středa 2. prosince 2015

Degustace vín ve valtickém Salonu vín


 photo salon-vin-valtice_01_zpszehetp8e.jpg

Minulý týden jsme s taťkou navštívili valtický Salon vín a ochutnali některá ze sta nejlepších vín České republiky.

 photo salon-vin-valtice_02_zpss5ko969k.jpg

 photo salon-vin-valtice_04_zpsqmwogce3.jpg

 photo salon-vin-valtice_05_zps6tw2e2cb.jpg

 photo salon-vin-valtice_06_zpsr2fuwv6q.jpg

 photo salon-vin-valtice_07_zpspp3hgrur.jpg

 photo salon-vin-valtice_08_zpslcvzuajq.jpg

 photo salon-vin-valtice_09_zpsvxwr0obs.jpg

Při vstupu dostanete katalog se stovkou vín seřazených podle odrůd, přičemž procházíte starobylým sklepením valtického zámku, sami si vybíráte vzorky, které chcete ochutnat, a víno si sami naléváte. Bylo zajímavé porovnat různá vína a jejich chutě a musím říct, že to bylo náročné! :)

 photo salon-vin-valtice_10_zpsc1zng4fy.jpg

 photo salon-vin-valtice_12_zpsdrc0b1li.jpg

 photo salon-vin-valtice_13_zpssrgnried.jpg

Na sobě jsem měl kalhoty a svůj oblíbený svetr s bostonským teriérem Gant, světle modrou košili, duffle coat H&M, říjnové ponožky z Ponožkovic a tmavě modré tenisky TOMS, které jsem si objednal na Urbanluxu. Na první pohled vypadají jako tenisky, ale jsou zateplené a z broušené kůže. Tak jsem je hned impregnoval sprayem a v těchto chladných dnech příjemně hřejí i za deště :)

 photo salon-vin-valtice_14_zpsw2ijsjz9.jpg

 photo salon-vin-valtice_15_zpsv9uwrfuv.jpg

Večer jsme zakončili v restauraci Valtická rychta. Mám ji zafixovanou jako restauraci, kam jsme chodili s rodiči, když mně bylo 10 až 13 let - typická restaurace 90. let. Velké zeleninové oblohy, kuřecí prsa s broskví a eidamem, a tak podobně - takový typická devadesátková retro restaurace. A tak to bylo ještě donedávna. Proto jsem byl překvapený, když jsme dostali naše jídlo. Jako překrm jsme si dali tatarák, který byl skvělý, pak česnečku, taťka si dal telecí řízek s bramborovým salátem a já - smažený sýr s hranolky a tatarkou. Jako desert jsem si dal kynutý knedlík plněný borůvkami s tvarohem a na závěr horkou čokoládu. Jídla jsou sice tak trochu retro, ale dobře udělaná. Bylo to skvělé, a myslel jsem, že prasknu!

2 komentáře:

  1. Paráda, hezky strávený den, hned bych taky jela :-) A ten smažák mě u tebe překvapil, ten bych nečekala, že si dáš :-D

    Musím ještě pochválit ty boty, jsou vážně krásné, palec nahoru za barvu! :-)

    OdpovědětVymazat