pátek 2. ledna 2015

Pět let s diářem Louis Vuitton


 photo lv-agenda-2015_01_zps41045b96.jpg

 photo lv-agenda-2015_02_zps15f39a04.jpg

 photo lv-agenda-2015_03_zps24473b01.jpg

 photo lv-agenda-2015_04_zpscbaf7382.jpg

 photo lv-agenda-2015_05_zps5103c1e1.jpg

 photo lv-agenda-2015_06_zpse331caec.jpg

 photo lv-agenda-2015_07_zpsf21eb880.jpg

 photo lv-agenda-2015_08_zpsb40dd129.jpg

 photo lv-agenda-2015_09_zps95041624.jpg

 photo lv-agenda-2015_10_zpsb75fc732.jpg

Když jsem se na blogu zpětně díval, jak dlouho už vlastně diář Louis Vuitton mám, překvapilo mě, že je to už dlouhých pět let! Kolik jsem toho do něj už napsal, kolik toho se mnou zažil a procestoval. Neustále jej nosím u sebe a je stále jako nový! Používám jej nejen jako kalendář, ale v zadní části mám také volné listy na psaní poznámek.

Každý rok napjatě otevírám krabičku s novými listy, abych si spravil náladu  a vzpamatoval se ze šoku poté, co jsem za ně v Pařížské zaplatil sumu, která je čím dál nehoráznější. Letos mají listy nově zlatou ořízku a mezi jednotlivými měsíci je vždycky kresba nějakého města a krátký text. Připadá mi sympatické, že je to tam jen ve francouzštině a (asi) japonštině :) Skládací mapa je tentokrát v sépiové barvě, ale chybí mi každoroční nálepky piktogramů - třeba nálepka s cocktailovou skleničkou. Tu si pak do diáře vlepím a napíšu jen s kým, kde a kdy. Naštěstí mi ještě nějaké zbývají z minulých let :)

A co vy, s jakým kalendářem jste letošní rok začali vy?

20 komentářů:

  1. Vevnitr to vypada zajimave. Pekne kresby. Akorat ten vzor na obale ... zhnusil se mi uz pred lety kvuli padelanym kabelkam.
    Na diar se pujdu podivat v nasledujicich dnech. Asi hloupe predpokladam, ze bude neco ve sleve ;) Hlavni je, aby se do nej pohodlne psalo a listy se nedaly volne vydelat jako u tveho. Kolibri velikosti si uz zrejme porizovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Louis Vuitton nikdy žádné slevy nemá. A ten monogram na obalu je asi věc vkusu - mně se líbí, je to přes sto let stará klasika. A to že si nějaká kravka koupila na tržnici fejk mě nijak netrápí.
      Píše se do něj pohodlně a když už jsem si kupoval drahý diář, chtěl jsem takový, co mi nějakou dobu vydrží a ne šitý, který každý rok vyhodím. Navíc nemusím každý rok řešit, jaký si pořídit. Mám ten svůj hezký diář a jsem spokojený :)

      Vymazat
    2. Aha, tak to me nenapadlo, ze diare vyhazujes. Ja je archivuji a proto se mi hodi, kdyz jsou v celku, aby se daly zaradit do knihovny.
      Tak jsem si vybrala jednobarevny A5 od PG s klimatickou tabulkou :)) Zvenku hezci nez Moleskine, uvnitr typicky ceske nic moc.

      Vymazat
    3. Když je diář hezkou, tak si jej nechám a ty LV také archivuji.

      Vymazat
  2. Tak tenhle diář vypadá nádherně. Já jsem původně chtěla držet tradici a mít ten z ELLE, ale ten mě tenhle rok nenadchnul, tak ještě stále hledám ten pravý.

    OdpovědětVymazat
  3. ten bych si ráda pořídila k příštím Vánocům, je krásný :) letos mám jen malý červený od Moleskine

    www.veronikad.com

    OdpovědětVymazat
  4. Jen doporuceni pro levnejsi variantu naplne. Filofax dela kompatibilni naplne a maji velky vyber ruznych variant (velikost personal). Pokud bys chtel neco luxusnejsiho, tak vrele doporucuji napln Montblanc (velikost medium). Prodavaji je v Parizske, ale jsou mnohem levnejsi nez LV. Hezky rok 2015. Kaja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak škoda, já mám 10 let starou verzi, kterou jsem oprášila a chtěla se k ní vrátit. Jenže to se ještě dělala 6ti kroužková vazba stejně daleko od sebe, ne sada tři nahoře a tři dole :-(

      Vymazat
  5. Ja práve premýšľam, čo s diárom... Dostal som nové plníci pero na Vianoce, ktoré samozrejme chcem používať a písať s ním aj do svojho diára, no jeho listy sú tenké a všetko čo napíšem, presvitá z druhej strany... Takže asi dnes/zajtra zahájim pátranie po novom..

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to bývá občas problém, také píšu jen tužkou nebo plnící perem a chce to tvrdší papír. Anebo diáře Smythson. Ty mají tenký papír, ale garantují, že inkoust plnícího pera nebude prosakovat :)

      Vymazat
    2. Smythson? Super, vďaka za tip! :)

      Vymazat
    3. Rozhodoval jsem se mezi Smythson a LV, ale pak zvítězil LV, protože Smythson nemají v Praze, jen v Londýně a já jsem se chtěl na diář podívat a také bych si musel každý rok objednávat nové listy on-line...

      Vymazat
  6. Používám mnoho let Moleskine, velikost A5. Archivuji si je. Kroužkové diáře jsou mně osobně nepohodlné, ale to je věc každého. Plnicí pero nepropouští. Měla jsem Smython, šitý, ale připadal mi poněkud pompézní.

    OdpovědětVymazat
  7. To je hezký, taky mám takový podobný diář, do kterého píšu už 3 roky :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  8. Kolik si mám letos představit pod sumou nehorázná ? Mám velikost A5. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mám také a náplň stála 2.000,-

      Vymazat
    2. Díky, ještě pár let a bude stát náplň to samo co diář.

      Vymazat
  9. Můžu se zeptat, kolik stojí nový diář? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tejdy stál 8.500, ale kolik stojí dnes, to nevím, je možné, že podražil.

      Vymazat