středa 16. dubna 2014

Zelené dvouřadé sako


 photo zelene-sako_01_zps8f47fdbd.jpg

 photo zelene-sako_02_zps469697f2.jpg

 photo zelene-sako_03_zps596650a9.jpg

 photo zelene-sako_04_zps3388257c.jpg

 photo zelene-sako_05_zpsc2e8c220.jpg

I když teď máme nefalšované aprílové počasí, tyto fotky vznikly před nějakou dobou, kdy bylo ještě krásně teplo. Na sobě mám zelené dvouřadé sako Hugo Boss, kalhoty H&M, košili Karl Lagerfeld, kravatu Lanvin, kapesníček z Le Premier v Pánské pasáži, sluneční brýle Calvin Klein a tassel loafers Alfred Sargent.

17 komentářů:

  1. Óóóóóóóóó!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je strasne super, jak kazdy prvek zvlast, tak cely outfit dohromady.
    Spousta zajimavych momentu:
    1) Cerne boty; podle prvnich fotek jsem si predstavoval spis tmave hnede, ale cerne funguji dokonale.
    2) Zadne ponozky; normalne trend, ktery moc neberu, ale sem by se jakakoli ponozka hodila min nez zadna.
    3) Kapesnicek a kravata v jedne barve; tradicne "stylovy hrich", ale v tomhle barevnem spektru to funguje skvele.
    4) Uzel na kravate; stylovi pedanti mluvi o vazani uzlu podle sirky klop, mne to pripada moc analni, a taky razim four-in-hand za vsech okolnosti.

    Strih saka je skvostny, takhle vystihlene bylo uz z vesaku, nebo ho mas upravene?
    Jinak, jakou ses inspiroval dobou? Dvourade sako, bile kalhoty, uzka kravata, to jsou zhruba ctyricata leta?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, nijakou dobou jsem se neinspiroval. Ve čtyřicátých letech by si gentleman k bílým kalhotám vzal spíše tmavě modré sako, modrou kravatu a hnědé polobotky, mokasíny se tehdy snad ještě nenosily ;)
      ad 3) Z fotky to nejde poznat, ale kravata je ze světle žlutého hedvábného dupionu a kapesníček je sytě žlutý.
      ad 4) V tom souhlasím. Také vždy nosím four-in-hand, připadá mi to klasické.

      Vymazat
  3. Víťo, super "čistý" jarní outfit! Nebála bych se třeba tenkých(tj bez podšívky) kožených rukavic místo kapesníčku(nebo i s ním - trochu sprezzatury neuškodí;-)). Vzhledem k tomu, že v tomto střihu saka není příliš vidět na opasek, byly by černé rukavice skvělým doplňkem k botám!

    Btw mohl bys zkusit vymyslet i kombinaci s bílou a navy(ideálně proužky) a nebo šedou a červenou (tam to vidím spíš na kostky). Na podzim by k tomu saku vypadala dobře i šála (klidně něco jako tato https://www.facebook.com/photo.php?fbid=565580120225501&set=pb.559269400856573.-2207520000.1397649309.&type=3&theater )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo celkem teplo, ale jinak bych zvolil rukavice ze světlé jelenice, které se tradičně nosívaly jako denní rukavice. To, že rukavice musí mít stejnou barvu jako boty je celkem nový výmysl a určitě bych toto pravidlo neuplatňoval, když mám na sobě zelené sako a bílé kalhoty, ale držel bych se staromódního pravidla etikety ;)

      Vymazat
    2. Já toto pravidlo také nerazím! Jen ty tassel loafers se tak krásně lesknou (je vidět, že jim věnuješ patřičnou péči), že mě zrovna napadla ta černá.
      Mimochodem, vzhledem k tomu, že to sako není nikterak vzorované (vím, že máš k němu i kalhoty), může být zajímavé našít na lokty nášivky (šedé, kárované, klidně z nějakého vintage vlněného saka - ze zadní partie). A vyměnit knoflíčky za barevně ladící z "záplatě". Nemyslím teď, ale třeba až se ti jednou ošoupe...

