pondělí 31. října 2016

Pár kosmetických novinek do podzimního nečasu


 photo kosmetika-rijen-2016_01_zpsqhbq31fa.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_04_zpshyxzdabe.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_03_zpszd14qcen.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_05_zpstnr56gev.jpg

Sonický kartáček Clinique for Men používám už od ledna a jsem s ním velice spokojený. V Clinique teď najdete novou hlavici, která je k pleti šetrná, ale účinná zároveň. Pomáhá odstraňovat nečistoty a maz lépe než omývá pleti rukou, a připraví pleť na holení. Světle šedé štětiny slouží na mytí tváří, silnější tmavě šedé štětiny pak na čelo, nos a bradu. 

K ní se hodí černý čisticí gel Clinique City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel, který obsahuje uhlí. Po napěnění zšedne, odstraňuje nečistoty (a make-up), pleť do hloubky vyčistí, a díky obsahu uhlí neutralizuje škodlivé vlivy nečistot a současně reguluje produkci nadbytečného mazu - okamžitě i dlouhodobě. Zanechává pleť s příjemným pocitem čistoty, aniž byste měli pocit vysušení nebo vypětí. Hodí se tedy pro všechny typ pleti - od suché a citlivé až po hodně mastnou. Při používání kartáčku a tohoto gelu budete mít viditelně čistější póry a celou pleť.

 photo kosmetika-rijen-2016_06_zpsw2gmqc8z.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_08_zpsf5pom63c.jpg

Další novinkou je "Fantomaska" - Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub. Začal jsem jí tak říkat, protože je modrá, takže při jejím použití budete vypadat jako Fantomas :) Je to pleťová maska a peeling zároveň. 

Jedná se o jílovou masku, která má hustou konzistenci. Naneste ji v tenké vrstvě na obličej a počkejte pět až deset minut, až maska uschne a obličej vám díky ní ztuhne. Opláchněte vlažnou vodou. Jakmile masku smícháte s vodou, krouživými pohyby odstraňte pomocí drobných částeček v ní obsažených odumřelé buňky kůže. Maska odstraní mastnotu a nečistotu, a vyčistí ucpané póry. A pocit suché a podrážděné pleti? Žádný tady není, pleť budete mít po použití hydratovanou a ne suchou a napjatou, jako tomu občas u pleťových masek bývá. Pleť je po použití čistá a hladká, a dobře připravená na aplikaci hydratačního krému.

 photo kosmetika-rijen-2016_09_zpsbkti0ncm.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_10_zpstryh4v1q.jpg

 photo kosmetika-rijen-2016_11_zpsmnmjvwe3.jpg

Řekl jsem si, že pro změnu zkusím něco jiného, než Clinique, a sáhl jsem po francouzské značce Clarins a hydratačním gelu Super Moisture Gel z řady pro muže ClarinsMen. Je lehký, má jemnou, gelovou konzistenci, velice rychle se vstřebává, aniž by zanechal pleť mastnou. Zanechá pocit hydratace, a když se oholíte, můžete si jej rovnou rozetřít po celém obličeji - je tak dobrý, že zklidní zarudlou a podrážděnou pokožku a obsahuje rostlinné výtažky, které jsou pro pleť přínosné. Trochu jsem měl obavy z parfemace (obvykle používám přípravky Clinique, které parfém neobsahují), ale vůně je velmi jemná a téměř si jí nevšimnete.

2 komentáře:

  1. Z blogu vím, že máš rád Clinique, ale já zase používám Clarins a neměnil bych :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kde se ty produkty dají koupit?

    OdpovědětVymazat