pondělí 3. července 2017

Sandály a vojenská bunda


 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_01_zpszm2owtdo.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_02_zpsz2kzqatc.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_03_zpslijhgwdp.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_04_zpswgdwoo93.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_05_zpsrcksr1ah.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_06_zpsbkhh8lg4.jpg

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_07_zpshdxfqd9g.jpg

Polobotky a ponožky sice vypadají elegantně, ale když se jdete v létě o víkendu jen tak projít nebo na výlet do přírody, budete rádi, když si vezmete boty, ve kterých vám bude co nejmenší horko a zároveň budou pohodlné. Češi zřejmě nade vše milují hnusné, tlusté, sportovní, bílé zaprané ponožky v trekových hnusosandálech. Nevím, zda je za tím jen osobní pohodlnost stavěná úplně nadevše nebo jen zakrývání plesnivých paznehtů a okoralých pat. Ponožky do sandálů nepatří!

V Brně jsem dokonce viděl nějakého týpka, který měl něco jako skejťácké ponožky (Bylo na nich nějaké logo a byly tlusté jako mikina) vytažené až po kolena a já jsem si vzpomněl na Obsluhoval jsem anglického krále, kde se podle bílých podkolenek poznali sudetští Němci, které Češi šikanovali a podkolenky jim stahovali a brali si je jako trofeje.

Mám dvoje kožené, páskové, které mají tvrdé a hladké podešve, takže jsou spíše na parádu než na celodenní chození, protože jsou celkem nepohodlné a kloužou na každém povrchu. Pak mně někdo řekl o sandálech značky Teva, kterou jsem neznal. Z jejich prezentace na webu jsem pochopil, že je to spíše sportovní či treková značka, ale některé modely vypadají i celkem elegantně, pokud se tomu tak dá říct. Moje sympatie si získali hned tím, že mají i velikost 48, takže nemusím doufat, že mně prsty a paty nebudou příliš vyčuhovat ven :) A jsou úžasně pohodlné!

K nim jsem si vzal bílé triko Levi's, maskáčovou bundu Bundeswehr z army shopu, náramky (Lavaliere z hematitu se sparťanskou helmou a dva z pánské kolekce Swarovsi), brýle z limitované kolekce Vans x Peanuts a tašku Radim's.

 photo sandaly-teva-bunda-bundeswehr_08_zps2ax9qm8o.jpg

Taška Radim's je ze silného bavlněného plátna, kromě hlavního prostoru má několik kapes a také praktickou (a prostornou) přihrádku na boty, která se otevírá z boku. Ideální na víkend nebo na věci do tělocvičny :)

4 komentáře:

  1. Ahoj Vítku, musíš v každém článku kritizovat českou módu? Nevšiml sis, že se za tvoje blogovací období styl v ulicích změnil k lepšímu několikanásobně? Přijde mi to od tebe jako ukázka typicky české vlastnosti kritizovat Česko a hlavně nestarat se o svoje. Možná si to neuvědomuješ ale je to dost otravné v každém příspěvku číst dokola o těch stejných prohřešcích, které nepopírám, se na českých ulicích objevují.
    Jinak musím říct, že ta taška a brýle jsou perfektní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ano, styl se v českých ulicích zlepšil, ale stále jsou tady různé hrůzy, které lidé dělají. A proto na ně upozorňuji ;)

      Vymazat
  2. Tak to koukám, třeba se potkáme někdy na vandru.
    Jen si do tašky Radim's je ze silného bavlněného plátna nezapomeňte vzít celtu a zpěvník bratří Nedvědů:)

    OdpovědětVymazat