středa 22. listopadu 2017

Na cestách


 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_01_zpsdvl2f3mq.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_02_zps6h189osa.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_03_zpszrytynhg.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_04_zps2qsjajzg.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_05_zpsxmqeanvo.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_06_zpsxjqkdoir.jpg

 photo save-my-bag-hlavni-nadrazi_07_zps3nmtt9ev.jpg

Často cestuji vlakem, jak možná víte, pokud mě sledujete na Instagramu. Především proto, že jsem příliš pohodlný na to, abych jezdil autem, a autobus není dostatečně pohodlný. A celkem si to užívám (tedy pokud právě funguje e-shop ČD a nejedu Slovenskou strelou nebo EC Čardášem, které mají snad vždycky zpoždění, jsou ušmudlané a není tam wi-fi). Většinou jezdím Rail Jety Českých drah na trase Praha-Břeclav, které jsou komfortní, a během těch tří hodin, které cesta trvá, mám dost času na to, abych si ve vlaku přečetl knížku, vyřídil poštu, podíval se na film, a obvykle si beru něco na svačinu a víno, a nemusím se tak stresovat řízením po šílené D1 - jako v té idiotské reklamě, která právě běží v televizi :D A vůbec řízením - nenávidím to.

Někdy cestuji jen s lehkou taškou, jindy mám doslova loďák, se kterým cestuji už skoro patnáct let, protože neustále něco převážím z místa na místo, nakupuji různé věci, a vozím si z Moravy do Prahy víno. Hodně vína :) 

Doslova před pár dny jsme si pořídil tuto cestovní tašku z pánské kolekce italské značky Save My Bag. Náhodou jsem na ni narazil, když jsem procházel Slovanským domem ze Senovážného náměstí na Příkopy. Ta moje je z limitované edice řady Principe Limited Edition, v barvě W Brown.

Zaujalo mě především to, jak je taška lehká - je vyrobena z materiálu, který připomíná neoprén, a přitom je pevná a odolná, nepromokavá a snadná na údržbu. Hlavně má bytelnou konstrukci a pevná ucha. Mám rád velké tašky, do kterých narvu pár lahví vína nebo menší nákup či hromadu knih z antikvariátu a nic jim to neudělá ;) A díky materiálu neváží skoro nic, je ještě lehčí než neoprén.

A velice se mně líbí její design; na první pohled to vypadá, že je zvenku vlněná, ale ve skutečnosti je potištěná skotským vzorem kostkované vlny. Na mých fotkách to možná nevypadá úplně přesně, protože materiál se leskne a barvy působí chladněji, ale ve skutečnosti je v krásných odstínech hnědé, a dokud se na tašku nepodíváte opravdu zblízka, budete si myslet, že je z vlny.

Na sobě mám kabát a svetr (můj nejoblíbenější vůbec!) Gant, džíny Levi's, ponožky Happy Socks z Urbanluxu, rámové polobotky F. L. Popper, kožešinový límec ze Scoro Coco, rukavice z Art deco galerie, hodinky Wenger a tašku Save My Bag.

11 komentářů:

  1. Víťo, sleduju Tě už fakt nesmírně dlouho, tuším od roku 2010, mám Tvůj vytříbený vkus moc ráda. Občas mě napadne, jak asi bydlíš. Nechtěl bys někdy udělat článek se střípky svého bydlení? Já jsem upřímně zvědavá :) Hezký den, Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přízeň, Terko! :) Občas na Instagram nebo Facebook přidávám fotky detailů z mého bytu, ale podobný příspěvek neplánuji, chci mít také nějaké soukromí ;)

      Vymazat
  2. Až na ten límec to celkem ujde. Místo límce bych dal šálu. Tyhle límce mi přijdou takové starosvětské. Vůbec se mi nelíbí a popravdě jsem je snad na nikom krom vás ještě neviděl.

    Jinak nechápu tu poznámku o pohodlnosti ve spojení s cestováním vlakem . Představa, že tahám neustále těžké tašky a nestále někde čekám na vlak a mačkám se v kupé s ostatními lidmi mi tedy pohodlná moc nepřipadá. Osobně právě proto, že jsem pohodlný jezdím v podstatě všude jen autem. Kdykoli potřebuju hodím jakkoli těžkou tašku do kufru a jedu. Bez čekání, bez mačkání se s ostatními lidmi. Zastavím si na občerstvění kdykoli a kdekoli. Prostě pohoda. Navíc mě řídit baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase raději ty starosvětské věci a kožešiny miluji ;)

      Tou pohodlností míním to, že raději pojedu pohodlným vlakem, kde můžu tři hodiny něco dělat nebo dopočívat, než kdoví jak dlouho sedět za volantem na věčně ucapné D1. Také nemusím řešit parkování v Praze a celkově mě cesta vyjde levněji ;)

      Vymazat
  3. Krásný outfit a krásná taška!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. Vypadá to, že se v módě vyznáš a já bych měl jeden dotaz. Chci si nechat ušít na míru zimní kabát. Chtěl bych kašmírový, ale nevím jakou podšívku. Uvažoval jsem o hedvábí, ale nebude mě chladit? Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hedvábí v létě chladí a v zimě hřeje. Ale několik lidí mě kd hedvábné podšívky odrazovalo. Přeci jen je hedvábí přírodní materiál a je velice jemné a choulostivé. Tim míním to, že by se mohlo snadno prodřít nebo protrhnout (i když je pevné) a problém by mohl nastat v čistírně. Třeba viskóza je fajn :)

      Vymazat
  5. Ta taška vypadá fakt moc dobře, ale nedeformuje se když je z tak tenkého a lehkého materiálu?

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě k podšívce - vřele doporučuji habutaj. Je to kupodivu hodně pevná látka. Nákup je možný v hedvábném obchodu Sartor (www.sartor.cz), kde Vám slečny rády poradí. A mívají i slevy :)

    Tereza Trn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sartor je skvělý, chodím tam nakupovat :) Ale v čistírně mívají s hedvábím problém - často mně říkají, že je to na mé vlastní nebezpečí, protože hedvábí by mohlo pustit barvu.

      Vymazat