čtvrtek 12. ledna 2017

Jak zakrýt pupínky a kruhy pod očima?


 photo korektor-clarins-bily-pudr-clinique_01_zpsinkqbg9b.jpg

 photo korektor-clarins-bily-pudr-clinique_02_zpslmbguuqq.jpg

Už jsem o tom několikrát psal a asi jste si všimli, že už dávno neplatí to, že chlap by měl smrdět i z fotky, a že důležité je kromě vašich schopností také to, jak vypadáte, a to nejen v pracovním, ale osobním životě. V poslední době se často píše o make-upu a různých vychytávkách speciálně pro muže. No, myslím, že po rtěnce či očních stínech v dohledné době nesáhneme (alespoň ne v Česku; tady si muži na nové trendy zvykají, až když jsou už retro). Ale zamáznout nějaký ten pupínek (k jejich rychlému odstranění je nejlepší tento gel ;), kruhy pod očima či zmatnit lesklou pleť chceme občas každý, ne? Především tehdy, kdy jsme si řekli, že si dáme jen jeden drink a přišli jsme až ráno.

 photo Clinique-Stay-Matte-Universal-Blotting-Powder_01_zpsg7czfzkf.jpg

O pudru Clinique Stay-Matte Universal Blotting Powder jsem psal na jaře a stále jej mám a podle potřeby používám. Jedná se o neviditelný, savý, zmatňující pudr, který redukuje lesk pleti, dodává jí přirozený, bezchybný vzhled a je vhodný pro každý tón pleti. Obsahuje maz absorbující složky, díky nimž zůstane vaše pleť dokonale matná, aniž by vypadala nepřirozeně. Tím, že je bílý, je neviditelný a pleť pouze zmatní a nepřekryje vrstvou tónovaného pudru.

 photo korektor-clarins-bily-pudr-clinique_03_zps2ucky4us.jpg

 photo korektor-clarins-bily-pudr-clinique_04_zpsecfvjai4.jpg

Poprvé jsem se s korektorem setkal na střední. Měl jej spolužák. Tak trochu hip hoper, a docela mě to tehdy překvapilo. Používal jej, aby si s ním maskoval akné. Já jsem měl jeden až později, a protože jsem jej někde ztratil, pořídil jsem si tento korektor Clarins.

Jak jsem se dověděl, jsou dva druhy korektorů - jedny mají pleť rozjasnit (to byl třeba ten - asi první vůbec - pánský korektor YSL před pár lety) a ty druhé mají zakrýt nedostatky pleti jako jsou kruhy pod očima nebo pupínky. Ten mám já. 

Důležité vybrat si ten správný odstín, abyste pak nevypadali nepřirozeně. Používejte jej na vyčištěnou a hydratovanou pleť. Trochu korektorem čmrkněte přes pupínky a zarudlá místa či jiné nedokonalosti, které chcete překrýt. Trochu dávám pod a nad oči, protože tam mám kruhy jako nějaká postavička Tima Burtona, ale zase to nepřežeňte, v opačném případě se vám oči "ztratí" a opět to vypadá nepřirozeně. Trochu naneste na lícní kosti či jiná "stinná" místa obličeje a pak jej rozetřete.

Líbí se mně, jak dobře ten korektor kryje a přitom vypadá přirozeně - vůbec nejde poznat, že jej máte. Není mastný a dokonale splyne s pletí. Je šetrný, takže se hodí k používání kolem očí, a nejen, že překryje nedostatky, ale také rozjasní obličej.

Rozhodně to není tak, že bych bez něj nevycházel z domu. Ale jak říkám, jsou chvíle, kdy nechcete, aby ostatní věděli, že jste celou noc někde pařili :)

Žádné komentáře:

Okomentovat