      Vymazat
    3. O boty je třeba se starat :) Sako vzorované není, ale kalhoty k němu nemám, jen to sako. A o záplatách neuvažuji, podle mě se hodí spíše k sakům z hrubší vlněné látky a knoflíčky také měnit nehodlám ;)

      Vymazat
  4. Mně se to teda dost nelíbí, kravata s kapesníčkem, ani celkový dojem.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejdříve bych pochválil Renn za pěkné postřehy. Ale já zkusím trochu toho negativního ohlasu - možná je to jenom můj problém, ale třeba já se snažím oblékat tak, aby se ty věci hodily k sobě za všech okolností. Kalhoty + k nim košili (sedí, jdeme dál), kalhoty+košile+svetr (sedí dohromady jdeme dál) a takhle postupně přidávám věci. Tohle podle mě nebude fungovat, pokud dámě bude zima ty jí půjčíš jako správný gentleman sako. Jakmile sundáš sako, tak je veškerý efekt z outfitu pryč. Nedokážu si představit, že by bílé kalhoty a bílá košile vypadala ve střední Evropě dobře. V Itálii bych si to v extrémních teplotách možná i vzal, ale tady prostě ne. Možná bude i můj problém s tím, že osobně bych si bílé kalhoty asi nepořídil. To bych musel jít na nějakou námořnickou party.:-)
    A ta nejednotnost oblečení po sundání jednoho kusu oděvu je u tebe dost častá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "A ta nejednotnost oblečení po sundání jednoho kusu oděvu je u tebe dost častá." Já si nedovedu představit, proč bych měl sako sundávat a proč by oblečení bez saka mělo vypadat kdoví jak skvěle. Pokud nosíš košili bez saka, tak si ji klidně vybírej podle sebe, pokud myslíš, že bude vypadat dobře i bez saka. Ale muž v košili s kravatou bez saka nevypadá dobře nikdy a oblek se nosí jako celek.
      A bílé kalhoty (potažmo oblek) se v Evropě (i třeba v chladné Anglii) v létě běžně nosí už spousty let a ve starších příručkách etikety a oblékání najdeš tuto kombinaci jako doporučovaný letní oděv ;)

      Vymazat
    2. ja treba bile kalhoty a bilou kosili kombinuji bezne, s modrym sakem, s satky... v Belgii, kde ziju, i v Praze, kdyz prijedu navstivit rodice, i kdyz se vydam hloubeji do Cech...je fakt ze treba v takove Mlade Boleslavi nikdo nic takoveho nenosi, tam jsou vsichni v adidas, nike atd, a kdyz se nekdo odlisuje, tak na nej cumi jak tele na novy vrata....na druhou stranu, diky vkusu ceskeho naroda muzu v Praze vellmi lacino poridit ve vyprodejich velmi elegantni veci, ktere v CR nikdo nechce, a tak zbydou na me, kdyz prijedu :-) . Kdyz jsem se nekdy v 18 letech zacal vice zajimat o modu, byla zrovna doba, kdy H&M uvedli kolekci od Karla Lagerfelda. V Parizi nebo Berline se o to prali a za 2 dny nic nebylo, v Praze jsem po 3 mesicich koupil krasne vlnene sako Karl Lagerfeld for H&M za 700...a za tech 10 let se nic nezmenilo

      Vymazat
  6. Víťo, neuvažuješ o tom, že by ses ostříhal? Víc ti podle mě slušely kratší vlasy. Navíc když se pomalu začíná oteplovat.. Jinak outfit je krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už nějakou dobu přemýšlím, jestli se ostříhat nebo ne... uvidím :)

      Vymazat
  7. Nic ve zlým, ale mě to připadá jak ve filmu Někdo to rád horké.

    OdpovědětVymazat
  8. Výborně, jeden z nejlepších outfitů na Vašem blogu, líbil by se mi pouze lehce masivnější uzel do tohoto límce.

    OdpovědětVymazat
  9. taky myslím, že by ti více slušely kratší vlasy:)

    OdpovědětVymazat