čtvrtek 18. června 2015

Voňavá kosmetika není je pro ženské!


 photo lush-men-box_01_zpsymw6xhf4.jpg

 photo lush-men-box_02_zpsoq1er2nf.jpg

 photo lush-men-box_03_zpsy9zppp9w.jpg

Kdysi mně značka Lush evokovala jen předraženou a převoněnou kosmetiku, po které šílí bloggerky. Můj dojem umocnilo to, že prvním přípravkem, kterým jsem vyzkoušel, byl nějaký krém na nohy, který smrděl jako žvýkačka, měl konzistenci čerstvě uvařeného pudingu a byl... vlastně k ničemu. Pak jsem se zamiloval do koupelových bomb, několika mýdel a postupně jsem si našel několik přípravků, které mám moc rád a pravidelně si je kupuji. Kvalita pak odpovídá tomu, že všechny výrobky Lush jsou přírodní a nejsou testovány na zvířatech.

V poslední době se značka Lush zaměřila i na muže a líbil se mně vzkaz, který přiložili k poslední zásilce pánské kosmetiky Lush Men. Voňavá kosmetika není jen pro ženské. Ne, že by voněla po fialkách, šeřících či růžích, ale není jen buďto citrusová - nebo kořeněná/dřevitá, jako je to u pánských vůní často zvykem. Proč by muž nemohl vonět fialkami, když to není přímo přeslazená ženská vůně?

 photo lush-men-box_05_zpse9wh4tor.jpg

Krém na holení Prince mě příjemně překvapil. Nevysušuje pokožku a žiletka po něm klouže jako po másle. Voní květy pomerančovníku, růže, vetiverem a neroli a stačí jej trochu nanést na pleť a oholit se... 

 photo lush-men-box_06_zpsrawxd0yb.jpg

Mýdlovec Ice Blue je mátové mýdlo s mořskou solí a kapkou pomerančové silice vás, vypadá jako úlomek ledovce, a nejen v horkých dnech příjemně osvěží. 

 photo lush-men-box_07_zpssirjweqk.jpg

Jednou z mých oblíbených věcí u Lush jsou koupelové bomby. Napusťte si vanu, hupsněte tam a přihoďte k sobě celou koupelovou bombu. Pozorujte tu barevnou show, šumění, vdechujte vůni a relaxujte, jak dlouho je vám libo. To se vám pak z té vany ani nechce vylézt. Tato koupelová bomba - Light blue - voní po levanduli a citronové silici. Obsahuje mořskou řasu, která zvláční pleť a mořská sůl z Atlantiku povzbudí.

 photo lush-men-box_08_zps9bzi8i1r.jpg

Sprchový gel Dirty svojí vůní nejen osvěží, ale také hydratuje. Po sprše je na omak citelné, že je vaše pokožka hydratovaná. A balení 100 ml je malé, lehké a praktické, vejde se do každé tašky a už vím, kde si koupím další, až někam poletím.

 photo lush-men-box_09_zpsaf2h9nna.jpg

Dalším z mých oblíbených přípravků Lush je šampuk - kulatý tuhý šampon, který obsahuje silici z pimentovníku (našeho známého Nového koření) která stimuluje vlasovou pokožku, silice hřebíčku a skořice, které vlijí nový život do vlasových míšků a kopřivu pro zdravé a pevné vlasy. Hodí se zejména pokud vám padají vlasy, a nebo i když vám nadměrně nepadají a chcete jim dopřát kus pořádného pročištění a energie.

Šampuk si oblíbil i můj taťka ("zase mi z Prahy nějaký přivez"). Malou nevýhodou je uskladnění. Pokud máte ve sprše kovovou mřížku na odkládání sprchových gelů, šamponů a podobně, vlivem stříkající vody se začne časem drolit a nadělá svinčík. Proto je lepší jej odkládat mimo sprchový kout na misku, kde může odkapat. Anebo si pořídit plechovku ;)

 photo lush-men-box_10_zpsjqyklokt.jpg

Tak toto je za poslední dobu nejlepší produkt Lush, jaký jsem měl. Vlastně mě překvapil, protože něco tak skvělého jsem nečekal. Když stylingového krému Dirty použijete trochu, vytvoříte s jeho pomocí rozcuchaný nebo nedbalý účes. Když jej použijete více, vlasy s ním dokonale uhladíte. Zkrotil i moje neposedné vlnité vlasy v hladký účes, který mně vydržel celý den. Vzpomínáte, jak jsem psal o tom, že hlína na vlasy Mr. Natty je nejlepším stylingovým přípravkem na vlasy, jaký jsem kdy měl? Tak tento je srovnatelný, avšak o trochu víc vlasy mastí. Pokud chcete rozcuch, stačí trochu. Pokud tohoto krému použijete hodně, budete mít účes uhlazený jako Oldřich Nový :)

