středa 1. října 2014

Novinky v mé koupelně, září 2014


 photo DSC_5278_zpsf376fdf1.jpg

Celé léto jsem používal Clinique moisture surge overnight mask. Po použití mýdla a exfoliační vody ze třífázové řady na čištění obličeje Clinique si místo krému nanesu tuto lehkou masku, která hydratuje a přitom nezanechává mastný film, takže pokožka i v parných nocích dýchá a nebudím se s mastným obličejem. Až ji spotřebuji, určitě si pořídím další tubu!

 photo DSC_5290_zpsa2db5f58.jpg

Vůči kosmetice polské značky Ziaja jsem měl dlouho předsudky, protože co je polské, většinou nebývá dobré, že jo, a také je dost levná. Ale spousta lidí ji používá a měla vesměs kladné recenze, tak jsem si řekl, že ji zkusím. Vybral jsem si šampon a masku na vyhlazení vlasů, protože mám husté, tuhé a nepoddajné vlasy, které se mi vlní do všech směrů. Šampon sice moc nepění, ale svoji funkci plní dobře a zanechává vlasy měkké a hebké. Po umytí jsem vždy použil oplachovací masku ze stejné řady a byl jsem spokojený. Myslím, že jsem pořídil dobře.

 photo DSC_5293_zps5d05c350.jpg

Nenávidím, když mám od krému mastné ruce. A protože jsou moje ruce neustále suché, stále hledám nějaké krémy, které je budou hydratovat, ale zároveň po nich nezůstanou mastné, protože v době dotykových telefonů a tabletů to není úplně ono. A také nemám rád mastné otisky na svých kožených taškách nebo na peněžence.

Když už jsem si objednával nějaké věci od Ziaja, přihodil jsem i tento olivový krém na ruce. Má malé balení, které se vejde do každé tašky, a praktické odklápěcí víčko, takže používání je velice pohodlné. Co si budeme povídat, takový krém na ruce s bambuckým máslem L’Occitane je lepší, ale ten od Ziaja zase nestojí tři stovky, ale pár Korun a myslím, že poměr ceny a výkonu je velice dobrý.

 photo DSC_5301_zps65ef44bb.jpg

Na noc pak na ruce používám Clinique Deep Comfort hand and cuticle cream, který je sice mastnější, ale na noc je pro mě ideální. Je to krém na ruce a kůžičku kolem nehtů, takže kromě hydratace rukou také zabraňuje záděrům. Toto je jen tester, který jsem jednou dostal k nákupu, ale určitě si musím pořídit celou tubu!

 photo DSC_5310_zps74fc3b07.jpg

Kromě svého elektrického kartáčku Oral-B mám po ruce vždy ještě manuální kartáček a když zrovna nepoužívám ten z jezevčích štětin, sáhnu po kartáčcích Curaprox nebo Swiss Dent, které si většinou kupuji v Profimedu v Ječné, kde mají vždycky velký výběr barevných kombinací, které mě baví. Nejraději mám bílý nebo černý s červenými štětinami od Swiss Dent, ale když jsem viděl tento průhledný od Curaprox, byla to jasná volba :)

 photo DSC_5315_zpsfb500f77.jpg

Většinou píšu jen o věcech, které se mně líbí nebo které jsou podle mě zajímavé, ale zrovna tento lak na vlasy mě moc nenadchl. Se šampóny Syoss bývám vždy spokojený a když mi došel můj Taft Power mega strong od Schwarzkopf, řekl jsem si, že zkusím tento. Vlasy sice ztuží, ale jakoby je pokryl lepkavou vrstvou laku, takže účes sice drží, ale jako helma, zatímco Schwarzkopf účes zpevní, ale vlasy neslepí. Za mě tedy ne.

 photo DSC_5318_zps2390c311.jpg

Tento kartáček ze Sephory mám už dlouho a tip na něj jsem viděl myslím v Maximu, tak jsem si řekl, že když jej doporučují i tam, tak musí být asi dobrý :) A ano, jsem velice spokojený. Když se vám nechce používat často peeling, čistěte si obličej mýdlem za použití tohoto kartáčku, který důkladně odstraní nečistoty. A stojí pár Korun ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat