úterý 2. srpna 2016

Pomáda na vlasy: Jak na pevný, lesklý a uhlazený účes?


 photo pomada-na-vlasy-reuzel_01_zpsoxwtrbn5.jpg

Mám už svoje oblíbené přípravky na styling vlasů - na uhlazený účes se mně zatím nejlépe osvědčil Stylingový krém Dirty od Lush, který nádherně voní a vlasy krásně uhladí, ale přeci jen je potřeba jej na druhý den z vlasů vymýt, což je při delších a vlnitých vlasech občas trochu otrava. Na vzdušný či "rozcuchaný" účes mám nejraději hlínu na vlasy Mr. Natty, která také skvěle drží a také vlasy zanechá matné, takže vypadají přirozeně. Ale poslední dobou jsem pořád zvažoval, zda nepřejít na nějakou pomádu.

Myslím tím opravdovou pomádu, tedy mast na vlasy s podílem včelího vosku či různých olejů a jiných tuků, která vlasy natuží, neuschne (takže vlasy působí "mastným" dojmem), a dodá jim lesk. Právě pro obsah olejů se prý těžko vymývá, což mně od jejího používání odrazovalo, ale naopak se to ukázalo jako přednost, vizte níže.

Zašel jsem do Gentleportu, protože jsem se potřeboval poradit - nějakou dobu se totiž vyrábí také pomády na vodní bázi. Říkal jsem si, že to by mohlo být ono: vlastnosti pomády, ale jednoduché vymývání z vlasů. Po probrání výhod a nevýhod pomád na vodní bázi a na bázi včelího vosku jsem se rozhodl vyzkoušet oboje, abych se sám přesvědčil, jaké tedy jsou.

 photo pomada-na-vlasy-reuzel_02_zpslfkq0ljm.jpg

 photo pomada-na-vlasy-reuzel_03_zps96n5ijrt.jpg

V Gentleportu nabízí pomády na vlasy holandské značky Reuzel. Tato pomáda, v modré plechovce, je na vodní bázi s lehkou vůní vanilky a koly ve vysoké tvrdosti a vysokým leskem. Lze ji využít pro dva typy účesů: v případě nanesení na suché vlasy, získáte silnou fixaci s nižším leskem. V případě vlhkých vlasů získáte nižší fixaci, ale zato daleko vyšší lesk. 

Výhodou a nevýhodou je právě její vodní báze: vlasy nevypadají tak mastně, ale přesto účes dobře drží. Pokud se však v těchto horkých dnech zapotíte, prší nebo je vlhký vzduch, účes nedrží - jako je tomu u jiných přípravků na bázi vody. Na druhou stranu se snadno vymývá z vlasů a její použití je snadné a nevyžaduje žádné zvláštní zacházení.

 photo pomada-na-vlasy-reuzel_04_zps8dfjbxec.jpg

 photo pomada-na-vlasy-reuzel_05_zpsoebww24m.jpg

Růžová plechovka ukrývá pomádu na bázi včelího vosku s lehkou vůní jablek a máty peprné ve vysoké tvrdosti. Použití je stejné jako u předchozí pomády: při nanesení na suché vlasy, získáte silnou fixaci s nižším leskem, v případě vlhkých vlasů získáte nižší fixaci, ale zato daleko vyšší lesk.

Měl jsem obavy z toho, jak vlasy namastí, a jak se z nich bude vymývat. Nakonec to není tak špatné - na suché vlasy nanesete šampón, rozetřete jej, a až poté vlasy namočíte. Výsledek možná nebude úplně stejný jako při běžném mytí a vlasy budou mírně vysušené, ale za použití kondicionéru to jde.

To, že pomáda na bázi včelího vosku vlasy namastí je vlastně výhodou, protože účes lépe drží, a to i několik dní. Je úžasné probudit se ráno, rozcuchané vlasy si projet hřebenem, a mít opět stejný účes jako den předtím, aniž byste vlasy museli mýt nebo nějak dál o ně pečovat. Takto to vydrží i tři nebo čtyři dny.

Takže pokud to shrnu, je lepší pomáda na vlasy na bázi včelího vosku, která vlasy sice umastí, ale účes vydrží déle, vlasy jsou lesklé, a není potřeba ji z vlasů vymývat - prostě ji mějte ve lasech několik dní. Velkou výhodou je také to, že účes nejen skvěle zpevní, ale také je možné jej během dne či dní přečesat, aniž by účes nějak utrpěl na pevnosti nebo vzhledu. A to nabídne jen málo jiných přípravků. Máte pěšinku a chcete si vlasy učesat dozadu? Žádný problém! Stačí vzít hřeben a účes bude stejně pevně držet jako předtím.

Zatímco pomáda na vlasy na vodní bázi také skvěle drží, dodá vlasům lesk, a vůbec má vlastnosti klasické pomády, ale nepůsobí mastným dojmem a lépe se vymývá, ale je lepší mýt si vlasy každý den, protože její účinek není tolik trvalý. 

Vlasovou pomádu stačí rozetřít ve dlaních, čímž se zahřeje, a potom vetřít do vlasů a učesat. Nejlépe se hodí na klasické pánské sestřihy "krátké na stranách, delší vršek", jaké jsou především na léto ideální (aby nám nebylo horko). Ale myslím, že svého s ní docílí i milovníci Elvise Presleyho nebo první republiky :)

8 komentářů:

  1. Díky za recenzi, také mě zajímalo, jak to s těmi pomádami je :)

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za vyskusanie, tiez mi to lezalo v hlave ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak dlouho vydrží jedna takováhle plechovka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, jak hodně ji používáte, jak dlouhé máte vlasy a tak... Ale ta na bázi vosku, myslím, vydrží déle, protože jí není třeba použít tolik. Uvidím časem, teprve ji mám krátce.

      Vymazat
  4. Chybi mi tu foto ucesu s pouzitym produktem. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je v dalším příspěvku s tím blankytným sakem ;) A jebto ta na bázi vody.

      Vymazat
  5. Když se s ní spí nejsou mastný polštáře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy jsem ten problém neměl. To bývalo kdysi, kdy se pomády dělávaly ze sádla a olejů. Tyto jsou vhodné pro vegany, a ten vepř je tam jen jako pozůstatek z minulosti. ;)

      Vymazat