pondělí 22. ledna 2018

Vintage kabát s kožešinovým límcem


 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_01_zpspgm6n8nu.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_02_zpsl6ioeupk.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_03_zpspi0nk1pi.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_04_zpsupuzfb0f.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_05_zpst22lw0dq.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_06_zpstei0wlfd.jpg

 photo kozesinovy-kabat-rukavice-engelmuller_07_zpsta54intq.jpg

Už bylo načase a ochladilo se natolik, abych vytáhl ze skříně svůj oblíbený  vintage kabát podšitý beránčí srstí s kožešinovým límcem. Je opravdu dobře ušitý a hezky hřeje :) Je mně jasné, že vegani by se mnou nesouhlasili a raději si koupili něco z polyesteru, co se bude rozkládat stovky let. Ale podle mně je ohleduplnější k přírodě přírodní materiál než umělina.

Na sobě mám džíny Levi's, svetr Gant, sluneční brýle Michael Kors, rámové polobotky Loake, rukavice Engelmüller, šála je z Galeries Lafayette, a v ruce tašku Gucci. Prsten ve stylu art deco ze 20. let mám z aukční síně Dorotheum.

9 komentářů:

  1. Ten kabát je boží, odkud je?
    Sleduju Vás už nějakou dobu, zajímalo by mě, jestli někdy neuděláte nějaký příspěvek na blog o sobě, čím se živíte, co rád děláte a tak...zatím víme jen, že jste z Břeclavi a máte rád víno a styl:)
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze sekáče, a podle střihu bude hodně starý. Tak z 50. let? Přesto je ve výborném stavu. O sobě tady moc psát nechci, už tak mám dost haters a lidí, kteří se mně chtějí šťourat v soukromí. A já kvůli ochraně soukromí nechci, aby všichni věděli co a kde dělám, a podobně.

      Vymazat
    2. aha, to chápu.
      Tak to je fantastický úlovek teda, navíc Vám perfektně sedí. Taky mám většinu "lepších" kabátů ze sekáče. Tak ať se daří a těším se na další příspěvky, jste hrozně inspirativní, škoda, že se takhle pěkně už dnes muži moc neoblékají:/

      Vymazat
    3. Díky ;) Pokud znáte Břeclav, v Nosreti býval skvělý sekáč (ten vzadu), ale ten zavřeli. Teď chodím jen do Humany, kde také narážím na zajímavé kousky, a překvapivé nálezy mívám v tom "vše za 29" vedle Terezky ;) A dobré reference jsme slyšel na ten dámský sekáč u parku, kousek za knihkupectvím.

      Vymazat
  2. Ten beránek je úžasný. I z mého šatníku by vegany asi popadl záchvat, ale je to přesně tak, jak píšete. Kůže a kožešina jsou nejpříjemnější materiály a nevím, proč bych měl nějak zvlášť litovat 1 zvíře, které daný kousek stál život, když nošením ekologických přírodních materiálů přírodě pomáhám. Bohužel jsou lidé, kteří tak jednoduchou věc nepochopí. Z haterů si nic nedělejte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně hlavně připadá smutné, jak hejtují právě mě - za pár desítky let starých kabátů. Možná by se měli zaměřit na někoho jiného ;)

      Vymazat
    2. Je spousta fanatiků odhodlaných se bít do krve za právo všech zvířat nebýt stažen z kůže - ovšem s výjimkou krav a telat, které ti lidé potřebují na svoje boty a opasky. Recept na ně je jednoduchý: čím víc hejtují, tím víc si pořizovat kožešin :)

      Vymazat
    3. Tak tak. Každý si brání a obhajuje svoje vlastní potřeby, přitom to zvíře je stejně zabito a je mu jedno, zda kvůli kožešině nebo masu.

      Vymazat
  3. Komentáře "ochránců zvířat" vůči Vám jsou skutečně hnus. Bohužel vegani jsou sorta lidí, kteří se sice ohánějí životy zvířat, ale člověka by byli schopni kvůli kousku kůže ukamenovat. Zvíře výš než člověk - trochu popletená hierarchie hodnot. Máte můj velký obdiv za to, že se haterů nebojíte, jdete si svou cestou a nosíte pravou kožešinu, která Vám velmi sluší a slušela by spoustě lidí, bohužel málokdo se dnes kvůli útokům "ochránců" odváží se kožešinu vůbec nosit, nota bene se k ní veřejně hlásit. Ten leopard je úžasný - můžete snad Vy za to, že měl kdysi smůlu a někdo ho zastřelil :)? Na kožešině opravdu není vůbec nic špatného, útoky na ni jsou úplně nesmyslné, stejně tak musejí hospodářská zvířata umírat kvůli masu a kůži, což naprosté většině z nás určitě vadit nebude :). Můžu já s jistotou říct, že kvůli mému koženému pásku (dosaďte: botám, bundě, aktovce atd.) netrpěla kráva nebo tele víc? Jenže ten hejtovat nikoho ani nenapadne, ještě tak aby! Je smutné, že pod vlivem zelené propagandy byly zakázány v Česku kožešinové farmy, jako by snad prováděly něco špatného. Ne, to jen pár "milovníkům zvířat" už nestačilo "jen"pouštět norky z klecí a dostatečně dlouho otravovali naše zákonodárce. Pro ty, komu to taky vadí, je na netu i petice http://www.petice24.com/petice_za_zachranu_koenictvi_a_koeinovych_farem_v_r - na podporu farem. Samozřejmě, že si můžeme kupovat kožešinu dováženou z ciziny, ale z principu bychom to asi podepsat měli... Vám, Vítku, držím palce, nedejte se!

    OdpovědětVymazat