pondělí 8. prosince 2014

Zastřihování vousů s Braun cruZer beard&head


 photo Braun-cruZerbeardamphead_01_zpsbaac3be2.jpg

Jak jste si sami už před nějakou dobou všimli, mám vousy. Sice mi rostou pomalu, ale má to jednu velkou výhodu - ušetříte spoustu času a také peníze, protože se nemusíte holit. Hlavně ten čas, když zrána spěcháte, ale vypadáte jako zhýralec, tak si musíte holit strniště. Na druhou stranu přicházím o ten zážitek z toho, jak se v zapařené koupelně holím svým starožitným holicím strojkem Gillette starým asi sto let a o požitek z potírání se voňavými vodami či balzámy po holení.

Po dvou měsících nezřízeného růstu vousů jsem si řekl, že je na čase je trochu poupravit, protože rád vypadám upraveně a nechtěl jsem být jako hipster. Tak jsem se začal poohlížet po nějakém strojku na zastřihování. A narazil jsem na Braun CruZer beard&head - strojek na zastřihování vlasů a vousů.

 photo Braun-cruZerbeardamphead_02_zpsd3794b96.jpg

 photo Braun-cruZerbeardamphead_03_zps3a7d2c9c.jpg

 photo Braun-cruZerbeardamphead_04_zps7a2ae9f5.jpg

Je to s ním hračka. Nástavcem na kratší vousy/vlasy jsem oholil vousy na bradě a na tvářích. Díky funkci click&lock zůstává výsuvný hřeben pevně na místě a umožňuje zastřihnout vousy přesně na požadovanou délku. Tak jsem postupně zkoušel různé délky, až jsem skončil na pěti milimetrech na bradě a na 1 milimetru na stranách.

 photo Braun-cruZerbeardamphead_05_zps26b4b0ff.jpg

 photo Braun-cruZerbeardamphead_08_zps41a5c274.jpg

 photo Braun-cruZerbeardamphead_09_zpsecfb24c2.jpg

Pak je tu další nástavec na vlasy s možnou délkou střihu 1 až 2 centimetry, takže dohromady máte 12 různých délek pro svůj sestřih. A jejich výměna je také velice snadná.

 photo Braun-cruZerbeardamphead_06_zps4ca09545.jpg

 photo Braun-cruZerbeardamphead_07_zps718064ab.jpg

Malý přesný zastřihovač je zvláště určen pro styling vousů i v těžko dostupných partiích. S tím si zastřihuji knír, vousy pod dolním rtem, kotlety anebo podle zrcadla vlasy na týlu hlavy - s takovou drobností přece nebudu chodit do kadeřnictví ;) Kromě toho si s ním můžou kreativní jedinci vyholovat různé ornamenty (i když já osobně to nemusím) nebo tvarovat vousy do požadované podoby, abyste docílili osobitého stylingu.

Ovládání je snadné a výhodou je dlouhá výdrž baterie, takže na cestách ani nepotřebujete adaptér. Čištění je také hračka - v balení je malý štěteček a celý strojek je vodotěsný, takže jej můžete oplachovat pod tekoucí vodou. V balení je také praktické pouzdro, kam se vše vejde, a strojek stojí asi patnáct stovek. A jak vypadám se zastřiženými vousy můžete vidět třeba na této fotce z Budapešti :)

1 komentář:

  1. Tak tos pořídil dobře, kratší vousy ti sluší víc ;)

    OdpovědětVymazat