pátek 22. listopadu 2013

Boj proti akné s Clinique Anti-Blemish Solutions


 photo clinique_anti-blemish_01_zpsd7fbdf78.jpg

V létě se mi poněkud zhoršila pleť. Znáte to - potíte se, mastí se vám obličej a pupínky raší jako houby po dešti. Pudr je sice dobře maskoval a pleť zůstávala úžasně matná, ale abych se zbavil pupínků, vystřídal jsem svoji třífázovou péči Clinique za jejich řadu Anti-Blemish (proti akné). Už kdysi jsem měl vzorek a nějak mě nepřesvědčil, protože přípravky proti akné musíte většinou používat po delší dobu, aby si na ně pleť zvykla a aby začaly účinkovat a u vzorku, který vám vydrží asi týden to nestihnete posoudit.

Ale řekl jsem si, že to zkusím, protože zatím jsem byl s Clinique vždy spokojen. Napřed obličej umyjete mýdlem, které na první pohled vypadá stejně jako to u třífázové denní péče, ale pokud jste byli zvyklí na Tři kroky, poznáte rozdíl; máte pocit, že mýdlo jakoby "lépe čistí" nebo "více odmašťuje". Existuje i čisticí pěna, ale upřednostňuji tuhé mýdlo.

Druhý krok - exfoliační voda odstraňuje odumřelé buňky a redukuje nadbytečný maz, který může vést ke vzniku akné a čistí póry. Před použitím musíte lahvičkou zatřást, protože na dně se tvoří sedlina - pudr, který pomáhá absorbovat maz. Po použití jsem měl příjemný pocit čisté a zklidněné pleti.

Na závěr si obličej natřete lehkým krémem, který pomáhá při hojení akné a při předcházení vzniku nových pupínků a redukuje tvorbu mazu. Také lehce hydratuje, takže vám pleť nebude pnout a loupat se.

Anti-Blemish Spot Treatment Gel mám už dlouho a na likvidaci červených pupínků je nejlepší. Stačí nanést na pupínek nebo na místo o kterém tušíte, že tam brzy něco vyraší a zanedlouho bude vše v pořádku.

Máte s Clinique Anti-Blemish zkušenost? Nebo nějaké jiné zaručené tipy na pleť, kterou trápí akné?

 photo clinique_anti-blemish_02_zpsdf80be49.jpg

 photo clinique_anti-blemish_03_zpse6f2b7c0.jpg

18 komentářů:

  1. omez cigarety a mastné jídla a nebudeš si muset kupovat drahou kosmetiku od Clinique

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hush, Dakfejs! Starej se o sebe.

      Vymazat
    2. a ty se nestarej o muj dakfejs

      Vymazat
    3. Já někouřím a ani nejím mastná jídla a taky s tím mám problém, tady zakopanej pes nebude. Každej má jinou pleť, jinak citlivou a jinak problematickou, kdyby měli všichni stejnou, nedělá se tolik druhů kosmetiky. Já používám taky jedině Clinique a jsem nadmíru spokojená ani ta cena mi nevadí.

      Vymazat
  2. Mám mydlo na suchú pleť, som spokojná. Inak neviem, nekupujem si viac, Clinique je pre mňa trochu drahá, nemala by som peniaze na celé sady.
    Zaručený tip na akné je z kuchyne. Ovsené vločky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vločky (y) Moje každodenní snídaně. Akné už druhým rokem téměř nemám. :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze, skusím to taky. Clinique mám ráda, kupuji si 3 steps.
    Tip mám, tea tree oil od Australian bodycare.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná by sis mohla koupit pravidla českého pravopisu, co ty na to?

      Vymazat
  4. Clinique Anti Blemish solutions používám už cca 3 měsíce pravidelně, ale bohužel v podstatě bez účinku - pro mě zbytečně vyhozených 1400,-..

    OdpovědětVymazat
  5. I'm your fan number one. I've following your blog since you had medium long hair.

    Regards, Derenth.

    http://dandyssimo.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Mají i méně vysušující mýdlo. To že ti mýdlo vysuší není až tak hrozné, důležité je, aby po nanesení hydratační báze pleť přestala pnout. Pokud nepřestane pnout po této bázi, je třeba něco změnit.

      Vymazat
  7. ja jsem v dobe, kdy jsem mel akne, zkusil nejdriv beznou radu l'Oréal z drogerie, potom Clinique, Vichy a Eucerin v lékarne, potom neco na predpis, a nefungovalo nic...pak jsem na nejakem nemeckem foru objevil, ze radi tabletky zinku, a ty jsem zkusil, nejake uplne obycejne z lekarny , a po 2 mesicich bylo akne pryc. Jen je dulezite, aby to byl cisty zinek, hlavne bez vitaminu rady B, protoze tyto muzou nekomu vyvolat tvrde pupinky (nezidy)...ale kazdemu asi zabere neco jineho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nakonec je to logictejsi, bojovat zevnitr proti pricine pomoci tabletek je ucinejsi, nez kosmetika zvenku

      Vymazat
    2. jestli, že jste to objevil v nějakém německém fóru (vtipu), tak to jistě bylo o nežidech!

      Vymazat
    3. NežiT nebo furunkl není tvrdý pupínek. A rozhodně ho nevyvolá zinek ani B vitaminy.

      Vymazat
  8. Myslím si že je to záležitosti hormonů a životosprávy. Celý život mám mírnější akné a v době když jsem byla těhotná, tak jsem měla úplně čistou pleť a nemastili se mi vlasy. Taky když jsem brala hormonální antikoncepci tak to bylo lepší. Kosmetiku jsem zkoušela všelijakou a moc to vliv nemělo. Ale Clinique mam ráda, hlavně hydratační krémy.

    OdpovědětVymazat
  9. Uf, tohle byla jedna z nejhorších věcí, co jsem na to zkusila. Hodnoceno zpětně - ještě nějaký čas jsem výrobky používala každý zvlášť a dalo se to, ale po vysazení neskutečné zlepšení, takže za sebe nemohu vůbec doporučit. Přesušuje jak blázen. Nejvíc mi pomohla kalciová mast z lékárny za 40 Kč- používám místo krému jen po odlíčení micelárkou ráno i večer a paráda.

    OdpovědětVymazat