středa 11. prosince 2013

Braun CoolTec. První holicí strojek s technologií aktivního chlazení


 photo braun-cool-tec_01_zpsabcd1747.jpg

Každý muž má v průměru 15 000 vousů. Někteří muži si nechávají narůst kníry nebo plnovous, jiní - jako já - nemají tak bujný porost, tak se holí. Průměrný muž stráví za svůj život holením 1 800 hodin a já se holím každý druhý den. Kdysi jsem zkoušel elektrický holicí strojek, ale moc mě nenadchnul, tak jsem se vrátil k pěně a žiletce. Nedávno jsem však dostal možnost vyzkoušet Braun CoolTec, první holicí strojek s technologií aktivního chlazení na světě.

Co to znamená? Při holení žiletkou je důležité zvlhčení pokožky a vousů, aby břity lépe klouzaly. Při holení elektrickým strojkem vzniká v místě dotyku hlavice s kůží teplo a to pokožku (hlavně tu citlivou) dráždí a způsobuje zarudnutí.

 photo braun-cool-tec_02_zps12548bd6.jpg

 photo braun-cool-tec_03_zpsb23c40bb.jpg

Braun Cooltec má v hlavici zabudováno chladicí tělísko, které pokožku během holení ochlazuje a máte tak zvláštní, ale příjemný pocit - asi jako kdybyste při holení používali chladivý gel. Pokud si necháváte narůst delší vousy, jistě oceníte vysunovací zastřihovač vousů. Já jej používám k upravování vlasů v zátylku.

Celkově jsem se strojkem velmi spokojený. Jsem překvapený, jak hladce se dá s elektrickým strojkem oholit. A díky chladivému tělísku bez podráždění, takže není potřeba používat krém po holení. Stačí, když použiji svůj obvyklý hydratační krém. Čištění je také jednoduché - součástí balení je štěteček, kterým strojek po sejmutí hlavice snadno očistíte od vousů.

 photo braun-cool-tec_04_zpse5dfc2e7.jpg

 photo braun-cool-tec_05_zps1719dae7.jpg

Součástí balení je také stojánek s nabíječkou a cestovní obal. Takže když někam cestujete, stačí sbalit nabíječku, strojek do pouzdra a jedete :) Čím se holíte vy? Máte zkušenosti s elektrickými strojky? Máte problémy s podrážděnou pokožkou?

13 komentářů:

  1. Jsem už léta věrný strojkům od Philipsu, ale uvažuji o změně: mám celkem "hrbolatý" obličej a aby můj strojek dobře holil, musí být opravdu kolmo k pokožce, což se mi ne vždy daří a holení to znesnadňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš hrbolatý obličej jo? A kdo seš? Pavel ,,Kráter,, Poulíček ne? :D:D

      Vymazat
    2. Poulíček vskutku nejsem, ale určitá podobnost tam bude:-)

      Vymazat
    3. taky točíte kolotočem a váš obličej vypadá jak bojiště první světové po útoku artilerie?

      Vymazat
  2. Je trapné, jak jsi strašně spokojený, ačkoliv v jiných příspěvcích píšeš, jak se holíš nejraději žiletkou. Jeslti se náhodou ta spokojenost není způsobena tím, že jsi danou věc dostal zadarmo, abys na ni udělal reklamu... Dost trapné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak čti pořádně. Kdysi jsem psal, že se nejraději holím staromódní žiletkou, ale že většinou na to nemám čas, tak se holím běžnými holicími strojky. A teď mám elektrický a jsem s ním spokojený.

      Vymazat
    2. Moc hezký článek, jenom jedna otázka.....to chladivé tělísko... dalo by se to použít na i jiná místa na těle? Mám ted na mysli oblast sedacího ústrojí. Dík Karol

      Vymazat
    3. No vidíš Víťo, že to jde, nebýt podrážděný a reagovat věcně a vtipně!

      Vymazat
    4. To nepopírám. Ale myslím, že duševně nemocným lidem bychom se smát neměli.

      Vymazat
  3. Vždy, když píšete o holení, mám strach, že opět ovládne prostor "řitní věnec". Nenechte se rozhodit ;) Chtěl bych se ještě přimluvit za nějaký příspěvek z oblasti elegantní zimní módy, dlouho tu nebyl nějaký tweedový oblek, vlněná kravata či nový kabát. Přidám i odpověď na Vaši otázku, mám doma elektrický Braun, ale téměř jej nepoužívám, neboť když jsou vousy trochu delší, moc to s ním nejde. Vyznávám klasiku: bagr, mýdlo, štětka. S trochou praxe to jde i rychle od ruky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano i s "bagrem" to jde rychle od ruky, ale s dnešní žiletkou nebo elektrickým strojkem je to prostě pohodlnější... Doufám, že v blízké době zvládnu něco nafotit, i když letos jsem si ještě nový kabát nepořídil :) Tak se zatím mrkněte sem: http://www.czechfashionisto.com/2013/12/dortiky-se-sandrou-tenisovy-svetr.html

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, podíval jsem se, super ponožky...

      Vymazat