středa 30. července 2014

Víťa jde s dobou


 photo tablet_01_zpsd7c8fef1.jpg

Žádný krok pro lidstvo, velký krok pro mě: mám nový tablet. Konkrétně Acer Iconia A1-830. Mým jediným požadavkem bylo, aby měl Android a chtěl jsem něco jiného než iPad. Ne, že bych proti výrobkům Apple něco měl nebo si myslel, že jsou snad špatné (sám mám iPod, protože v roce 2008, kdy jsem si jej koupil, neměl konkurenci), ale nesdílím ten Apple-fašismus a to, jak všichni dělají, že Apple je něco božského a vše ostatní jsou jen krámy k ničemu.

Hodnocení tabletu Acer byla skvělá a můžu je jen potvrdit. Je lehký, má hliníkový zadek a ideální rozměr, takže se skvěle drží v ruce i když si děláte selfíčko (má foťák i vepředu) a pohodlně se s ním dá psát oběma rukama. Docela mě překvapila výdrž baterie. I když jej mám zapnutý celý den a pořád na něm něco dělám a poslouchám hudbu, vydrží až do večera, kdy se vrátím domů, abych jej nabil. Ze začátku mě trochu iritovaly předinstalované aplikace, které jdou ale odinstalovat. A za čtyři tisíce je to výborný poměr cena - výkon.


 photo tablet_05_zps5a54e3b4.jpg

 photo tablet_08_zpsbde147e1.jpg

Hlavním důvodem, proč jsem chtěl tablet bylo to, že jeho používání je mnohem pohodlnější než používání laptopu. Nemusím se s ním tahat a hledat zásuvky, a laptop také nemůžete vzít kamkoli. Někteří si možná vystačíte se svým chytrým telefonem, ale ten můj až tak chytrý není, a přece jenom je menší, takže psaní a prohlížení fotek nebo videí není tak pohodlné. Je příjemnější vytáhnout tablet a hned ráno v posteli nebo u snídaně si přečíst e-maily a zprávy než si sedat ke stolu a zapínat počítač, odkudkoli můžu sledovat svoje oblíbené stránky, poslouchat hudbu a nakupovat on-line i z postele. Kromě toho je tu pro Android spousta aplikací zdarma, třeba post-it poznámky na ploše tabletu, kam si můžete napsat seznam na nákup nebo důležité úkoly, na které nesmíte zapomenout.


 photo tablet_07_zpsf76303f8.jpg

Takže teď pořád něco fotím a sdílím, jsem pořád on-line a posílám zprávy na facebooku a čtu si a posílám e-maily, poslouchám hudbu a dívám se na videa na youtube... Je to geniální! A přitom mi to šetří spoustu času. Dříve jsem zapínal laptop jen kvůli tomu, abych se podíval, jestli mi náhodou nepřišel e-mail a pak se na chvilku podívám na facebook, na výprodej na Asosu a za čtyři hodiny zjišťuji, že se dívám na už půl roku staré příspěvky na 9gagu a že jsem si prohlédl asi všechny podkategorie sekce starožitností na Aukru a stejně si nic nekoupil. Kromě toho můžu přispívat na svoje facebookové stránky nebo na blog. A také nemusím vytahovat zrcadlovku kvůli každé prkotině, protože to cvaknu tabletem a hned upravím - to je skvělé! :) 


 photo tablet_06_zpsed191099.jpg

 photo tablet_03_zpse5575c5b.jpg

Asi jste viděli moje nové tričko z Geek t-shirts na mých facebookových stránkách, které jsem hned vyfotil novým tabletem. Kromě toho jsme si včera večer užívali guacamole a Maragarity, které jsem novým tabletem také hned vyblejsknul.

 photo tablet_10_zps46f839f2.jpg

 photo tablet_02_zps5c605b79.jpg

5 komentářů:

  1. přesně z těch důvodů jako ty jsem si tablet pořídila, mám ho od únoru a ještě jsem ani jednou rozhodnutí nelitovala =)

    OdpovědětVymazat
  2. Acer se s Applem nedá srovnat. Tablet nevedu, ale notebooky jsem měla obou značek a je to 100 a 1.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě aby ne, když notebook Apple stojí aspoň dvakrát tolik ;)

      Vymazat
  3. Ahoj, taky jsem asi pře půl rokem chtěla tablet, ale nakonec jsem s i nedokázala z té obrovské nabídky vybrat. Takže jsem za tebe moc ráda, že sis vybral a jsi spokojený :). Na fb i na blogu tě sleduji, takže tvé příspěvky hned vidím a nejvíc se mi líbilo právě to tričko s kočkou. Má skvělý nápad! :)

    Tak se měj moc hezky a přeji dlouhou životnost tomu tvému tabletu :))

    OdpovědětVymazat
  4. To tričko je úžasné! :D Mám hodně podobných z bezvatriko. vtipná trička jsou prostě nejlepší možné oblečení. Musím svoji sbírku rozšířit i o to tvoje.

    OdpovědětVymazat