pondělí 4. listopadu 2019

Giambattista Valli x H&M


 photo giambattista-valli-HM_001_zpstcrixmdv.jpg

Můj názor na designérské kolekce švédského řetězce už možná znáte - před čtyřmi lety jsem o tom psal. O tom, jak první z těchto kolekcí navrhoval Karl Lagerfeld, aby se vysoká móda dostala mezi obyčejné lidi, kteří si haute couture nemohou dovolit, ale H&M z toho udělalo snobárnu. Tedy alespoň u nás. Třeba když byla uvedena kolekce Versace, byl jsem zrovna v Berlíně, kde se prodávala v několika obchodech, a některé kusy tam zůstaly až do období výprodejů. U nás bývá k dostání jen ve vlajkovém obchodě v Myslbeku, od některého oblečení je skladem jen pár kusů, a část končí u překupníků, kteří věci koupí jen proto, aby je vzápětí nabídly na Ebay za nějakou absurdní částku. Navíc mají vyvolení možnost nakoupit si zboží z kolekce den předem se slevou, takže lačný plebs ve čtvrtek ráno má možnost porvat se o zbytky. Docela smutné.

 photo giambattista-valli-HM_002_zpscdscn3bk.jpg

Ve čtvrtek 24. října byla kolekce představena v Římě a na stránkách H&M si ji můžete celou prohlédnout. Já bych se o ní ani nezmiňoval, ale po delší době je to opět kolekce, která mě zaujala. Ano, je to samý leopard, květinové motivy a potisky z renesančních obrazů, ale mně se to líbí, a v dnešní době velké renesance hnusomódy z 90. let je to příjemnou změnou. Nad flitrovaným oblekem jsem slintal už u Vuittona, když jej před lety představil a (vintage) kabát z leoparda už mám


 photo giambattista-valli-HM_01_zpsp6wtqulp.jpg

Vrcholem této kolekce pro mě však je černý frak bohatě vyšívaný zlatou nití včetně kalhot, po jakém jsem toužil od té doby, co jsem podobné viděl u členů Chambre des pairs v třídílném televizním zpracování Hraběte Monte Christa. Myslím, že jen kabátec má stát 8 000 korun, takže jej oželím. Tedy mám dojem, že je součástí pánské kolekce. U osoby, která jej má na úvodní fotce na sobě si nejsem jistý pohlavím. 

Jaký je váš názor na tuto kolekci, a na spolupráce (nebo kolaborace, jak někteří hlupáci říkají) H&M s návrháři? Koupili jste si něco nebo se na nákup chystáte? Kolekce se bude prodávat tento čtvrtek, a předpokládám, že tam vydrží stejně dlouho jako Levisky v Tuzexu.

 photo giambattista-valli-HM_02_zpse8ofx5gx.jpg

 photo giambattista-valli-HM_03_zps6ckyrpyd.jpg

 photo giambattista-valli-HM_04_zpssicvuayf.jpg

 photo giambattista-valli-HM_05_zpsmlmdpwga.jpg

 photo giambattista-valli-HM_06_zpsccfavirg.jpg

 photo giambattista-valli-HM_07_zpsvoojpxdd.jpg

 photo giambattista-valli-HM_08_zpswx3obcrh.jpg

3 komentáře:

  1. Poslednú miki by som vďačne ponosila. A ty si kúpil ďalšieho leoparda z tejto kolekcie alebo myslíš toho pôvodného zo sekáča? Pusť ho na slobodu. 😹
    A kúp frak s flitrami, je presne ako na teba šitý, snáď kvôli 8 litrom predsa nebudeš hladovať. Nohavice vezmeš čierne. Ale ten vrch je pre teba ako stvorený.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne to príde úplne rovnako hnusné ako tebou často kritizované výtvory inšpirované devädesiatkami. Hlavne keď som videl tú prvú fotku, myslel som si, že to bude ďalší článok o tom, ako už návrhari nevedia čo so sebou a ono to je presne naopak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé věci jsou hrozné, aby zaujaly mladé obecenstvo, které nosí současné módní trendy z 90. let. Ale myslím, že oblečení, jehož fotky jsem zde uvedl, je super.

      Vymazat