čtvrtek 9. srpna 2012

Moje denní péče o pleť


Photobucket


Protože mi často píšete, jakou pleťovou kosmetiku používám a  péče o pleť je důležitá i u mužů, dočkali jste se :) Na boj proti mastné pleti se mi Clinique osvědčil a před nějakou dobou jsem se rozhodl konečně vyzkoušet třífázovou řadu pro muže. Kromě šedivého "mužného" obalu má být kosmetika silnější a účinnější a podle mě je.

Mám tekuté i tuhé mýdlo na obličej 
(Extra Strength na pro mastnou až velmi mastnou pleť) a obojí dobře pění, vydrží dlouho a po  umytí mám pocit svěží a čisté pleti, bez pocitu pálení či pnutí.

Scruffing Lotion na čištění pórů se nanáší na kousku vaty a je číslována podle typu pleti. V obchodě Clinique vám udělají analýzu pleti - jestli máte suchou, smíšenou nebo mastnou, přičemž je vodička o půl stupně silnější oproti té z běžné třífázové řady. Poradí vám tak, abyste si vybrali tu správnou, po té silnější by jste měli podrážděný obličej, slabší by neplnila účel.

M gel-Lotion, hydratační gel, je podle mě lepší než ten z běžné třífázové řady. Rychleji se vstřebá a pleť zanechá matnou s pocitem dokonalé hydratace. Je to skvělá věc! Hlavně v tomto horko je důležité hydratovat.

A na závěr používám Age defense hydrator. Můžete si myslet, že je blbost používat v mém věku hydratační krém proti vráskám, ale je to vlastně denní krém se slunečním ochranným faktorem (snad se tomu tak česky říká), který si na pleť nanáším každý den než jdu z domu. Zvláště pak, když jste celý den vystaveni horku a slunci nebo naopak klimatizaci a větrákům. A na druhou stranu je lepší problémům předcházet, než je potom řešit ;)

Tak, pánové, co používáte vy? Máte to štěstí, že vám stačí mýdlo a voda? Nebo máte také mastnou pleť? Používáte hydratační krém?

9 komentářů:

  1. Zatím tak leda voda a mýdlo. Zkoušel jsem taky peeling, pleťovou masku ale nevím, subjektivně jsem nějaký jiný pocit moc nepoznal.

    Spíše mně vadilo, že nikde na webu není návod, co a jak, jak s tím začít a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud vím, tak návod bývá vždycky na obalu, jinak o pánské se píše anglicky tady:

      http://www.clinique.co.uk/cms/product/franchise/mens_3step_system_detail.tmpl

      Ale poradí ti v obchodech ;)

      Vymazat
  2. V Americe jsem nakoupil Clinique (na tvoje doporučení) a zatím jsem moc spokojenej. ještě použivám BIOTHERM t-pur. Bohužel mám stále mladistvou a problematickou pleť, ale tohle za dlouho dobu konečně funguje tak, jak slibuje

    JS

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem sice holka,ale co se týče péče o pleť tak si na ní dávám záležet.V pubertě se mi zčala strašně mastit,měla jsem viditelné pory a zatím co většina holek si začala na obličej matlat tuny pudru já jsem se začala poohlížet spíše po nějakých krémech,které by tomu předcházely než to skrývaly a zhoršovaly.Objevila jsem skvělou věc a to krémy s výtažkem soli z mrtvého moře Kawar.Je to skvělá věc na citlivou,podrážděnou pleť a skvěle to pomáhá ma akné.Už několik let pravidelně používám denní a noční krém,sypu si do vany sůl,matlám si obličej i tělo bahnem a od té doby nemám problém.Tímto bych tyhle výrobky ráda nenásilně doporučila mladejm holkám co si myslí,že mastnej obličej vyřeší jen tuna make-upu.Je to sice běh na dlouhou trať,ale teď mi je 19,mám obličej jak z porcelánu a používám občas pudr když jdu někam do společnosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Naštěstí jsem se o komedonech a furunklech jen učil..Takže voda, mýdlo a Nivea postačí:)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super, neznám moc kluků co se o sebe takhle stará.. je to bezva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se nestará jen nadměrně o sebe, pak souhlasím. V opačném případě radši rychle pryč.

      Vymazat
  7. I live in the American Gardens Building on West 81st Street on the 11th floor. My name is Patrick Bateman. I'm 27 years old. I believe in taking care of myself, and a balanced diet and a rigorous exercise routine. In the morning, if my face is a little puffy, I'll put on an ice pack while doing my stomach crunches. I can do a thousand now. After I remove the ice pack I use a deep pore cleanser lotion. In the shower I use a water activated gel cleanser, then a honey almond body scrub, and on the face an exfoliating gel scrub. Then I apply an herb-mint facial masque which I leave on for 10 minutes while I prepare the rest of my routine. I always use an after shave lotion with little or no alcohol, because alcohol dries your face out and makes you look older. Then moisturizer, then an anti-aging eye balm followed by a final moisturizing protective lotion. There is an idea of a Patrick Bateman. Some kind of abstraction. But there is no real me. Only an entity. Something illusory. And though I can hide my cold gaze, and you can shake my hand and feel flesh gripping yours, and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable, I simply am not there...

    OdpovědětVymazat