pátek 18. dubna 2014

Moje zlatíčka


 photo DSC_3603_zps8272e814.jpg

 photo DSC_3626_zps468cd685.jpg

 photo DSC_3632_zpsa6a41e65.jpg

 photo DSC_3633_zpsfe636495.jpg

Nikdy jsem nechodil se sluchátky v uších, protože mi vadilo, že když je máte, slyšíte jen hudbu a nevnímáte tolik okolí. Ale pak jsem zjistil, že když poslouchám nějakou příjemnou hudbu (třeba Velkovévodkyni z Gerolsteinu :) nevnímám tolik páchnoucí podpaží spolucestujících v metru nebo všudepřítomné ječící děti tramvaji.

Moje Koss Porta Pro se mi rozbily chvíli před tím, než jsem odjížděl do Berlína, tak jsem i s loďákem na poslední chvíli letěl do obchodu a vzal první sluchátka, která se mi líbila. Mám je doteď, ale jsou příliš velká a na běhání jsem si pak koupil obyčejné černé špunty s gumovými konci, protože sluchátka, která byla přibalena k iPodu mi v uších prostě nedrží.

A teď jsem si řekl, že je čas podívat se po nějakých hezkých sluchátkách, která nebudou jen funkční, ale budou také hezky vypadat a budu je rád nosit jako módní doplněk. Na Alze jsem si našel šťastné špunty - Happy plugs. Líbí se mi, že mají různé barvy a nejsou obzvlášť drahá, takže si je můžete koupit ve více barvách a střídat je podle nálady nebo sladit s oblečením :)

Pro vlastníky iPhonů a nových modelů iPodů je jistě výhodou, že pomocí tlačítka, které má také mikrofon (takže funguje jako handsfree), se dají přijímat hovory nebo přeskakovat z písničky na písničku. Já si to se svým zoufale nemoderním telefonem neužiju a ani můj iPod z roku 2008 nespolupracuje.

Nejen, že krásně vypadají, mají hezký a čistý zvuk. Jaká máte sluchátka? A jakou v poslední době posloucháte hudbu? Potřeboval bych něco nového, ale nic mainstreamového se mi nelíbí, na hledání alternativních kapel nemám čas, moji oblíbení interpreti nevydávají nic nového (nebo jsou mrtví) a Wagnerova Prstenu Nibelungů už jsem také přeposlouchaný... Nějaké tipy? :)

17 komentářů:

  1. Zasnění Sigur Rós. Kdo je jednou zkusí, už nechce jinak... :-) A nebo Zaz, ta se taky dá.

    OdpovědětVymazat
  2. Mohla by sa ti páčiť hudba Rúfusa Wainwrighta - je jedným z tých ktorí mainstream nikdy (bohužiaľ) nebudú. Všetky jeho albumy sú skvelé, hoci spočiatku mi chvíľu trvalo si na ne zvyknúť (napríklad Poses, Want One, Want Two, All Days Are Nights-to sú zhudobnené básne Shakespearea). Ludovico Einaudi má krásne klavírne skladby (nový album In a Time Lapse), Blush od Wolf Alice je celkom podarený a The National - Trouble will find me.

    OdpovědětVymazat
  3. Ludovico Einaudi či Yann Tiersen? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Einaudiho neznám a od Tiersena znám asi jen soundtracy k Amélii z Montmartru a ke Good Bye Lenin (ten miluju! :) Díky za tip.

      Vymazat
  4. Můžu ti doporučit Bloheho, Fluma, Geilema, Sivickiho a Lepinga! Myslím, že se ti budou líbit. Ema

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji Ludovica Einaudiho. Jestli jsi viděl film Nedotknutelní, tak hudba v něm je právě tvorbou Einaudiho :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud mas Wagnera naposlouchanyho na Portach, tak si ho vlastne nikdy neslysel. Chapu, ze s tou vlnou na hlave se neda cekat, ze mas anung o kvalitnim reprodukcnim setu. Ale i ty Porty, proti tomu cos ted koupil jsou high-end. Ale mozna by to chtelo, zmenu na samem zacatku. iPod??? To jako vazne??? Ale nejvetsi problem bude, dost pravdepodobne, v prostoru, mezi levym a pravym spuntem. Mas vaginu, tohle uverejnit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že text jsem napsal srozumitelně a že z žádné jeho části nevyplývá, že bych Wagnera poslouchal se sluchátky Koss. Také nevím, jaký máš problém s iPodem, jako MP3 přehrávač na cesty mi vyhovuje a v době, kdy jsem si jej kupoval, byl asi nejlepším dostupným svého druhu. Nemám potřebu si kupovat nový a lepší na to, aby mi zvuk ve sluchátkách rušila kola tramvaje či vlaku metra. Toto také není blog o elektronice nebo "kvalitních reprodukčních setech", ale o módě. A pokud sem hodláš ještě psát podobné vulgarismy a urážky, smažu je.

      Vymazat
  7. A znáš (mám dojem že taky studuješ Němčinu) Petra Foxe? :o) Toho já miluju! Win.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petra Foxe neposlouchám, ale pokud se ti líbí, mohl by se ti líbit i Sido. Jeho Arschficksong nám pouštěla jedna profesorka, když jsme probírali různé úrovně jazyka :D Jinak mám z německých interpretů rád Zarah Leander (tu asi znát nebudeš), Madsen, občas si pustím Sportfreunde Stilller, a Rammsteiny. Ti mají skvělé texty :)

      Vymazat
    2. nehrála Zarah Leander v Tři nosáči tankují super? Rammsteiny a Madsen mám také ráda. Win

      Vymazat
    3. Ha ha, určitě tam nehrála ;) Ale její hit "Davon geht die Welt nicht unter" můžeš slyšet v Hanebných panchartech. Hraje na gramofonové desce v té scéně, kdy pancharti vejdou do hospody, kde mají schůzka se Bridget von Hammersmarck ;)

      Vymazat
  8. Ahoj, určitě ti můžu doporučit sluchátka Hifiman Re-400 Waterline. Jsou to asi nejlepší špunty za ještě rozumnou cenu. A nanech se odradit tím, že jsou z Číny.

    OdpovědětVymazat