úterý 15. června 2010

Van Graaf

Dnes se na Václavském náměstí 17 otevíral obchodní dům Van Graaf, patřící pod Peek & Cloppenburg. Na pěti poschodích a asi deseti (v tomto se zdroje liší ;) kilometrech čtverečních je na výběr spousta značek, například Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Joop, Just Cavalli, Gant, Polo Ralph Lauren nebo třeba Karl Lagerfeld.

A právě poslední jmenovaný – můj oblíbený návrhář – mě přiměl k návštěvě. Bráchu pobavilo, že jsem ve třetím patře okamžitě viděl věšáky s jeho oblečením, a také jsem hned našel to, co jsem hledal: košili s vysokým tvrdým límcem a šikmě střiženými manžetami. Neváhal jsem, a za 1499,- byla moje.

Obsluha je velmi milá, a pokud jsem si správně všiml, z části německá a i Češi zde mluví německy. Jako studenta germanistiky mě to tak nějak potěšilo. Košili mi prodavačka vzala s tím, že ji pošle k pokladně výtahem. Toto nějak nedomysleli. Španělům u pokladny přede mnou, kteří kupovali asi čtyřicet kusů oblečení, se část jejich zboží po cestě výtahem ztratila a personál nebyl schopný je najít. A tak mi nezbylo, než čekat. Nakonec jsem u pokladny strávil neuvěřitelnou hodinu čekáním. Byl to ale první den otevření a Van Graaf určitě navštivte.



10 komentářů:

  1. pokud neumím německy, domluvím se?

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně :) Personál mluví česky, německy a anglicky ;) Vždyť víš, jak je to s Čechy a Němci, takže německý obchod by tu asi moc dobře nedopadl...

    OdpovědětVymazat
  3. a kolik si myslíš že toho má tahle linie s karlem lagerfeldem společného? že by se sám podílel na návrzích těch prapodivných trik a džínů nesoucích jeho jméno? nebo jen zaprodal jméno jako marketingový nástroj?
    neřekl bych na lagerfelda nízká cena..

    OdpovědětVymazat
  4. Karl Lagerfeld už skoro třicet let řídí Chanel a kromě toho má vlastní značku - a právě toto je ona. A ta košile? Je z loňské kolekce, proto byla tak výhodná. Už tehdy jsem se po ní díval a stála skoro pět tisíc. Schválně se zajdi podívat do toho Domu módy nebo jak se to jmenuje nahoře na Václaváku, tam mají aktuální kolekci.

    OdpovědětVymazat
  5. A k těm trikům: Nevím, co je na nich prapodivného. Možná nejsou moc nápaditá, ale uznej, že ty látky jsou prostě... jiné. Jiné než u obyčejného trička. Třeba takový Marc Jacobs navrhuje pro Louis Vuitton a kromě toho má levnější linii, kde se dá tričko pořídit třeba za 30 Eur nebo klíčenka asi za pět Eur...

    OdpovědětVymazat
  6. a dá se od jakobse z té kolekce pořídit i něco v praze nebo jen mimo ?

    OdpovědětVymazat
  7. Pokud vím, nejbližší obchod je v Paříži, ale dá se to koupit i na Ebay.com

    OdpovědětVymazat
  8. no právě, tyhle levné linie jako karl lagerfeld nebo marc by marc jacobs oni sami netvoří. dělají to jiný lidi, nebo rovnou prodají licenci na používání svého jména jiné firmě.
    že sám lagerfeld 30 let řídí chanel vůbec nesouvisí s tím, jestli je značka karl lagerfeld vkusná. je to obyčejná konfekce do obchodáku nesoucí jeho jméno. jsou tam košile s vysokými límci,jeho poznávací znamení a taky ošklivý obyčejný věci s velkým logem lagerfeld pro lidi, co chtějí mít pocit, že mají něco od lagerfelda..je to docela kýč.

    OdpovědětVymazat
  9. Mysli si, co chceš, já jsem se svojí novou košilí spokojený :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky, koukala jsem na Vaší diskuzy, jsem ráda, že jsi s košilí spokojený. Prodávám ve Van Graafu a myslím, že tam jsou povedené kousy.Ale samozřejmě ne každému se to líbí.Ale hodně zákazníků si kupují Lagerfelda i Bosse. Budeme se těšit na Tvojí návštěvu u nás, hezký den..Marcela

    OdpovědětVymazat