A ta vůně? Naprosto božská. Cítím ji kolem sebe celý den. Nedokážu říct, jestli je to opravdu neroli, tymián a rozmarýn, jak uvádí na Lush na svém webu, ale je to prostě skvělá vůně, která vás bude provázet celý den. Když ji cítím, představuji si tradiční pánské holičství a staré dobré časy. S puchem gelů a past na  vlasy z drogerií se to nedá ani trochu srovnávat.

 photo lush-men-box_11_zpsavvy17cd.jpg

 photo lush-men-box_13_zpsatossiwa.jpg

Dear John je kolínská, která sice nevydrží vonět dlouho jako toaletní nebo parfémové vody, ale příjemně voní a na léto je ideální. Dear John ukrývá zemitou vůni cedrového dřeva, svěží citrusy spolu se silnou kávovou notou, trochu borovice a kouřový vetiver, který připomíná tabák, ale není těžká. 

Celkově bych řekl, že je to dřevitá vůně se špetkou citrusů a borovice. Jak jsem říkal, nevydrží spoustu hodin, ale voní tóny, které obvykle nacházíme ve spíše těžších parfémech, ale přitom si zachovává svěžest. Ani příliš zemitá, ani příliš dřevitá, ani příliš svěží. A při ceně 650,- Kč za 200 ml je na letní šplíchání ideální :)

 photo lush-men-box_04_zpsdtskpdfb.jpg

8 komentářů:

  1. Já zatím testuju, ale musím říct, že krém na holení je pecka, nic jiného mi tak nezjemní vousy jako právě tento krém..holení je pak jedna báseň.
    Šampuk je fajn, ale trvalo mi, než jsem se naučil ho používat =D. No a sprcháč, naprosto skvělý do sprchy po fitku nebo hot józe.

    Michael
    Vyhraj kšandy!

    OdpovědětVymazat
  2. když razíš heslo - "škoda každého zvířete, které netrpí", nevadí ti, že tato kosmetika netestuje na zvířatech? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sice asi Vítek nezmění smrduté české luhy a háje, ale přimlouvala bych se také za používání alespoň dea, antipersp.atd. Ale ne místo koupele, jako doplněk. Pořád děsivě páchnem. Nejde mi o nějaké české sebemrskačství, ale dodržování hygieny a braní ohledu na druhé. Víc jak polovina českých chlapů chodí a smrdí jako od popelnic, to je bohužel realita.

    OdpovědětVymazat
  4. Víťo, jen malá osvěta, tenhle šampuk je jeden z mnoha (a jmenuje se New), co Lush vyrábí. Mám od nich odzkoušené téměř všechny, používám je tak 3 roky a jsou mnohem lepší, než tekuté šampony. Na odkládání používám víčko kteréhokoliv velkého LUSH kelímku. Jsme tak trochu postižení, doma se nemydlíme ničím jiným a přítel celý den voní po levanduli. A je to chlap:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to opravdu zajímavě, nejvíce bych chtěl vyzkoušet Šampuk :)

    Marek
    www.waytomm.com

    OdpovědětVymazat
  6. Celé to vypadá fakt luxusně, hlavně to krásné balení, určitě to vyzkouším, také se mi moc líbí nová kampaň #GayisOk,
    Díky Víťo za tento příspěvek :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pro upresneni - ze netesruji na zviratech je pravda, ale ciste prirodni krom nekolika malo vyjimek masazitek tato kosmetika neni, porad obsahuje parabenz nebo konzervanty a vune take njsou zcela prirodni, nekde to i clovek citi, jak moc je to prevonene a jak zvlastnich vuni docilili. Dalsi nevyhodou je pro kosmetiku pouzivani kelimku-je hlavne pro oblast pleti hygienictejsi pouzivat pripravky v tube. Ty v kelimcich se rychle kazi, ale u lushe zas nevadi, protoze nektere masky jsou zcasti prirodni a tam je doba trvanlivosti stejne zahy vyprcha... Tak jen pro upresneni. Stejne tak jako neni prirodni kosmetika Ryor ani yves rocher...

    OdpovědětVymazat