neděle 6. dubna 2014

Karl Lagerfeld Eau de Toilette


 photo karl-lagerfeld-parfums_01_zps655cb63d.jpg

 photo karl-lagerfeld-parfums_02_zpsd36860de.jpg

 photo karl-lagerfeld-parfums_03_zps675eb209.jpg

 photo karl-lagerfeld-parfums_04_zpse974d62a.jpg

Ne, že bych trpěl nedostatkem parfémů a svého favorita už také dávno mám. Ale žhavou novinku tohoto jara - první samostatnou řadu parfémů Karl Lagerfeld - jsem si nemohl nechat ujít. Vlastně jsem se na ni těšil a napjatě ji očekával. Na trhu je asi tři týdny a do této vůně jsem se zamiloval. Je to eau de toilette a myslím, že vůni popsal výrobce dokonale.

Po rozprášení parfému ucítíte jemnou levanduli a svěží mandarinku. Po chvíli se projeví šťavnaté jablko a lístky fialky a nakonec ucítíte kořeněné a dřevité tóny a zemité tóny ambry. Musím říct, že nejvíce se mi líbí ta prvotní kombinace levandule a mandarinky - nejraději bych se Lagerfeldem poprašoval celý den a cítil hlavu perfému :)

Černý flakon se zbroušenými hranami zdobí stříbrný nápis Karl Lagerfeld, stříbřitě zbarvený je také kroužek pod rozprašovačem. Víčko flakonu zdobí silueta Karla Lagerfelda s jeho charakteristickým ohonem, vysokým límcem a slunečními brýlemi.

Momentálně jej používám přes den a až bude tepleji (léto, moje "oblíbené" roční období), nechám si jej na večer a přes den budu používat zase Diptyque l'Ombre dans l'eau, protože léto si žádá lehčí vůně. Co vy, také dělíte své parfémy na ty, které používáte přes den a na ty, které máte vyhrazeny na večer?

5 komentářů:

  1. Už jsem taky "ochutnala" a přesně jako Vám mi velmi sedí hlavně mandarinkový začátek.
    Nevím, zda Vás zajímají i dámské vůně, ale já přes den používám Jimmy Choo a večer Jimmy Choo Flash, kdyby se nedejbože překryly, dobře spolu vychází.Když je vedro, kdy bych nejradši použila místo vůně kosktu ledu do každého záhybu, používám DKNY Be delicious (klasické zelené) nebo Elizabeth Arden Green tea revitalize, což je jen takové "šumítko".

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfeld-for-Him-24069.html - není zrovna považován za něco extra, ba naopak .. koukáš na podobné stránky před koupí parfému nebo spíše koupíš hned to, co ti v krámě voní? M.

    OdpovědětVymazat
  3. ja na Fragranticu koukam, casto kupuju parfemy ktere neznam, abych objevil neco noveho, takze je to pro me dobre alespon pro zakladni predstavu a hlavne pro udaje o vydrzi. Jinak Lagerfeld bohuzel dobrou vydrz nema, takze me to, co pisi na Fragrantice, neprekvapuje, jednou jsem si koupil Photo, vune hezka, ale zachvili se ztrati...jaka je vydrz u tohoto? A kolik v Ceske Republice stoji?

    I kdyz rad zkousim nove, muj nejoblibenejsi je Opium od YvesSaintLaurent, a Chanel Allure homme Edition blanche

    OdpovědětVymazat
  4. Damska varianta je taky moc pekna, navic ma vydrz. (Alespon na mne) Chci se zeptat odkud ma tvoje kamaradka ten naramek s kostrickou s postu VE DVORE? Ja sperky tedy absolutne nesnasim, ale kostricky miluju. Diky Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Podle popisu to vypadá, že máme podobný vkus. Počkám, až bude trošku rozšířená a rozhodně ji zajdu očichat. Zatím zůstanu u svého YSL L'Homme parfum a na večer Hermés Voyage d'Hermés ;)

    OdpovědětVymazat