pondělí 21. ledna 2019

Jak na unavenou pleť


 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 1_zps4syvmpcg.jpg

Když jsem před asi devíti letech začal nakupovat u Clinique (už mají dokonce e-shop!), chodil jsem tam pro přípravky na mastnou pleť a akné. Teď, na prahu třicítky, si vybírám takové krémy, které budou dostatečně hydratovat, a pomohou mně předcházet vzniku vrásek. Znáte to - žijeme rychle a hekticky, děláme více věcí najednou, málo spíme, vystavujeme pleť nečistotám, slunci, zimě a jiným škodlivým vlivům, a pleť pak vypadá unaveně, stárne, a tvoří se vrásky.

Nedávno jsem si odtud odnesl pár novinek, které se přesně k tomuto hodí - z řady Clinique For Men Anti-Fatigue. Jsou v praktických krásných šedo-oranžových obalech, díky kterým se snadno používají. 

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 3_zpstkrsx4ja.jpg

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 4_zpssxpl6zwa.jpg

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 5_zpst23i2gwt.jpg

Prvním produktem je Anti-Fatigue Exfoliating Powder Cleanser. Jedná se o čistící pudr, který se dá používat dvěma způsoby - jako energizující denní čistící přípravek nebo jako jemný peeling, který pleť zbavuje únavy, škodlivin a nečistot. Když jej smícháte s dostatečným množstvím vody, získáte bohatou čistící pěnu; když jej smícháte jen s několika kapkami vody, vznikne vám exfoliační pasta, která pleť nejen do hloubky vyčistí, ale také připraví pleť na dokonalé oholení.

Nejlépe do mokré dlaně si nasypte trochu pudru. Pokud jej chcete používat na každodenní čištění pleti, smíchejte jej s vodou v dostatečném množství tak, aby vytvořil pěnu. Tu krouživými pohyby vmasírujte do obličeje, oblasti očí se vyhněte. Opláchněte vlažnou vodou a používejte dvakrát denně; ráno a večer. Pokud jej chcete použít jako exfoliační přípravek, smíchejte ho s několika kapkami vody tak, abyste vytvořili pastu. Krouživými pohyby vmasírujte do obličeje, jako když používáte peeling, a opláchněte vlažnou vodou. Nepoužívejte jej takto denně; dvakrát, třikrát týdně stačí. ;)

Anti-Fatigue Exfoliating Powder Cleanser „probudí“ pleť, zanechá ji svěží a hloubkově vyčištěnou díky kyselině salicylové, která odstraňuje odumřelé buňky. Detoxifikuje a čistí pleť, a vytahuje z ní nečistoty a škodliviny, čistí póry a odstraňuje maz viditelně už při prvním použití, a při dlouhodobém používání vypadá pleť čím dál tím lépe.

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 6_zpspqhycfsy.jpg

Další novinkou je Anti-Fatigue Hydrating Concentrate SPF40, denní hydratační přípravek, který osvěží pleť, opravuje známky stárnutí, a brání před moderními agresory, tak aby pleť vypadala mladší.

Používá se velice jednoduše – naneste 1-2 pumpičky na konečky prstů a rozetřete na obličeji a krku. Jedná se o lehký gel bez oleje, který se lehce a rychle vstřebá a nezanechá na pleti mastný film. Ideální pro mastnější pleť, a přitom dost hyratuje i v tomto mrazivém počasí.

Obsahuje látky, které pleti dodají energii a svěžest, která se projeví ihned, a vydrží svěží a hydratovaná po dobu 12 hodin. Navíc obsahuje ochranu proti UVA a UVB, infračervenému záření a modrému světlu (to vyzařuje elektronika), aby byla pleť chráněna před viditelným i neviditelným zářením.  Při pravidelném používání vypadá pleť zdravě a méně unaveně, a redukují se linky a vrásky, takže vypadá mladší.

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 7_zpslkqd3htw.jpg

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 8_zpsmwo6wgqz.jpg

Poslední novinkou je tento roll-on. Mám ten z pánské řady, který nosím u sebe, a podle potřeby nanáším pod oči, aby nevypadaly opuchle. Okamžitě pleť osvěží. Nejlepší je skladovat jej v chladničce. Ideální produkty pro muže, kteří nemají času, ale jsou trochu marniví... :)

 photo Clinique-for-men-anti-fatigue 2_zps3dduxz21.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat