neděle 27. dubna 2014

Co mám nového v koupelně


 photo DSC_3814_zpsc55f12f3.jpg

Někdy se holím elektrickým strojkem, jindy mám chuť se oholit tradiční metodou jako to dodnes dělá můj děda nebo jako se kdysi holil taťka. Po oholení elektrickým strojkem není potřeba vody nebo balzámu po holení, ale po holení "bagrem" si užívám to, že si na pleť nanesu vodu po holení. V obchodech nic moc nenajdete, ale na internetu se dá vybrat. Já jsem sáhl po vodě po holení Taylor of Bond Street The St. James Collection z Gentlemanstore. Nejen, že nádherně voní, krásně vypadá, ale také zklidňuje a hydratuje pokožku, uzavírá póry a usnadňuje hojení, pokud se při holení říznete. 

 photo DSC_3824_zps6fe6b84a.jpg

Holicí štětku Tweezerman se štětinami z jezevce mám už také poněkolikáté, protože mi vyhovuje. Holicí strojek Gillette je asi sto let starý a mám jej z jednoho starožitnictví v Provensálsku. Stačilo jej vyčistit a je jako nový :) Je skvělé, že i po takové době se vyrábí stále stejné žiletky, takže i tak krásná stará věc se dá dodnes používat. A ten stojánek jsem také dlouho sháněl, až jsem jej našel v berlínské Galeria Kaufhof na Alexanderplatze. 

 photo DSC_3830_zpsc6f67f7d.jpg

O Hanušově mýdle s norkovým tukem a o tom, jak je úžasné, už jsem psal. Spíše než sprchové gely upřednostňuji právě mýdla a vždycky když jedu do zahraničí, dovezu si jich spoustu, protože u nás nějaká lepší mýdla neseženete. Nebo si objednám mýdlo Vinolia (to je nejlepší!) od firmy, která je dodavatelem britského královského dvora, a která dodávala mýdla již na Olympic a Titanic. Hanušovo mýdlo s norkovým tukem  se s ním samozřejmě nemůže rovnat, ale skýtá skvělý poměr ceny a výkonu. Vřele doporučuji!

 photo DSC_3835_zpsa0421855.jpg

Vždycky, když jedu do Vídně, zastavím se v obchodu Walter Weiss a koupím si tam zubní kartáček z přírodních štětin. To na Vídni miluji. Najdete tam spoustu obchodů, které vypadají, jako by se tam zastavil čas před sto lety a v nich objevíte věci, které byste u nás pohledali. Ať už je to kloboučnictví, Herrenausstatter, papírnictví, obuvnictví či právě obchod s pánskými toaletními potřebami. Zubní pastu Marvis jsem si dlouho musel objednávat z Ebay nebo si ji kupovat v zahraničí, ale už nějakou dobu ji nabízí i Profimed. Je skvělá!

 photo DSC_3838_zps753ecc11.jpg

Kent je nejstarší firma na světě, která i po více než dvou stech letech ručně vyrábí hřebeny z acetátových vláken a kartáče z přírodních štětin. Dlouho jsem váhal, jestli si je mám z Velké Británie objednat, ale pak jsem je viděl na Gentlemanstore a když už jsem si tam objednával vodu po holení a kapesníček do saka s Eiffelovkami, přihodil jsem jeden na zkoušku. A jsem s ním velice spokojený. Rozdíl v ruční výrobě jde hned poznat, jak výrobce uvádí na svých stránkách. Strojově vyráběné hřebeny mají ostré zuby, zatímco zuby ručně vyráběných hřebenů Kent jsou vybroušeny a vyleštěny, aby tolik nebodaly do pokožky hlavy a díky materiálu nevzniká tolik statické elektřiny. Teď mají na Gentlemanstore novinku - velký hřeben s rukojetí. Ten musím mít! Kent je také dvorním dodavatelem. A když jsou jejich výrobky dobré pro britskou královskou rodinu, jako záruka kvality mi to stačí :)

 photo DSC_3842_zpsbd2c0b61.jpg

Suchý šampon Lee Stafford mám už hodně dlouho, ale nikdy jsem jej moc nepoužíval. Až teď, když mám delší vlasy, jej doceňuji. Když se ráno probudím s mastnými vlasy a nestíhám nebo se mi nechce je mýt, nastříkám si do nich tento suchý šampon, který je zároveň "natuží" a není ani potřeba vyčesávat, protože nezanechává stopy a mají variantu pro světlé, světle a tmavě hnědé vlasy. Trochu mi vadí ta vůně, kterou cítím, nejen když si prohrábnu vlasy. A stojí jen tři stovky.

 photo DSC_3846_zpsa7a3aaee.jpg

 photo DSC_3851_zps18f0e919.jpg

Pleťový krém Thalgo jsem si koupil, protože mám doma neustále připravenou cestovní toaletní taštičku, po které sáhnu vždy, když někam jedu - ať už jen na jednu noc, když přespávám u kamarádů, nebo někam cestuji na několik dní. Zaujaly mě recenze a říkal jsem si, že jednou zkusím něco jiného než Clinique, jejichž krémům jsem věrný, protože mi vyhovují ze všech nejvíce. A neprohloupil jsem :) Balení 50 ml je malé a skladné. Krém se rychle vsakuje, nezanechává mastný povlak a přitom poskytuje potřebnou hydrataci a  pomáhá v předcházení vráskám. 

