pátek 24. dubna 2015

New in: Vlasová kosmetika


 photo kosmetika-vlasy-04.2015_01_zpslxvwgcec.jpg

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_02_zpsb2ve9tf4.jpg

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_03_zpsxcmlnres.jpg

Aussie je jedna z těch značek, o kterém jsem pořád někde slyšel, ale nikdy jsem od ní nic neměl. Tak jsem se rozhodl, že ji vyzkouším. Mám teď (zase) trochu delší vlasy. A vlnité. Většinou je učešu na pěšinku, nechám přirozeně uschnout a pak použiji hlínu na vlasy (vizte níže). Ale někdy se mně prostě nechce vlasy upravovat, nestíhám nebo chci, aby vypadaly trochu divoce - no, přirozeně. Ale když na vlasy nepoužiji žádný stylingový přípravek, není to prostě ono. Jednou foukne a váš účes vypadá úplně jinak.

Nikdy jsem pěnová tužidla nepoužíval, protože jsem to bral spíše jako dámskou záležitost, ale vlastně jsou super. Do vlasů vetřete pěnu a tím je natužíte a pomocí hřebenu a fénu vytvarujete účes. V případě tohoto tužidla na zvlněné účesy mně stačí pěnu vetřít do svých vlnitých vlasů, trochu je vyfoukám (abych nešel ven s úplně mokrými vlasy), nechám doschnout - a je to! :) Normálně by mně vlasy trčely do všech směrů, ale takto vypadají přirozeně, ale přitom je mám pod kontrolou. Pro jistotu jsem je ještě přestříkal lakem na vlasy. Výrobky Aussie koupíte běžně v drogerii, třeba v DM.

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_04_zpsldiko7ym.jpg

Šampón si kupuji většinou pokaždé jiný, prostě zkouším různé - co kdyby ten nový byl lepší než ten předchozí? Teď už nějakou dobu používám šampon a kondicionér Pantene s novým složeným s antioxidanty, které má pomáhat bránit poškození vlasů způsobenému oxidačními minerály obsaženými ve vodě.

Ve všech vlasech se totiž hromadí oxidační minerály a časem struktura vlasů slábne a ty jsou pak náchylnější k poškození, třepení konečků a lámání. A nové složení šamponů Pantene Pro-V s antioxidanty má pomáhat neutralizovat nadměrné množství oxidačních minierálů ve vlasech, aby k poškození vůbec nedošlo.  A vlasy by měly být viditelně zdravější a krásnější - zatím jsem spokojený :)

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_05_zpsqfijpdkf.jpg

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_06_zpspyly0gtv.jpg

 photo kosmetika-vlasy-04.2015_07_zpskzg71gfa.jpg

Hlína na vlasy Mr. Natty z Gentleportu je jedním z nejlepších stylingových přípravků na vlasy, jaký jsem kdy měl. Stačí trochu rozetřít ve dlani a vetřít do suchých vlasů a účes drží pevně, přičemž vlasy zůstávají matné a vypadají přirozeně. Stačí jí docela málo a účes opravdu drží. Vlasy hnusně neslepí, takže si je můžete prohrábnout nebo při rozcuchání upravit a opět budou držet. A krásně voní po kokosu. Nevýhodou je, že si musíte umýt vlasy - asi každý den, protože do druhého dne budou mastné. Tedy pokud je máte delší jako já, a chcete uhlazený účes. Na takový ten "upravený rozcuch" s vzdušný účes je ovšem ideální :)

6 komentářů:

  1. Aussie je moje nejoblíbenější..tužidlo sice nepoužívám, ale ten lak u nás doma má úspěch =). Přijde mi, že oproti jiným nevysušuje tak vlasy a hlavně je fakt neslepí, vypadá to mnohem přirozeněji..
    Dík za tip na tu hlínu!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky jsem chtěl vyzkoušet, jak hlína na vlasy funguje, zda je skutečně lepší než gel nebo lak. Tak si ji asi konečně koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně je lepší. Gel vlasy jen slepí a pořádně nedrží a s touto hlínou lak ani nepotřebuji.

      Vymazat
    2. Jezdíš-li pražškým metrem, lak doporučuji i po použití hlíny ;)

      Vymazat
    3. No jo. Metrem v poslední době moc nejezdím, ale máš pravdu :D

      Vymazat
  3. Hlínu na vlasy určitě pořídím příteli. Už málo čím zkrotí své vlasy a recenze tu vypadá hodně dobře. Určitě se kouknu na další posty :))

    www.gabrielaschejbalova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat