středa 11. března 2015

"Creative" Black Tie


 photo creative-black-tie_01_zpsgcxfut2q.jpg

 photo creative-black-tie_02_zpsj0js5pd2.jpg

 photo creative-black-tie_03_zpsgfbd5ba7.jpg

 photo creative-black-tie_04_zpsiev9vmq7.jpg

 photo creative-black-tie_05_zpspxhnjweu.jpg

Občas přemýšlím, co bych si oblékl, kdybych dostal pozvánku, která by jako vhodný úbor doporučovala "creative black tie". Možná bych si vzal svůj fialový smoking. Nebo barevné kalhoty a černé smokingové sako. Nebo klasický černý smoking doplněný nějakým ne úplně tradičním doplňkem, třeba motýlkem Taurum z bukového dřeva z dílny BeWooden.

Na první pohled nijak nebije do očí a nevypadá nijak nepatřičně, takže jej s oblibou nosím i na večírky, které vyžadují klasický smoking. Přitom však díky svému jemnému vyřezávanému vzoru dodá vašemu večernímu obleku jistý punc originality. Takže pokud si myslíte, že tyto předepsané obleky jsou svazující nebo příliš uniformní, můžete právě takovým doplňkem ukázat svůj vlastní vkus, aniž byste vyčnívali.

Možná jsem konzerva, ale takto nějak si představuji slavnostní oblek, když chcete být trochu rebel, ale přesto vypadat elegantně a zachovat si důstojnost. Ne jako ten známý buran - ehm, pardon, režisér - Robert Sedláček. Prý chtěl "tak trochu znesvětit" slavnostní předávání medailí za zásluhy. Já bych si v takové mikině připadal blbě snad i v nějakém hnusném pajzlu.

Na sobě mám smoking Hugo Boss, košile Marks & Spencer, motýlek BeWooden a polobotky Grenson. Co se týče čisté bílých kapesníčků, rád používám ty, co se prodávají v uměleckých potřebách (třeba v Platýzu na Národní). Jsou jemné, tenké, takže i v úzce střiženém saku s malou kapsou nedělají nehezkou vybouleninu a stojí asi 30 Korun :)

15 komentářů:

  1. Tak to je jeden z nejkrásnějších motýlků co jsem kdy viděla. Přesně kvůli takovým nenápadným detailům občas lituji toho, že nejsem chlap. Jí vím že jako žena mám na jednu stranu víc volnosti, ale prostě dobrý oblek s nenápadnými detaily je tak krásná věc.

    OdpovědětVymazat
  2. Ke smokingu by se ale měly nosit polobotky výhradně typu oxford, ne derby...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke smokingu by se neměly nosit Derby, protože nepůsobí tolik formálně.

      Vymazat
  3. Ten motýlek je nádherný :) A smoking ti sedí jako ulitý ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty kapesníčky jsou super typ, zkusím se po nich podívat.

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za tip s kapesníčky, to se hodí!!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  6. Většinou bývám k Tvým outfitům spíše tiše kritická, ale tohle je opravdu skvělé, vypadáš jako dokonalý gentleman... Respekt! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skoro jako James Bond!

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, chystáte se někdy udělat článek o svém bydlení ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekl, neplánuji. Možná tak šatnu .Za prvé nemám potřebu ukazovat všem detaily svého bytu a za druhé - všechny ty fotky uklizených a dokonale naaranžovaných interiérů působí uměle (protože skutečnost není tak hezká). Nejlepší jsou fotky šaten, kde visí pár nejdesignovějších kousků majitele/ky a mezi nimi jsou široké mezery. To by mě zajímalo, kde mají ty blogerky všechno to oblečení a doplňky, které neustále vidíme na blogu. Třeba moje šatna je plná až po strop a jsem rád, když tam dokážu vmáčknout další ramínko s oblečením :D

      Vymazat
    2. Škoda, přijdete mi jako zajímavý člověk který se rád obklopuje zajímavými a storožitnými věcmi a já si na takové věci potrpím, takže mě to trochu mrzí :) ...

      Vymazat
    3. Děkuji, občas tady ukazují nějaké detaily, ale být celkově ukazovat nebudu... ;)

      Vymazat
    4. Ukážete zde někdy tu vycházkovou hůl kterou zmiňujete na facebooku :D ? Sám mám s rodiči podobné starosti :D

      Vymazat
    5. Určitě ano, ale teprve je na cestě... :D

      Vymazat
  9. Víťo, tohle ti fakt sedí. Takle vypadaj kalhoty, ve kterých vypadá dobře Víťa.

    OdpovědětVymazat