neděle 6. března 2016

Spojení módy a techniky: chytré a elegantní Huawei Watch


 photo huawei-watch_05_zpsj3eg6lli.jpg

Chytré hodinky existují již několik let, ale nikdy se mně nelíbil jejich vzhled. Nejprodávanější jsou ty od Apple, ale ani ty nesplňují moji představu něčeho hezkého, co bych chtěl na svém zápěstí nosit. Jsou hranaté a vypadají příliš technicky. Další zase příliš sportovně, jiné plastově a lacině. Pak jsem viděl fotky HuaweiWatch a nějak mně nešlo do hlavy, jak mohou být chytré, a zároveň vypadat jako klasické a elegantní hodinky, které se mně líbí i jako "nechytré", obyčejné hodinky. Jsou tak hezké a elegantní, že si je můžete vzít klidně i k obleku

 photo huawei-watch_01_zpsrimndhf9.jpg

 photo huawei-watch_02_zpsf5smqin9.jpg


Dostanete papírovou krabičku, ze které vybalíte elegantní koženou kazetu s polstrováním, ve které na polštářku z krémové kůže spočívají hodinky Huawei. Pod nimi najdete návod k použití a nabíječku. U nás jsou k dostání pouze ty s matně kovovým pouzdrem a koženým náramkem, na zahraničních trzích jsou k mání i ty s kovovými pásky, ale to mně nevadí, protože ty se mně stejně tolik nelíbí. A je velice pohodlný na nošení.

 photo huawei-watch_08_zpsqhpygwdn.jpg

 photo huawei-watch_06_zpsbe8lae5z.jpg

 photo huawei-watch_07_zpstiailloa.jpg

Jak jsem říkal, vypadají jako klasické hodinky, jediný rozdíl je tloušťka pouzdra, která je o něco větší než u většiny hodinek. Ukrývá totiž kromě strojku baterii. Na spodní straně hodinek je čidlo pro měření tepu a také "kontakty" pro připojení k nabíječce. Ta je velice praktická; je magnetická a stačí na ni hodinky položit a sama k nim přiskočí a spojí se.

 photo huawei-watch_03_zpsz61qvzmx.jpg

 photo huawei-watch_04_zpsrsg4sdtq.jpg

Ciferník je krytý safírovým sklíčkem, které je velice odolné vůči poškrábání a ani jsem neměl pocit, že by na něm ulpívaly otisky prstů. Mají jen jedno ovládací tlačítko, jinak se ovládají dotykem nebo hlasem. To je oproti klasickým hodinkám umístěno na pozici dvou hodin, což mně připadá praktičtější, protože hodinky se za prvé neposunují, když je stlačíte, za druhé je lépe přístupnější, když máte ohnuté zápěstí.

Co se mně nejvíce líbí je široká možnost vybrat si z přednastavených vzhledů ciferníků, popřípadě si stáhnout další. Hodinky si tak přizpůsobíte tomu, co máte na sobě či co zrovna děláte. Jdete běhat? Vyberete si sportovní ciferník. Máte na sobě přes den oblek nebo volnočasové oblečení? Vyberete si jiný, který k tomu bude ladit. Berete si hodinky večer, třeba ke smokingu? Vyberete si decentní černý vzhled. Na to, jak vypadají při nošení, se podívejte na moje fotky hodinek Huawei s outfity nebo mě sledujte na instagramu.

 photo huawei-watch_09_zpsrpyqcupm.jpg

 photo huawei-watch_10_zps2wyukro3.jpg

 photo huawei-watch_11_zpsrfla7wyu.jpg

 photo huawei-watch_12_zpsjite0xva.jpg

A co hodinky umí? Byl jsem překvapený, kolik toho je! Když vám přijde e-mail, sms zpráva nebo upozornění z facebooku, podíváte se na hodinkách, zda to musíte hned řešit nebo ne, a nemusíte hned hledat telefon po kapsách nebo lovit z tašky. Odpovědi na e-maily a zprávy můžete dokonce diktovat! :D To mně, jako člověku téměř nepolíbeném moderními technologii, připadá jako něco fantastického. Prostě řeknete "OK Google" a začnete diktovat svoje pokyny a text zprávy. Jen musíte vyslovovat zřetelně.

Hodinky mají zabudovaný krokoměr, změří Vám tep, můžete s nimi přepínat skladby při poslechu hudby, vyhledávat na Googlu, hledat na mapě... Je to úžasné! Baterie vydrží dlouho a úplně se nabije během asi hodiny. Na internetu se dají se pořídit od necelých osmi tisíc a dokonce máte možnost si je bezplatně na deset dní vyzkoušet

5 komentářů:

  1. To jsou věci! :-) Kdybys to sem dal 1. dubna, tak fakt nevěřím.. Tereza

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, vypadají pravdu nádherně!

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektní! Ty máš vždy něco extra čím překvapíš, neměla jsem o takových hodinkách ani tucha :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Netušil jsem, že i chytré hodinky můžou vypadat tak elegantně, jak říkáš. Také jsem měl vždycky dojem, že jsou jen technické nebo plastové. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Netušil jsem, že i chytré hodinky můžou vypadat tak elegantně, jak říkáš. Také jsem měl vždycky dojem, že jsou jen technické nebo plastové. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat