úterý 10. června 2014

Pouzdro Givenchy


 photo DSC_4653_zps8691d059.jpg

 photo DSC_4658_zps0089ab10.jpg

Léto nenávidím. Je úmorné horko, všichni jsou zpocení a MHD má ještě čpavější odér než v zimě. Ale protože s sebou nemusím tahat švetr, šálu, rukavice, čepici a podobné (které se pak snažím nacpat do tašky, když jsem třeba v obchodním domě nebo tak, znáte to), láká mě to vzít si jen nějaké malé pouzdro, do kterého dám jen to nejnutnější.

Takže když jdu třeba nakupovat nebo někam na drink, netahám s sebou  tašku se spoustu nesmyslů a do kapes by se mi zase všechno potřebné nevešlo a dělá to nevzhledné vybouleniny. Diář - na co, stačí mi malý zápisník! Ani svoje obvyklé léky (co kdyby se jedno pivo protáhlo až do rána, já se nedostal ani domů a potřeboval zahnat kocovinu nebo pálící žáhu?), foťák (proč mám ve zvyku tahat s sebou pořád zrcadlovku? Hnusooblečení lidí v metru vyfotím i mobilem), pět krabiček cigaret (ano, mám rád všeho zásobu, ale na to odpoledne je opravdu tahat nemusím)... Svého oblíbeného parfému si vezmu jen ten malý flakonek a sluneční brýle si v létě strčím do kapsy saka nebo košile, ale iPod se zlatými sluchátky s sebou nosím pořád. Keep it simple! Samozřejmě klíče (s přívěskem Karl Lagerfeld), žvýkačky a pouzdro na vizitky nesmí chybět. No a kondomy, co kdyby, že jo ;)

A pouzdro. Mám různá. Z těch extravagantních třeba zářivě oranžové ze Zary, velké stříbrné H&M či "novinové" DKNY. Pak třeba malé žluté Kenzo, když potřebuji opravdu jen peníze a pár drobností a v poslední době pak nejvíc nosím pouzdro Furla z kůže Safiano. Před nějakou dobou jsem si udělal radost tímto pouzdrem Givenchy. Není to aktuální kolekce, ale moc jsem tohle chtěl a jsem rád, že jsem je sehnal. Určitě jste si všimli, že Givenchy dělá taková pouzdra rok co rok, pokaždé s jiným potiskem. Jednou to byl rotvajler, jindy květiny, letos je to dobrman a Bambi. Co na ně říkáte? A nosíte taková pouzdra? Nebo vše taháte po kapsách?

26 komentářů:

  1. Ahojky, pouzdro je super! Určitě skvělý nápad co si vzít, když člověk nechce tahat tunu věcí a mít těžkou tašku :)
    Já bych se ale přesto bála, protože to nemá absolutně žádný popruh, že mi to někdo vytrhne z ruky :/ (Samozřejmě člověk musí být obezřetný, ale i tak...)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem spíš kabelková. Nebaví mě to pouzdro držet, chci mít volné ruce. Zvláště pak v létě kdy se potím a potí se mi i dlaně. Takže raději něco malého na rameno. Navíc člověk pak třeba rukama něco dělá a pouzdro (pokud má popruh) se mu nepříjemně bimbá na zápěstí.
    Letos v létě zařazuju navíc osvěžovací sprej na obličej a vějíř, takže by to pouzdro muselo být nafukovací.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tak, taky jsem si vždycky přál pouzdro s obrázkem ženy se svatozáří a obří bílou sedmnáctkou, už od dětství... Ale pokud ti dělá radost, tak proč ne, že :-)
    Já bych spiš radši nějaké elegantnější kožené. Popravdě ale moc nevím, kde by se dalo najít - nějakě tipy, prosím pěkně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co třeba Furla (viz odkaz)?

      Vymazat
    2. To mi pripomnelo titulek clanku, co jsem nedavno cetla - "Bez ceho se neobejdeme" http://vzdystylove.cz/cs/blog/article/687-bez-ceho-se-neobejdeme/ :) A jo, treba Furla nebo treba neco na miru (viz clanek)?

      Vymazat
  4. Kde jsi ho sehnal?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kolik stálo prosím?

      Vymazat
    2. Něco pře tři tisíce, což je skvělé! :)

      Vymazat
    3. je určitě pravé ? je naprosto parádní a ta cena taky, bohužel na to nemám čuch a neumim takové věci vyhledávat... vždy když něco podobného najdu tka prodejce má od toho několik kusů v každé velikosti a střihy jsou nějaké pofidérní

      Vymazat
    4. Trochu jsem měl strach - na stránkách jako Ebay člověk nikdy neví. Ale byl to spolehlivý prodejce s dobrým hodnocením, který navíc často prodává luxusní věci, takže jsem je nakonec koupil a je pravé :) Navíc při platbě přes Paypal máte na Ebay záruku vrácení peněz, když bude zboží padělek nebo nedorazí. Ale chce to mít štěstí. Sám jsem překvapený, že jsem je nakonec vydražil tak levně :)

      Vymazat
  5. pouzdro se mi líbí, ale ta číslice tedy ne. Evokuje mi to tu hnusnou číselnou módu před lety, kdy každý měl na mikině nebo triku různá nicneříkající čísla. Dory

    OdpovědětVymazat
  6. Jaké kupujete kondomy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu říct, že bych měl nějakou oblíbenou značku, ale obvykle kupuji Durex Extra Safe. Na Kondomshop.cz je mívají za dobré ceny :)

      Vymazat
  7. Jak se čte Givenchy? Živenky nebo živenči? Díks

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Živánši, a to "n" je nosové... Tady je fonetický přepis - ʒivɑ̃ʃi ;)

      Vymazat
    2. Já teda nevím, Víťo, ale dala bych ruku do ohně, že se to čte give enčaj. Promin píšu to jak to vyslovuju já i moje kamarádky. Ema

      Vymazat
    3. Pro mě za mě si tu ruku třeba usekni ;)
      http://cs.forvo.com/word/givenchy/#fr

      Vymazat
    4. give enčaj je opravdu vtipné, ale tak se to skutečně nečte, bohatě postačí česky vyslovené živánši.:-)

      Vymazat
  8. Ze všech tvých pouzder se mi tohle rozhodně líbí nejvíc. I velikost se zdá být ideální na líne odpoledne při kávě a zákusku (a případné pokračování na "pár" drinků ;)). Jen bych si ten den asi nedokázala užít, protože bez možnosti si to pouzdro k sobě nějakým způsobem "přivázat" bych se musela neustále paranoidně ujišťovat, že jsem ho ještě neztratila.. Ale je vážně skvělé!

    OdpovědětVymazat
  9. Je to pánské, dámské, nebo unisex ?

    OdpovědětVymazat
  10. Tendle druh pouzder se mi strašně zalíbil. Chtěl bych si taky takové pořídit, ale obávám se, aby si lidé nemysleli, že je dámské... :( btw. Jak se řekne tomuto druhu pouzder ? clutch ? Děkuji

    OdpovědětVymazat