18 komentářů:

  1. Pred pár rokmi na návšteve u rodiny v Adelaide som si tam kúpila prírodné mydlo, len pár kusov. A bolo tak skvelé, že teraz, keď naši prídu raz za rok na Slovensko, privezú mi za vrece práve tých mydiel. Mám ich rada.
    A prosím ťa, odkiaľ máš ten stojanček na štetku a strojček? Chcela by som ho kúpiť manželovi. Ďakujem za odpoveď.

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy lituji že nejsem chlap a můžu ti tyhle věci jen a jen závidět. Tedy v tomhle článku hlavně ty holící potřeby. Já bych se patrně hrozně vyřádila s vyholováním různých kotlet a podobně.

    OdpovědětVymazat
  3. "Téčka" jsou na holení parádní! Nedávno jsem ve starožitnictví narazila na kožená cestovní pouzdra se zlatým strojkem a ostatním příslušenstvím.

    OdpovědětVymazat
  4. Kartáček z přírodních štětin je fakt prasárna. Oproti kartáčkům ze syntetických štětin se v něm drží mnohokrát víc bakterií, což souvisí i s tím, že ho nikdy neočistíš tak dobře, jako umělý. Navíc při výrobě nejde tak dobře štětiny opracovat, takže nejsou rovnoměrné, což vede i k tomu, že tvrdost není konstantní v celém kartáčku. Dále s takovýmhle pádlem si nedovedu představit, že by sis dobře vyčistil zuby. Až ti ale nebude stačit, tak stačí popadnout nějakého psa nebo jezevce a čistit si chrup o jeho břicho. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kreativita a schopnost zhejtovat cokoli je u mých haters fascinující...

      Vymazat
    2. Souhlasím :) Přírodní štětiny asi nejsou to nejlepší :)

      Vymazat
    3. Sorry, ale musíš přiznat, že je poněkud zvláštní strkat si do pusy chlupy bůh ví čeho (divočáka?), když jsou k dispozici modernější materiály ze všemi jejich výhodami. Sice z těchto kartáčků čiší jakási robustnost a když jsou dřevěné, můžou být i hezké, ale to za mnohem nižší hygienický standard a nedokonalé čištění fakt nestojí. Dělej, jak myslíš. Nebo se zeptej svého zubaře na jeho názor.

      Vymazat
    4. Když denně vdechujeme výfukové plyny a jíme konzervované a průmyslově zpracované jídlo či chemicky ošetřené ovoce, nepřijde mi čistit si zuby přírodními chlupy vůbec škodlivé.

      Vymazat
  5. Ahoj, chcem sa Ťa opýtať, ako by si hodnotil ten klasický holíci strojek na jednu žiletku v porovnaní s bežne dostupnými viacžiletkovými holiacimi strojčekmi (Gilette Mach/Fusion etc.)? Nemyslím z dizajnového hľadiska, ale z čisto praktického. Oholí to tvár rovnako dobre? Nie je pokožka zbytočne a nadmerne podráždená? Vopred dík za odpoveď.

    Prajem príjemný deň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oholení klasickým holicím strojkem s žiletkou je čistší a hladší, ale chce to cvik, aby se člověk nepořezal, vousy musí být zvlhčené, aby nebyla podrážděná pokožka a žiletky jsou levné. Na druhou stranu třeba Gillette Fusion umožňuje rychlé oholení bez podráždění, i když některá místa musím přejíždět opakovaně (nerovnosti - brada a tak), aby byla opravdu hladce oholena... Takže obě dvě metody mají své výhody i nevýhody.

      Vymazat
  6. http://cilichili.cz/blog/8-nezbytnosti-drsneho-chlapa/ Názor? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vtipné jak obvykle, když to píše Ada z Módního pekla. Jen doufám, že všichni chápou, že je to jen ironie... :D

      Vymazat
  7. Keep on working, great job!

    OdpovědětVymazat
  8. Víťo, představ si, že se plavíš na Titanicu. Dokázal bys tam zemřít jako pravý gentleman? Karol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby sis zjistil, jak evakuace Titanicu probíhala a nedělal si úsudek podle amerických filmů, které mají být dojemné a vzbuzovat emoce, nekladl bys mi tak hloupé otázky.

      Vymazat
    2. Četla jsem p. Hubáčka, kde to celkem podrobně popisuje, takže nevím, proč by to měla být hloupá otázka. Resp. bylo tam určitě dost příkladů třeba Andrews, Guggenheim atd, které jsem myslela. Karol

      Vymazat
  9. No, ten kartáček na zuby je fakt prasárna. S tím se prostě zuby vyčistit nedají, hlavička je moc velká, štětiny se zužují, nejsou stejně dlouhé, nestejnoměrně se ohýbají... A to vím o čem mluvím, jsem z oboru. Tak si kupte Curaprox a dávejte si ho do šuplíku a tento si nechte vystavený na umyvadle, protože design, protože z něj dýchá ta atmosféra. Protože je to pořád lepší, než když Vám ta atmosféra pak dýchá z úst. A prosím bez urážky, článek se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat