pátek 14. února 2014

Fialový smoking


 photo ples-oa-bv-2014_01_zpsb46f2f2c.jpg

 photo ples-oa-bv-2014_02_zps45d91ea9.jpg

 photo ples-oa-bv-2014_03_zpsaa0127c7.jpg

 photo ples-oa-bv-2014_04_zpsebd38723.jpg

 photo ples-oa-bv-2014_05_zps762bfefc.jpg

Když jsem před Vánoci viděl tento smoking asi za pětistovku ve slevě, řekl jsem si, že musí být můj. A když mi padl jako ulitý, měl jsem jasno. Minulý víkend jsme byli s kamarády na maturitním plese obchodní akademie v jednom malém městečku, tak jsem si říkal, že tam se bude hodit. A k němu jsem si vzal motýlka s nýty, který jsem měl už na Silvestra.

Smoking - H&M, košile Marks & Spencer, manžetové knoflíky Swarovski, Motýlek River Island.

 photo ples-oa-bv-2014_06_zps0b046ac7.jpg

To bych ani nebyl já, kdybych nemohl zmínit něco z plesové etikety. Nechtěl jsem ten večer nikoho a nic hodnotit. Přece jen to byl maturitní ples a od maturantů z okresního městečka nemám velká očekávání. Ale když jsem viděl tohoto kluka s rukou až po loket strčenou v prdeli za kalhotami, řekl jsem si, že to za zmínku stojí. Už proto, že toto vídám často - muži si upravují košili, protože z kalhot prostě vždycky leze ven. Když už to máte nutkání dělat  to veřejně, tak pokud možno nenápadně a hlavně si tam nestrkejte ruku až po loket. Vypadá to zvláštně, hlavně když si upravujete zadní část košile. A máte u toho rozepnutý opasek. Prosím, dělejte to jen na záchodech.

39 komentářů:

  1. Tak odvolavam vsechno o tom zatuhlem obliceji. Ta cigareta v ruce pretluce uplne vsechno. To jako vazne? Budes se tady kasat bez jakeho kremu, v zime neopustis zatepleny prostor. A pak do sebe rves cigarety? Tomu se rika, byt pokrytec. A keci, prdy bedary, ze bez cigarety nechutna piti, nebo kava. To je kaleni si do vlastnich fialovych kapes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Že kouřím a zároveň používám hydratační krém není pokrytectví. Pokrytectví je, na příklad, odsuzovat zabíjení zvířat pro kožešiny, ale přitom jíst maso a nosit kůži.
      Tomáši, myslím, že by ses tu mohl vyjadřovat jinak než jako hovado. S tím Instagramem je to jako s Facebookem. Používám Facebook, ale stejně mi přijdou hloupé, psát statusy o tom, že jde někdo na záchod, co jí, "dobrou noc" a podobně.

      Vymazat
    3. http://www.1000vecicomeserou.cz/657-krasna-ale-co-ta-cigareta/

      Vymazat
    4. Proboha, jak spolu souvisí kouření a hydratační krém? Teď jste mě vážně pobavili. A Opravdu, už mi ti všichni hateři lezou krkem. Ať si každej kouří co chce, třeba i dubový listí, když s tím nikoho neotravuje a nefouká mu to do ksichtu, tak to může být všem úplně fuk.

      Vymazat
    5. Bože Vítku - máte blog a neustále děláte gramatické chyby v nejzákladnějších věcech!!! To mi chcete říct, že jako vysokoškolský student píšete ' 'na příklad ' ' ? Píše se to dohromady! Je vidět, že šaty dělají člověka, ale pravopis Vám nic neřiká. Jestli chcete, můžete mi texty posílat na kontrolu. Pavel

      Vymazat
    6. http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=130
      Ústav pro jazyk český mluví jasně.

      Vymazat
    7. Proč na něj pořád reaguješ, Víťo? Hannah

      Vymazat
    8. Nejsem si jistý... asi proto, že babička mi vždycky říkala, že duševně nemocným lidem se nemám smát ani je ignorovat...

      Vymazat
    9. Pokud by jsi napsal: na příklad z algebry volně navazuje........ pak by to bylo zvlášť. V kontextu toho článku je to dohromady, jelikož se nejedná o žádný příklad (bráno z matematického hlediska). Je to tak těžké pochopit? Pavel

      Vymazat
    10. Je to otravnej přiblbej troll, ale na tom co řiká, asi něco bude! Víťo, co na to řikáš? Hannah

      Vymazat
    11. "Pokud by jsi"? To jako vážně?

      Vymazat
    12. Jo, Pavel se svým Pokud by jsi zaperlil!!! Chytrák!
      A cituji výše uvedený odkaz, ze kterého čerpal i Vítek: Tyto příslovečné spřežky se v úzu vyskytují jak v podobě dvojslovné, tak jednoslovné BEZ významového rozlišení. Spřežky tedy mají STEJNÝ význam a plní ve větě tytéž funkce jako jejich dvouslovné protějšky – na příklad (předložka + podstatné jméno) i například (příslovce). Jediný rozdíl bývá v četnosti užívání. Win

      Vymazat
    13. Vidím, že jste zcela správně zareagovali na moji záměrně nastraženou chybu (by jsi). Jste tedy o krok před Vítkem, který si ji ani nevšiml a který je s gramatikou na štíru. A stále si stojím za tím, že na příklad lze psát pouze u příkladů z matematické kategorie viz. Čeština v matematice, Skoupý J. a kolektiv, 2007, str. 57. Děkuji Pavel

      Vymazat
  2. zdar, já se dycky na jakýmkoliv plesu vypiju uplně do sprominutim do sraček. Prostě vykomatim a vrážim do lidí, melu nesmysly, rozbíjim lahve.....košili mam vykasanou nebo politou. Ale to je jedno. Tobě to sluší. Chtěl jsem se zeptat, jestli ses tam taky vypil do němoty? Díkes Pejst

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nevypil jsem se do němoty...

      Vymazat
    2. dík za odpoved ....segra tě jede a tak abych se prej podival. Já frčim tekna a drumce a prostě plesy to se vybombim dycky.Ale jako etiketa musí bejt. Pejst

      Vymazat
  3. Smoking moc peknej, maslicka DOKONALA! Ale to cigaro...fuuuj:)J:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby tohle bylo na facebooku, tak dám like tomuhle příspěvku, vážně vkus máš moc dobrý, ale ta cigareta ten celkový dojem prostě kazí :(

      Vymazat
  4. Perfektné! Vybíjaný motýlik nemá chybku. Veľmi, VEĽMI ti to pristane.
    A k cigarete by som ti ešte dala špičku.
    Mám taký nápad. Čo by si povedal na to, keby si oslovil toho kamaráta fotografa, čo ťa fotil v poste Při západu slunce, a spravili by ste post s názvom Hercule Poirot? Vreckové hodinky, psie dečky, palička, viržinky, atď. Čo na to povieš? Ďakujem za odpoveď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítku, mohl bys odpovědět na tuhle otázku? Pro blba, pardon, trolla Pavla je vždy odpověď, a já bych tě taky ráda viděla elegantního jako Poirota. A máš ten smoking krásný.
      Lenka

      Vymazat
    2. tak vidím, že Vítek vie odpovedať a hádať sa len s trollov a na slušný dotaz nemá čas

      Vymazat
    3. To som zasa ja, anonymka z 11:15. Skutočne rada by som ťa videla ako Poirota, aspoň nad tým uvažuješ? Prosím prosím prosím odpiš mne a aj tej slečne z Čiech. ĎAKUJEME!

      Vymazat
    4. Myslíš, že u počítače sedím celý den? :) Ne, o Poirotovi neuvažuji, ale jednou už tu byly moje fotky ve starém fraku. Co se Poirota týče, na svoji dobu (30. léta) se obléká poněkud staromódně a příliš formálně (i ve filmech jsou na to narážky a patří to k němu) a mladý muž by se i v dřívějších dobách oblékal jinak... ;) Mluvím teď o denním oblečení, klasický smoking se během doby příliš neměnil.

      Vymazat
  5. Kde jste ten smoking pořídil?

    OdpovědětVymazat
  6. Na to, jak jsi mladý, vypadáš pěkně staře - jako zachovalý pětatřicátník bych řekla. Dělá to i to konzervativní oblečení, které nosíš. Neříkám, že se mi to nelíbí, ale je to na starší.

    OdpovědětVymazat
  7. aaaaa...co bych dal za takovy (barevny) smoking - ze jste ho obejvil v HMku docela cumim. Jsem tam celkem pravidelne na cumendu a nic takoveho sem tam nevidel. Byl sem uz hodne blizko abych si koupil modry v Suitsupply, ale zvolil sem radeji normalni oblek, ktery unosim:( Vypada fakt dobre a musim tedy rici ze jste mi vubec neudelal radost:) Jan R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíte se dívat pořádně, v H&M mívají barevné smokingy pravidelně v době před Vánoci a pak ve slevách. Krásné barevné smokingy (velký výběr sametových!) měli i v Zaře, ale moc nejsem přesvědčený o poměru ceny a výkonu. Třeba tento z H&M má naomak i na nošení velice příjemnou podšívku, ten ze Zary vypadá strašně uměle, jak svrchní látka, tak podšívka. Ale ještě nedávno je tam měli ve výprodeji ještě dost za 500,- nebo 1.000,- (saka), tak to zkuste, třeba si vyberete. Osobně Zaru nemám rád už proto, že sako o čtyři čísla větší než normálně nosím, je mi asi o dvě čísla menší... Připadám si tam jako v obchodě s dětským oblečením.

      Vymazat
    2. Ano ano, jestli se mohu přidat do diskuze, tak ten samý problém jsem měla v Zaře taky. Moc tam nechodím, ale tentokrát se mi tam zalíbily ve slevách kalhoty ze strašně příjemného materiálu a s pěkným vzorem. Normálně mívám velikost S, v některých obchodech mám kalhoty občas M...ovšem v Zaře jsem byla totálně překvapená, nasoukala jsem se až do Lka a to jsem ještě vyčetla z cedulky, že L je nevětší velikost v jaké ty kalhoty měli. No přišla jsem si tam jak dinosaurus... Win.

      Vymazat
    3. A Topman je úplně stejný. V Marks & Spencer používají také anglické velikosti a tam odpovídá té české/evropské. V Topmanu jsem do saka stejné (a největší) velikosti nestrčil ani ruku!

      Vymazat
    4. Tak par dioprtrii mam, ale budu se tedy vice snazit:) Kazdopadne moc diky za tip. Topmana jsem vzdal po prvni navsteve:) a se Zarou to mam uplne stejne, i kdyz mam rad uzsi veci:) Jan R.

      Vymazat
  8. Pane boze lidi, clovek se snazi psat uprimne blog a vy zacnete akorat hnusne rejpat, hrat si na neuveritelny moralisty a grammar nazi... uprimne je mi autora lito, co musi od tehle individui snaset. Ja davam za cigaretu plusovy bod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se Ti libi kurba muzem se klidne dohodnout. A zavrsime to placanim penisu po obliceji.

      Vymazat
  9. Mii: A co? Troška se taky snaží upřímně točit filmy a výsledek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výsledek? Točí filmy, které si dělají legraci z buranů. O to vtipnější mi připadá, že přesně tito lidé mají jeho filmy většinou nejraději a vlastně se dívají na parodii sebe sama a aniž by si to připustili, smějí se tak sami sobě.

      Vymazat
  10. Tenhle outfit je moc hezký, nevypadáte v něm staře :) Opravdu nejhezčí oblek na celém blogu. I ten motýlek je úžasný.

    OdpovědětVymazat
  11. ...připomíná mi to večírek na nejmenované ambasádě. Takto vkusně tam byl oděn pouze jeden pán ruské národnosti...

    OdpovědětVymazat