photo moet-kviff-2017_11_zpsdphk2pcc.jpg

3 komentáře:

  1. Když už píšete, tak se obtěžujte s kontrolou...stylistickou, gramatickou....nebo požádejte někoho, kdo to umí a udělá za Vás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím, co vám mám na tento rýpavý a jízlivý komentář napsat, aby to neimplikovala, že se chováte jako kretén. Snad jen to, že toto je osobní blog normálního člověka, který chybuje, a myslím, že tady není nic strašného. Myslím, že úroveň gramatiky a stylistiky na některých žurnalistických stránkách je mnohem horší.

      Vymazat
  2. Ahoj super clanok. :) chcela by som sa opytat je mozne sa dostat na tuto party aj bez toho aby som bola znama osobnost? Su niekde listky alebo nieco podobne? Mpzes mi prosim ta poradit? Dakujem:))

    OdpovědětVymazat