úterý 16. května 2017

Jakub Polanka x Bibloo


 photo jakub-polanka-x-bibloo_01_zps2o1unwc6.jpg

 photo jakub-polanka-x-bibloo_03_zpsx9odmih4.jpg

 photo jakub-polanka-x-bibloo_04_zpsycfxkqtf.jpg

Bibloo byl až donedávna e-shop, o kterém jste nejspíš neslyšeli. Prodává především značky jako Calvin Klein, Love Moschino, John Galliano a podobné. Najdete jej ve čtvrtém patře obchodního domu Kotvy, jehož celou plochu zabírá, a kromě zmíněných značek tam najdete také třeba módní časopisy, designový porcelán a v neposlední řadě tvorbu českých návrhářů, které jste mohli vidět třeba na březnovém Mercedes-Benz fashion weeku.

V dubnu Bibloo představil kolekci, kterou speciálně pro něj vytvořil Jakub Polanka. Což je u nás nevídané - který e-shop prodávající oblečení a doplňky pro milovnice šatů s leopardími potisky Just Cavalli se spojil s českým návrhářem, aby vytvořili exkluzivní kolekci?

Kolekce pro jaro/léto 2017 má být "vyjádřením žen, které mohou vším, co dokáží, svou spontánností a odvahou říkat FAX OFF všem, kdo je tlačí do nějakých stereotypů. FAX OFF systému... Slogan FAX OFF je také součástí kampaně a je vyobrazen na základních statement modelech kolekce. Inspirací Jakubovi byly tzv. working girls a flash dancerky, které jsou odvážné, rozhodné a mají sexappeal. To by měla kolekce ženě dát. Té, která tančí mezi každodenními problémy s lehkostí a nadhledem..." V kolekci najdete trench coaty, vesty, oversized šaty, kombinézy, sukně, trička i elegantní šaty.

Přesto se v ní najde pár kousků pro muže; trička, mikiny, ponožky a kšiltovky, z nichž na většině najdete slogan "FAX OFF". Tuto mikinu jsem si z Bibloo den předtím, než se začala oficiálně prodávat (na Bibloo se můžete bezplatně zaregistrovat jako VIP = dostanete nějakou slevu), protože jsem měl obavy, aby nebyla hned vyprodaná a o poslání kolekce jsem se dověděl až později z tiskové zprávy. Nápis FAX OFF, který ihned zaujme a vtipně si hraje s Fuck off, mě baví :) 

Mikina je v barvě "Polankovy" modré, kterou najdete snad v každé jeho kolekci, oversized-střihu, je ze směsi bavlny a polyesteru, a byla vyrobena v Česku.

Trochu mě trápí představa, že kvůli prodeji v tak velkém e-shopu by ji za chvíli mohli mít "všichni", ale na druhou stranu, bylo by přece dobré, kdyby si lidé u nás začali kupovat oblečení od českých návrhářů, které bylo vyrobeno v Česku, ne? Je přece lepší investovat do kvalitní mikiny, kterou vytvořil někdo u nás a nemusela cestovat přes celý svět z čínské továrny zaměstnávající děti, ne? #slowfashion.

Osobně si myslím, že obchod a zároveň showroom v Kotvě vypadá mnohem lákavěji než jak na mě působí e-shop. Prostor je moderní a minimalistický a zboží je tam přehledně prezentováno podle druhu a značek. Výhodou je také přímý výtah z přízemí, takže se nemusíte trmácet po těch šílených eskalátorech!

Náramek je také od českého návrháře, studenta UTB Zlín Jana Černého, o jehož přehlídce na na březnovém Mercedes-Benz fashion weeku jsem psal. Právě tam mě tento náramek zaujal a tak jsem si jej koupil v The Roomy by Basmatee.

6 komentářů:

  1. Jestli tento blog ma brat nekdo nekdy trochu vazne, tak by nebylo od veci oznacovat prispevky tohoto typu jako sponzorovane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přál bych si mít tolik sponzorů, kolik si haters myslí, že mám! Od Polanky ani Bibloo jsem nikdy nic nedostal a ten Polankův šál i tuto mikinu jsem si koupil. Myslím, že toto je poprvé, co český (a známý) návrhář spolupracuje s e-shopem, a že je to zajímavé. Ne každý bloger píše jen o tom, co mu někdo platí. Nebo myslíš, že bych měl psát jen o těch, co mně za to zaplatí?

      Vymazat
  2. Z toho náramku musí být ten kocour nadšený ještě víc než Vy!

    OdpovědětVymazat
  3. Bibloo nezabírá celé čtvrté patro Kotvy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je tam ještě nějaké fitness centrum (což mně svým způsobem připadá vtipné - přijedete do Kotvy autem, pak do čtvrtého patra výtahem - abyste tam běhali na pásu, wow :D ). Zabírá ale většinu prostoru, který zákazník uvidím, když se do toho patra dostane, a nejsou tam žádné obskurní stánky jako třeba v přízemí ;)

      Vymazat