pondělí 4. prosince 2017

Výlet do Lednice


 photo sedomodra-lednice_01_zpsv1g1xdwu.jpg

 photo sedomodra-lednice_02_zpsslpbacfl.jpg

 photo sedomodra-lednice_03_zpsl5xh7hon.jpg

 photo sedomodra-lednice_04_zpsccptygqc.jpg

 photo sedomodra-lednice_05_zpsplo2ymqg.jpg

 photo sedomodra-lednice_06_zpsxcfw5eep.jpg

 photo sedomodra-lednice_07_zpshzibmeud.jpg

 photo sedomodra-lednice_08_zpsmeroqu0b.jpg

Minulý týden jsem se byl podívat na skok v Lednici, a před odjezdem jsme s Katkou udělali pár fotek v zámeckém parku. Bez květin v záhonech a s opadaným listím vypadá poněkud ponuře a opuštěně, ale stejně je nádherný i tak a je příjemným místem k odpolední procházce, pokud máte dostatek času.

Vzal jsem si svůj nový svetr z merino vlny Live SweatersSvetrů z merino vlny mám několik a mám je nejraději kvůli vlastnostem jejich materiálu. Neškrábe ani nekouše, je tenká a lehká, prodyšná a v létě chladí a v zimě hřeje, nemačká a nevytahuje se, a mezi praními můžete oblečení z merino vlny nosit déle než třeba to z bavlny, protože nenasává pachy jako jiné materiály, a obvykle je stačí jen vyvětrat. A tato značka je česká a vyrábí u nás, takže svetr nešilo žádné dítě v Asii :)

Můj Live sweater hladký a elegantní s jednoduchým vzorem. I když raději nosím svetry s kulatým výstřihem, vzal jsem si tento, protože jsem chtěl pro změnu svetr, který dobře vypadá s košilí s rozhalenkou a neztratí se v něm ani kravata nebo motýlek. Překvapilo mě, že vypadá ještě mnohem lépe než na fotkách, a že skvěle sedí - jako by byl dělaný na mě :) Také je dostatečně dlouhý a má dostatečně dlouhé rukávy, na rozdíl od jiných značek. Musím říct, že jsem velice spokojený, a za tu cenu je prostě neodolatelný. Vlastnosti merino vlny jistě oceníte obzvláště v tomto období, kdy člověk pořád chodí z tepla do zimy. Je v něm pořád dobře.

Novou mám také pletenou kravatu z hedvábí s vyšitými puntíky od Tiger of Sweden, tašku Save My Bag z řady Principe Limited Edition možná znáte z mého nedávného příspěvkuna první pohled vypadá, že je zvenku vlněná, ale ve skutečnosti je potištěná skotským vzorem kostkované vlny. Je vyrobena z materiálu připomínajícího neoprén, a je pevná odolná a nepromokavá.

Ostatní věci mám ze starších kolekcí: vlněný duffle coat je od Blažka, kalhoty ze sekáče, na nohách mám Happy Socks a svoje oblíbené polobotky Allen Edmonds, které už nosím tak dlouho, že získaly patinu (kterou mně tady brzy jistě někdo zhejtuje :D ). Ze druhé ruky je také šál z kožešiny.

5 komentářů:

  1. Krásně jsi sladil barvy, moc se mi líbí kombinace modré a té tmavě hnědé na botách a kožešině.

    OdpovědětVymazat
  2. Lednice majú svoje čaro naozaj v každom ročnom období. Ten areál zbožňujem už od mala, odkedy ma tam brávali rodičia.=) Tiež som inak minule mala chuť ísť sa tam tak "po pansky" oblečená poprechádzať... nie síce so zvieratkom okolo krku, ale aspoň s kožušinovým rukávnikom (ale upozorňujem, že už je secondhand =D).

    OdpovědětVymazat
  3. Z čeho je kožešina? Lehce provokativní, ale vypadá úžasně! Z toho zvířete je vidět dost, ale pořád nejsem takový odborník na zoologii, abych poznal, co to bylo :). A připojuju se k pochvale za sladěné barvy, jak modrá, tak hnědá na kožešině a botách!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Bude to nějaká kunovitá šelma, ale sám přesně nevím...

      Vymazat