pondělí 17. listopadu 2014

Sladká potěšení


 photo hildprandt_01_zps49ab16ab.jpg


Určitě jste slyšeli o prodejně s delikatesami Julius Meinl v Praze na Můstku. Prý je tam všechno předražené. Některé věci ano, některé ne, a hlavně tam mají luxusní věci, které u nás snad nikde jinde neseženete. Já jsem dal na zlé jazyky a vypravil se tam teprve nedávno, když jsem se doslechl, že zavírá. A byl jsem příjemně překvapen, když jsem zjistil, že mají na všechno slevu 50%. Na všechno! Takže ceny jsou teď velmi přijatelné nebo dokonce za hubičku, protože sleva se vztahuje úplně na vše. A Veuve Clicquot za 700,- ? No nekup to!

 photo hildprandt_02_zps992ea9c3.jpg

 photo hildprandt_03_zpsbe708e2b.jpg


Procházel jsem se tam snad hodinu a nakoupil jsem si hlavně čokolády, pralinky a další pochoutky. Byl překvapený, když jsem tam našel svoje oblíbené čokoládové pralinky Charbonel et Walker, které u nás snad nikde jinde nekoupíte. Plná cena asi odpovídá té na jejich e-shopu, a za asi 170,- Korun po slevě jsem jim nemohl odolat :)

 photo hildprandt_04_zps657dcd6f.jpg

Navíc ty pralinky s příchutí fialek a růží (vážně tak chutnaly!) mají Royal warrant, takže pokud jsou dobré pro Její Veličenstvo britskou královnu Alžbětu II., jsou dobré i pro mě :) A jsou tak lahodné! Ještě bych doporučil příchuť Pink Marc de Champagne. Ach! A jak skvěle se hodí k tomu malinovému likéru Hildprandt, který už mám nějakou dobu doma... Potomci barona Hildprandt z Blatné získali zpátky svoje rodové sídlo a obnovili činnost svojí palírny. Ve svém oblíbeném baru Bugsy's jsem už ochutnal všechny příchuti tohoto lahodného destilátu - ze zralých švestek, hrušek i malin. 

 photo hildprandt_05_zpsdd3898fc.jpg

Baron Hildprandt je výsledkem kombinace stařeného destilátu, vody a extraktu ze sušeného ovoce - hrušky, švestky a maliny. Pro přípravu destilátu se používá ovoce od ověřených dodavatelů ovocných sadů v Chelčicích a Lhenicích a dvoustupňová kotlíková destilace.

Pro staření se vybírá destilát, který dále leží jeden rok v sudech z českého dubu. Přírodní aroma vzniká macerací zralého sušeného ovoce, které se nakládá do 62 procentního destilátu. Výsledný nápoj, po smíchání destilátu, vody a macerátu, se pak ještě dva až tři měsíce dostařuje opět v sudech z českého dubu.

Já jej mám z Premier Wine & Spirits, ale prý jej seženete i v dobrých obchodech s víny a destiláty :) Julius Meinl je dnes už prý zavřený, poslední otevírací den byl, bohužel, včera :(

4 komentáře: