neděle 12. prosince 2021

Focení do myslivecké kuchařky





 

Možná sledujete můj druhý blog Staromilec, který věnuji svojí zálibě ve starých kuchařských knihách, vaření podle nich, a starožitném nádobí, na kterém pak jídlo podávám. Jedna z mých čtenářek, Soňa Chovanová Supeková, prezidentská Klubu slovenských poľovníčok se mě jednou ozvala, že ji zaujal můj recept na bažanta nadívaného kaštany, a zda bych byl ochoten recept a fotku poskytnout do její připravované kuchařky CIC Wold Game book, ve které najdete 207 receptů ze zvěřiny od autorů ze 66 zemí. 

Autorka knihy Soňa Chovanová Supeková

Souhlasil jsem, a pak se mě ozvala opět, že prý se budeme fotit - s Janou, autorkou dalšího receptu za naši zemi, protože u každé země budou autoři krátce představeni. A vznikly tyto krásné fotky. Knihu už je možné objednat, tak jsem se říkal, že se o ně s vás podělím. Jana je myslivkyně, takže se vyfotila v mysliveckém oblečení, a já jsem se snažil stylizovat do něčeho podobného, co se hodí do lesa, a abychom spolu ladili. Jana mně dodává nezvyklá zvířata pro moje historické recepty, a také je spoluautorkou stránky Divočina na talíři, kde najdete spoustu zajímavých receptů na zvěřinu, které tvoří myslivkyně. Autorkou fotek je Dana Štěpánová.

1 komentář:

  1. Moc Vám to v mysliveckém sluší, Víťo! Doufám, že zase oživíte tenhle blog. Vás by nelákalo si myslivost zkusit? Střelit si nějakého bažanta sám nebo třeba lišku na kožešinu? Myslivost je krásná činnost, člověk je v přírodě a čerstvá zvěřina chutná nejlépe ;)

    OdpovědětVymazat