pondělí 11. září 2017

Jak mladistvě a kreativně Blažek představil formální oblečení na MBPFW SS18




Největší módní událost roku, Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend se letos konala na Štvanici u tenisové arény Koloseum, s přehlídkami od soboty do úterý.

V ponděí večer svoji kolekci na jaro a léto 2018 představila firma Blažek, na kterou jsem se těšil. Blažek je česká firma, která je na našem trhu vedoucí značkou vyrábějící formální módu, a dělá to velice dobře. Loni nasatavili laťku poněkud vysoko, a tak jsme byl zvědav na to, jak se toho zhostí letos.

Kolekci tvoří převážně jednoduché, klasické kousky jako saka, obleky, vesty, košile, ale i neformální oblečení a denim. Ve formální módě platí, že se dá ozvláštnit leda tak kapesníčkem v kapsičce saka, zajímavým motýlkem, kravatou či ozdobou v klopě, ale tady styling pozvedl celou kolekci. Modelové měli saka na holých tělech přepásaná látkovými pásky, a na nohou s černě nalakovanými nehty měli sandály (které byly božské). Což mně nepřipadá jako kdovíjaká extrvagance (narozdíl od loňských nohavic zastrčených v ponožkách), protože díky střídání formálních modelů s těmi neformálními outfity s potiskem kolekce vyzněla jako něco, co bych chtěl nosit v parném létě v přímořském letovisku. Ve městě bych si pak pod sako vzal samozřejmě košili :) Celkově to ale nevypadlo přeplácaně a překombinovaně, outfity stále působily sladěně a jednoduše, mladistvě a cool. Za zmínu stojí také sako s popruhy, které se dá zavěsit na ramena podobně jako batoh.

A když už jsme u toho, samozřejmě zálěží na tom, kam a k jaké příležitosti se oblékáte. Na ples bych si takové kombinace nevzal. Ale proč si v létě nevzit oblek s tričkem, sandály či teniskami? Nemusíme přeci nosit stále jen džíny a trička, ne? Problém je v tom, že spousta lidí bere sako či oblek jako kostým, který si na sebe z donucení navlečou na nějakou formální událost, a ne jako běžné oblečení, kteří ještě naši prarodiče a snad ještě i rodiče denně nosili.

Mimochodem, pro členy Blažek klubu platí do 14. září 25% výhoda na nákup nové kolekce (dříve, než vypukne víkendová nákupní horečka Dny Marianne ;).

Celou kolekci si prohlédněte na stránkách firmy Blažek.

 photo 01_zpskwjdzsea.jpg

 photo 04_zpsrhpkv3to.jpg

 photo 06_zps9zk2foxa.jpg

 photo 09_zpsfuhh1hol.jpg

 photo 13_zpsf5vrfgws.jpg

 photo 17_zpsc5tv7myp.jpg

 photo 18_zpseik4nuys.jpg

 photo 20_zpspnf744dj.jpg

 photo 21_zpslt5sbqxs.jpg

 photo 23_zpss5tdewse.jpg

 photo 24_zpswrub2fki.jpg

 photo 26_zpspjd34abg.jpg

 photo 29_zps5mgkvkki.jpg

 photo 30_zpsampgceid.jpg

1 komentář:

  1. Oblečení je moc hezké. Osobně mě zaujaly sandály, které vypadají velmi dobře a sako na obrázku číslo 6 je skvělé. Když se však podívám na nabídku Blažek tak tam je opět ta samá variace jako každý rok. Takže na přehlídku udělám hezké modely a do prodeje vrhnu konzervativní klasiku:-(

    OdpovědětVymazat