středa 12. července 2017

Přehlídka THE 2nd SKIN CO. a klenotů Boucheron


 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_01_zpsdjenwc1j.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_02_zpsqno7a5ap.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_03_zpsfcsqi6p4.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_04_zps5n2otbee.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_05_zpsbziuq9nx.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_06_zpsl6pgppqc.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_07_zpswoxe1mxq.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_08_zpsyebn2sd7.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_09_zps6jzkip1p.jpg

Před nějakou dobou jsem měl tu čest zúčastnit se přehlídky šatů španělské značky THE 2nd SKIN CO., které u nás najdete v Boudoir Boutique v Maiselové ulic, a šperků věhlasného klenotnictví Boucheron. To snad není třeba představovat - vždycky se kochám jejich výlohou, když se v noci toulám noční Prahou cestou ze svého oblíbeného Bugsy's baru :) Kdo THE 2nd SKIN CO. neznáte, je to španělská značka, kterou v roce 2006 založilo designerské duo Antonio Burillo a Juan Carlos Fernández. Jméno této mladé španělské módní značky odkazuje na dovednost a chuť vytvořit ženskou formu s použitím exkluzivních létek jako hedvábný taft, organza, pštrosí peří a mnoho dalších, jak jsme se později mohli sami přesvědčit.

Přehlídka se konala se v Sokolovně Průhonice, kde jsem byl poprvé. Je to trochu z ruky, ale Uberem jsem tam byl z centra asi za půl hodiny (naštěstí nebyla zácpa). Bylo to krásné. Začátek léta, kdy ještě není úplně horko, v zahradě bylo připraveno občerstvení, a až se sešli všichni hosté, odebrali jsme se do sálu, někdejší tělocvičny Sokolu.

Uprostřed seděl cellista, který začal hrát Bachovu první suitu pro sólové violoncello a v tom přišla první modelka. Nebyla to obvyklá přehlídka, kde se nasraně tvářící se modelky s předstrčenou pánvi a zakloněnými rameny řítí po mole; takové přehlídky jsem viděl v historických filmech (pamatujete si na přehlídku, kterou v Londýně navštívila Lady Mary Crawley v Panství Downton?). Každá modelka se pomalu procházela mezi hosty, takže jsme si každé šaty mohli dobře prohlédnout. A k tomu se tichem nesly tóny nádherné Bachovy hudby. Už chyběl jen někdo, kdo by četl komentář k šatům, jako "nyní vidíte model z blankytného taftu utkaného z toho nejjemnějšího hedvábí...", jako to bývalo ve dvacátých letech :)

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_10_zpsfbywz58r.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_13_zpsqbyvyawl.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_11_zpstpzrj9ga.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_12_zpsifebcwdn.jpg

Šperky modelkám zapůjčilo klenotnictví Boucheron, které pak bylo možné si prohlédnout a vyzkoušet po skončení přehlídky - byl o ně docela zájem. Součástí byla také prezentace parfémů Boucheron v nádherných flakonech. U toho se podávalo víno, jednohubky, a příjemně jsem si popovídal se zúčastněnými

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_14_zpsnurnjzcx.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_15_zpssormmhwd.jpg

 photo prehlidka-the2ndskin-co-bouheron_16_zpsnmv3lduu.jpg

Pro tuto příležitost jsem si oblékl bílý smoking. Kam jinam si jej vzít než na letní garden party? :) V poslední době jej nosím často, protože v létě nepůsobí tak formálně, ale přitom vypadá skvěle. Motýlek mám z Le Premier, květinu do klopy z H&M, zbytek ze sekáče.

5 komentářů: