pátek 9. září 2016

Pánské náramky jako stylový doplněk


 photo naramky-2016_01_zpszgdbpsu2.jpg

Miluji hodinky a mám jich asi tucet, ale stejně jsem si nikdy nezvykl na to, že bych je nosil denně a každé ráno si je před odchodem z domu připínal k zápěstí. Svým způsobem mně překáží, pod páskem se mně potí ruka, vadí mně u manžet u košile nebo když nosím rukavice. Ale náramky jsem nosil vždycky rád, hodí se ke všemu a pamatuji si na svůj první, stříbrný, který mně dala mamka, když mně bylo asi osm. 

Už nějakou dobu jsou trendy módním doplňkem, i když většina mužů, které běžně potkávám je moc nenosí. Můžete se ale inspirovat na streetstylových fotkách, spousty náramků a náhrdelníků rád nosí třeba Johnny Depp a GQ radí, že dospělý stylový muž by měl nosit náramky z oceli a stříbra s černými korálky nebo z tmavé kůže v kombinaci se stříbrem a ocelí. Proto jsem tady vybral pár svých oblíbených náramků různých stylů, abyste viděli, z čeho se dá vybírat :)

 photo naramky-2016_02_zpsmmxfwu2a.jpg

 photo naramky-2016_03_zpsbgvoh4bf.jpg

Nedávno jsem si pořídil stříbrný náramek Trollbeads. Ještě před dnes tak masově rozšířenou Pandorou přišli v roce 1976 jako první s originálním nápadem navlékání korálků na náramky. Základem jsou kožené nebo stříbrné náramky, náhrdelníky či prsteny s odnímatelnou karabinkou, na které se navléká libovolné množství přívěsků a korálků třeba z muránského skla, ryzího stříbra, zlata či drahých kamenů. Takže jej můžete proměňovat a přizpůsobovat svému oblečení. Některé stříbrné přívěsky a skleněné korálky připomínají šperky z dob vikingů, jak mně někdo psal na mojí facebookové stránce, jiné představují různé figurky nebo zájmy, dnes dělají i přívěsky k různým příležitostem.

Sice nemají pánskou řadu, ale všechno co dělají je vlastně unisex (když pominu zlaté přívěsky s barevnými kamínky) a záleží jen na vás, co si vyberete. Já jsem si vybral stříbrný řetízek a na něj skleněný korálek a stříbrného skarabea. Zapomněl jsem si objednat druhý stopper, který má korálky držet na místě a zajistil jsem je ke karabince, a tak se mně to zalíbilo, že to tak už nechám. A už si ale vybírám další přívěsky :)



 photo naramky-2016_09_zpsqajcr9bf.jpg



 photo naramky-2016_10_zpsyobidgwg.jpg



 photo naramky-2016_11_zpswoh69drr.jpg


Před nějakou dobou jsem zkusil unisex náramky Deltimo. Jsou za příznivou cenu, na první pohled vypadají hezky a i na ruce vypadají dobře. Jsou z různobarevných korálků na gumičce a uprostřed je vždy zdobí hlava lva, leoparda, korunka nebo třeba lebka. Dostanete tak stylový náramek relativně za levno. No ale pak jsem objevil náramky Lavaliere a všiml jsem si toho rozdílu...

 photo naramky-2016_04_zpste3ohkyo.jpg

 photo naramky-2016_05_zpslqn4fvod.jpg

 photo naramky-2016_06_zpsjleipi4j.jpg

Tento náramek Lavaliere už jsem zmínil v minulém příspěvku (o džínové bundě Levi's). Jsou to stylové (nejen) pánské náramky, které ručně vyrábí z přírodních materiálů na severu Čech. To je hezké. Jeden z těch náramků zrovna neměli skladem, ale napsali mně, že už kontaktovali svoji šperkařku, která na něm právě pracuje :) A dělá to dobře, protože náramky jsou propracované do posledních detailů (třeba spartská helma vykládaná malinkými zirkony). Přírodní materiály jde také poznat hned podle hmotnosti - náramky z přírodních kamenů jsou těžší než z umělých.

Nejsem si jistý, z čeho korálky vyrábí Deltimo, ale u Lavaliere jsem si hned všiml, jak oproti nim vypadají luxusněji a kvalitněji. Ne, že by náramky Deltimo vypadaly špatně nebo nekvalitně. Ale pokud je srovnáte s těmi Lavaliere, je tam rozdíl hodně znát. Jsou těžší, vypadají lépe, a jsou nádherně propracované do posledního detailu. A tím, že jsou dělány pro pánskou ruku také lépe sedí. A vyrábí je u nás a postupně, můžete si tedy při objednání sami zvolit délku gumičky, pokud máte třeba hodně velké zápěstí.

 photo naramky-2016_07_zpsjmulqagv.jpg

 photo naramky-2016_08_zpspqt0io4x.jpg

Náramek s kotvou (také Lavaliere) jsem už dlouho chtěl a mám radost, že jsem jej konečně našel :) Je to kožený pásek s nastavitelnou délkou, který se několikrát omotá kolem ruky, a na jednom konci je zaoblená kotva zlacená osmnácti karátovým zlatem. Vybral jsem si tento kožený, který mají v několika barvách, ale rozhodoval jsem se ještě mezi spoustou lanek, která vypadají také skvěle!

 photo naramky-2016_12_zpsvz43nbqm.jpg

 photo naramky-2016_13_zpsccg9utdm.jpg

Na závěr musím zmínit moje oblíbené náramky Swarovski. Pamatuji si, jak jsem před několika lety četl o jejich první kolekci pro muže, a jak jsem si pak pořídil ten kožený pletený náramek, který uprostřed zdobí váleček z matného kovu s černými křišťály po stranách. Později přibyl ten s kamennými a křišťálovými korálky a od Swarovski mám také třeba nádherné manžetové knoflíčky s lebkou vykládanou černými kamínky. To jsou ostatně barvy, které u Swarovského převažují - stříbrná, matný kov a černé křišťály, občas nějaké barevné.

Tak co, nosíte náramky? Který styl vás oslovil nejvíce?

7 komentářů:

  1. Ten jednoduchý černý z posledního a předposledního obrázku a pak ten modrý s kotvou jsou OK a líbí se mi . Vše ostatní mi ale připadá strašně pouťový a k serioznímu oblečení naprosto nehodící se. Obvzlášť se mi nelíbí ty lebky a helmy. Můžou být třeba vykládané kameny od Swarovského a stejně to vypadá jak strašný kýč.

    OdpovědětVymazat
  2. Deltimo náramky mám rád, sám jsem před pár týdny o nich psal na blogu, mají krásnej design a dobře se nosí!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný výběr! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mne se ty Tvoje naramky libi vsechny, nejvic Lavaliere. Vsechny je vnimam jako unisex, klidne bych si je vzala taky.

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle pánský náramky jsou opravdu perfektní, jak vizuálně, tak i kvalitně. Fakt se to povedlo

    OdpovědětVymazat
  6. Přítel nosí náramky, nejvíce asi kožené s ruznými přívěsky, tak když nevím co, tak je to pak dakový vděčný dárek. :-P Terka

    OdpovědětVymazat